Central South University of Forestry & Technology

Central South University of Forestry & Technology

Central South University of Forestry & Technology

Представление

Централен Южен университет по горите и технологиите

Основан през 1958 г., Централният южен университет по горско стопанство и технологии (CSUFT) се е превърнал в отличителен и мултидисциплинарен университет, който се състои от девет дисциплини, включително науки, инженерство, селско стопанство, свободни изкуства, икономика, право, управление, образование и изкуства „технологии в областта на екологията, горското стопанство и зелената промишленост“. Той има мобилни пост-докторски научни и изследователски станции и разрешение за издаване на докторски степени.

Намира се в Чанша, столицата на провинция Хунан, CSUFT е институция за висше образование, подкрепяна от правителството на провинция Хунан и Китайската държавна администрация по горите .

115232_CSUFT0021.jpg

Университетът е с обща площ от 92 хектара , в която площта на сградата възлиза на 1,01 милиона квадратни метра и притежава общи дълготрайни активи на стойност 2,38 милиарда юана, оборудване за преподаване и обучение.

В университета има близо 30 000 студенти и 1541 редовни учители . Университетът има пет мобилни пост-докторски научни и изследователски станции, предлага пет докторски програми и 16 магистърски програми от първи клас, седем категории оторизирани магистърски степени.

Той също така се отличава с отличителни и конкурентни научни и изследователски платформи, които представляват националното ниво на напреднали, като например наземно наблюдение и експериментална станция на национално ниво, Националната инженерна лаборатория за екологично приложение на горите в Южен Китай и Института за зелено развитие на Хунан.

От основаването си преди 59 години , университетът е култивирал над 160 000 старши специализирани таланти. Завършилите обучението са служили като влиятелни играчи в свързани отрасли, включително в горското стопанство, сектора за опазване на околната среда и мебелната индустрия.

Централният южен университет по горите и технологиите (CSUFT) има изключително разнообразна общност със силна международна атмосфера. През последното десетилетие многобройни студенти от няколко десетки страни, включително Русия, Великобритания, Франция, Финландия, Германия, Испания, Италия, САЩ, Канада, Мексико, Киргизстан, Казахстан, Република Корея, Япония, Тайланд, Виетнам, Пакистан, Гана и Нигерия са избрали да учат и да продължат обучението си в CSUFT.

115222_CSUFT6.jpg

През октомври 2013 г. Централният южен университет по горско стопанство и технологии (CSUFT) съдейства на Bangor College от CSUFT (наричан по-долу "College of Bangor") в Университета в Бангор след одобрението на китайското министерство на образованието. С въвеждането на режима на обучение за таланти и учебната система от Университета в Бангор във всяко отношение, и двата университета имат различни преподавателски ресурси, включително преподавателския състав, и обучават студентите в съответствие с британската система за висше образование. Всички специализирани курсове, подлежащи на мониторинг от британската агенция за осигуряване на качеството (QAA), се инструктират и оценяват изцяло на английски език. Студентите, записани в Бангорския колеж, ще получат бакалавърска степен както от CSUFT, така и от университета в Бангор във Великобритания, както и от бакалавърските дипломи на CSUFT.

Живописното селище е добро местообитание за над 1100 растителни вида с покритие на зеленината над 60%. Тя е удостоена с титлата „Национална единица за модел на залесяване“ и „Международно звено за опазване на ботаническите градини“.

Училищните съоръжения са добре оборудвани за по-добро учене и живот на учениците. Апартаментът за чуждестранни студенти се намира в кампуса, с единични стаи и двойни стаи за Вашия избор. Съгласно международните стандартни спални, всяка стая има баня в западен стил, балкон, климатик, хладилник, бойлер, телевизор, бюро, гардероб, наземен телефон и мрежови интерфейси за компютри.

Студентите могат да получат лесен достъп до интернет денонощно в апартамента си заради пълното покритие на WIFI по целия кампус. Търговски центрове, супермаркети, китайски и западни ресторанти, както и фитнес центрове могат лесно да бъдат намерени около университета.

115221_CSUFT5.jpg

Освен това, CSUFT се радва на удобство при трафик с много транспортни средства, достъпни за вас до всякакви дестинации в Чанша и повечето големи градове по света, включително метро, автобуси, влакове Maglev, високоскоростни влакове и самолети.

Кратко представяне на Чангша

Основана през 1958 г., Централен Южен Лесотехнически Университет

Като столица на провинция Хунан, Чанша се намира в централния хинтерланд на Китай, мост между север и юг и връзка между изток и запад. Тя се намира на кръстопътя на изток-запад на река Яндзъ и оста Пекин-Гуанджоу север-юг. Следователно той е важен възел в градската агломерация в средните течения на река Яндзъ и икономическия пояс на река Яндзъ. Високоскоростните железопътни линии Пекин-Гуанджоу и Шанхай-Кунмин се срещат тук; курсова служба, свързваща Чанша и повечето големи градове на Китай.

Общественият транспорт на Чанша е много развит. Чанша притежава петото най-голямо летище в Китай , летище Хуанхуа, което го прави важен транспортен център. Летище Huanghua и южната жп гара Changsha (High-Speed Railway Station) се събират от първата китайска железопътна линия със средна до ниска скорост. Метролиния Changsha 1 и Metro Line 2 се срещат в бизнес района на Wuyi, който е най-динамичният търговски център на Changsha. Интелигентната обществена система за велосипеди под наем и услугата за споделяне на автомобили обхващат цялата градска зона на Чанша, което позволява на жителите да вземат и да върнат велосипед на определено място, по всяко време, с помощта на Wechat.

Чанша има 55 висши учебни заведения , 97 независими изследователски институции , 52 академици от Китайската академия на науките и Китайската инженерна академия, 14 национални изследователски центрове, 15 национални ключови лаборатории и 12 национални технологични центъра. Чанша е известен и в Китай и в чужбина за постиженията си в научните изследвания, включително хибридна технология за отглеждане на ориз, суперкомпютър Tianhe и принтер за 3D синтероване, първият в Китай.

115219_CSUFT3.jpg

Чанша е "пейзажен град" пълен с красота . Горското покритие на Чанша е достигнало 54,71%. Той е национален град за демонстрация на екологично строителство и национален горски град. Планината Yuelu прилича на огън с есенните си кленови дървета. Tianxin Pavilion предлага великолепна гледка, когато гледате далеч от него. Водата Xiangjiang тече нагоре на север, а Оранжевият остров лежи спокойно в средата на река Xiangjiang.

Налице е също така горски парк Dawei и горещ извор Huitang заедно с редица резиденции на известни личности, които са или известни дестинации за туризъм или разглеждане на забележителности, което прави Чангша една от първите групи от отлични туристически градове от Държавния съвет на Китай.

Местоположения

 • Changsha

  Shaoshan South Road, No. 498, Changsha, Hunan, P.R.China, 410004, Changsha

  Програми

   Институцията предлага още:

   Въпроси