Brno University of Technology

Brno University of Technology

Brno University of Technology

Представление

Brno University of Technology (VUT)

Какво прави Бърно толкова специален?

Комбинацията от технологичната си индустрия с огромен потенциал за заетост, световно призната архитектура, варираща от зашеметяващи исторически дворци до функционални бижута като известната вила Tugendhat, включена в списъка на ЮНЕСКО, както и услуги, съобразени с гражданите, са само няколко елемента за всички, които търсят съвременен начин на живот перспектива. Жителите и гостите намират, че Бърно е също много безопасно място за живеене.

Предвид стратегическото местоположение на Бърно в Централна Европа е лесно да пътувате в чужбина и да се вдъхновявате от съседните страни. Красивите пейзажи, близкият моравски карст и уникалните традиции в областта на културата, народното и винопроизводството в района на Южна Моравия учудват посетителите, търсещи почивка и ориентирани към открито дейности.

Защо да учите в Brno University of Technology в Бърно?

 • над стогодишна традиция, създадена през 1899 г.
 • повече от 25 бакалавърски, магистърски и докторантски програми на английски език
 • Международен студентски клуб, член на студентската мрежа "Еразъм" - програма за приятели и "Добре дошли" за чуждестранни студенти
 • отлични спортни съоръжения (стадион на олимпийски стандарт) с богата гама от спортни дейности, които се предлагат
 • най-големите студентски зали в Бърно
 • сътрудничество в областта на научните изследвания и развойната дейност (IBM, FEI, Honeywell, Bosch, Siemens, Škoda Auto и т.н.)
 • центрове за високи постижения (Централноевропейски технологичен институт, IT4Innovations)
 • благоприятно поставяне в QS World University Rankings и Световния ранг на университетите

Brno University of Technology (BUT) е най-големият технически / инженерен университет в Чешката република и един от водещите образователни, научни и изследователски институции в Централна Европа. Традицията му датира от 1899 г., повече от 115 години по-късно университетът има 19 000 студенти. Днес НО има осем факултета и три университетски института, пет регионални изследователски центъра (AdMaS, CVVOZE, MRC, NETME, SIX) и той е част от два центъра за върхови постижения (CEITEC, IT4Inovation).

Факултети

 • Факултет по архитектура - ФА
 • Факултет по бизнес и мениджмънт - ФБР
 • Факултет по строителство - FCE
 • Химически факултет - FCH
 • Факултет "Електротехника и комуникация" - ФЕТ
 • Факултет по изящни изкуства - FFA
 • Факултет "Информационни технологии" - ФИТ
 • Машинно-технологичен факултет - FME

Университетски институти

 • Институт по съдебно инженерство - ИФЕ
 • Централноевропейски технологичен институт - CEITEC
 • Център за спортни дейности - CESA

Програмите за НИТ обаче обхващат не само инженерни, но и природни науки, архитектура, изобразително изкуство, ИТ и икономика, със силно интердисциплинарно значение и тясна връзка с индустриалната сфера. Със своите съвременни научноизследователски съоръжения и академични постижения, ВУТ има отлична репутация сред студентите и професионалистите.

Brno University of Technology , като един от първите в Чешката република, получи сертификатите за ECTS и DS Label. И двата сертификата са доказателство, че ВУЕ отговаря на критериите на ЕС в областта на висшето образование и освен това те допринасят значително за разширяване на мобилността и за увеличаване на интернационализацията на университета.

Университетът си сътрудничи както с партньори от ЕС, така и с държави извън ЕС (понастоящем има над 600 споразумения) и участва в различни програми за мобилност (Еразъм, CEEPUS, Aktion, ЕИП и Норвегия безвъзмездни средства и др.). позицията му сред водещите международно приети изследователски университети. Следователно международното сътрудничество е един от стратегическите приоритети на Brno University of Technology . За да може да постигне тази цел, БАТ се ангажира, от една страна, с дейности, насочени към набиране на повече чуждестранни студенти, а от друга страна, да наема изследователи и учители от чужбина. Като член на Европейската асоциация на университетите (EUA), CESAER и други организации, ВУТ е активен в съвместни проекти и дейности.

Взема сътрудничество с водещите международни компании като Шкода Ауто, Сименс, ФЕИ, Хъниуел, Бош и IBM в дългосрочен план. БУТ свързва тези компании със студенти, които имат възможност да следват стаж, свързан с тяхната област на обучение или дори да бъдат наблюдавани от експерти от бранша, докато работят по техните теза. Офертите за работа се споделят както с ученици, така и с висшисти. Университетът предлага богато разнообразие от спортове в спортния център на CESA, който е един от най-добре оборудваните центрове в Чешката република с олимпийски стадион. За студентите от ВУЗ повечето от спортните дейности са безплатни.

НОТ има най-голям капацитет за настаняване на студенти във всички брюкселски университети. Разходите за настаняване в студентски зали са около 170 евро месечно, като всяка стая има високоскоростен интернет. Почти всички услуги се намират в непосредствена близост до кампуса - столове, кафенета, спортни площадки, International Student Club и университетски клубове. Въпреки това, общежитията бяха сред трите най-добри в състезанието за най-добрите зали за пребиваване в Чешката република, което свидетелства за тяхното добро качество. Повечето университетски сгради се намират в университетския квартал (Pod Palackeho Vrchem) в северната част на град Бърно.

В университета има много кетъринг съоръжения на факултети и студентски зали, които включват: кафенета, ресторанти, пицарии, кафенета, барове и снек барове. Има голям избор от менюта под формата на топла и студена, направени по поръчка, специални диети и вегетариански ястия в кафенетата и ресторантите. Има компютъризирана система за хранителни услуги за онлайн поръчки и безвъзмездно плащане със студентски карти.

Местоположения

 • Brno

  BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY Antonínská 548/1 601 90 Brno Czech Republic, , Brno

Въпроси