Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Представление

В сърцето на Централна Европа има университет, който трябва да опознаете. Университетът по технологии и икономика в Будапеща , или както просто наричаме BME, има богато минало - тъй като е създаден през 1782 г. BME е първото място в Унгария, където инженерите са получили образование на университетско ниво, докато самият Факултет по машиностроене е създаден през 1871г.

Кампусът се намира в Будапеща (столица на Унгария ), до река Дунав , най-международната река в света, свързваща 10 държави.

Градът има средновековен квартал на замъка с дворци, културни забележителности и исторически център на града, пълен с атракции. Будапеща е заобиколена от обширни гори на запад, идеални за туризъм. Ако сте искали да се заредите след еднодневен преход, знаете ли, че Будапеща има квартал с уникални, така наречени „руински кръчми“ ? Разбира се, навсякъде можете да намерите не само кръчми, но и много клубове и места за улична храна. И всичко това в рамките на по-малко от 10 минути пътуване с гъстата мрежа на обществения транспорт в Будапеща.

Да предположим, че сте решили да се отпуснете след лекциите си. Няма проблем! Можете да си направите приятна разходка по 200-метровияхълм Gellért (с прекрасна гледка към нашия красив град) или да посетите термалния спа Gellért (построен през 1200-те години). Между другото, градът разполага с 14 спа и аквапарка, предоставящи богат избор от възможности за отдих.

През летните уикенди историческият мост на Свободата (също на няколко минути пеша от Уни) се превръща само в пешеходен мост с концерти на живо, конфитюри или дори уроци по йога на открито.

BME има 3 лауреата на Нобелова награда; един от тях беше студент и преподавател в нашия факултет: Денес Габор , който спечели Нобелова награда за откриване на холограма, Теодор фон Карман , „баща на ракетната технология“ в САЩ, и Ласло Хелър , създателят на охладителната система на Heller за електроцентрали.

Ако не сте сигурни кое поле да изберете в машиностроенето, имаме някои добри новини. Машиностроителният факултет предлага бакалавърска степен по машиностроене в две специализации: Технология на процеси и Инженерно проектиране и технологии. На ниво MSc вашите възможности са още по-широки; нашият магистър по машиностроене предлага пет специализации:

- Дизайн и технология,

- топлотехника,

- Механика на твърдото тяло

- Механика на флуидите и

- Ядрено инженерство.

От специализациите трябва да изберете две, главна и малка. Ядреното инженерство може да бъде избрано като единична основна + малка спецификация.

В машиностроителния факултет BME определено не сте сами. Международен наставнически екип предоставя помощ за настаняването ви в Будапеща.

Ако се интересувате от определена тема, можете да се присъедините към професионална студентска група, да получите по-задълбочени знания и да създадете нови постижения.

В BME има богат асортимент, за да прекарате свободното си време. Отначало BME има оживен социален живот: концерти, партита, продължаващи до зори, където изпускате пара и се забавлявате.

И там е самият град: в Будапеща не можете да скучаете нито през деня, нито през нощта. Можете да се срещнете с новите си приятели, да ускорите нивото на кофеин, да утолите жаждата си в стотици изискани кафенета с нова вълна близо до BME или да посетите ресторанти или заведения за бързо хранене в центъра на града.

Ако се интересувате, заповядайте и следвайте в машинен факултет на BME!

Повече информация: href = "https://gpk.bme.hu/en/

Връзки, които могат да ви помогнат:

href = "https://www.imt.bme.hu/

href = "https://gpk.bme.hu/en/

Спортен център BME

Характеристики на кампуса

Ако и вие обичате да учите и спортувате, вие сте на правилното място в BME. 20 студенти на BME са членове на неговата официална спортна асоциация (MAFC) и спечелиха 32 златни медала на олимпийските игри (8 от тях бяха от Факултета по машиностроене).

Като студент по BME можете да получите вход с отстъпка за спортния център на BME с фитнес зала, аеробика, футзал, спининг, скуош, джудо, катерене на закрито и йога.

В южната част на кампуса има чисто ново плувно съоръжение с 25-метров басейн.

Но разбира се, бреговете на Дунав са идеални за дълги сесии на джогинг или каране на колело.

    Местоположения

    • Budapest

      Műegyetem rkp. 3.

      Въпроси