Keystone logo
Beijing Jiaotong University - School of Software Engineering

Beijing Jiaotong University - School of Software Engineering

Beijing Jiaotong University - School of Software Engineering

Представление

Обща информация

Пекин Jiaotong университет е национален ключови университет под прякото управление на Министерството на образованието и вече се поддържа съвместно от Министерството на образованието, на Китай железопътна корпорация и Пекин Общински правителство. BJTU е един от първите университети, избрани в "Национална 211 проект" и проект "985 Сила Дисциплина платформа за иновации", един от първите институции, упълномощени да дават магистърски и докторски степени. BJTU, като водеща организация, е установила иновационен център за транзит с влак за безопасност, който е един от първите 14 съвместни центрове, одобрени от китайското правителство да влезе в "Национални проекти" 2011 на Съвместно. BJTU е бил избран в Топ 100 на "QS БРИК пет страни" за 3 последователни години, 6 дисциплини влязоха в топ 400 на Световната университет QS.

Като една от трите произхода на Университета Джао Тонг, историята на BJTU може да бъде отнесена към 1896. BJTU нараснал от Пекин жп институт по мениджмънт, първо висше учебно заведение в Китай, която се ангажира с насърчаване на таланти за управление на железопътния и започна образование съвременен Китай в управлението на железопътния транспорт и телекомуникации. През 1917 г., тя се преобразува в Пекин училище ЖП Управление и Пекин Пощенска и телекомуникационна училище. През 1921 г. тя се сля с Шанхай Индустриална колеж, Тангшан Индустриална колеж за формиране Jiaotong университет. След реорганизацията на Джао Тонг университет през 1923 г., в кампуса Пекин е преименувана Пекин Jiaotong университет. През 1950 г. училището е обявен за Северна Jiaotong университет и президент е известният мост експертът Мао Yisheng. През 1952 г. Северна Jiaotong университет беше отменено поради това кампуса Пекин и Tang става независима и училището е преименувано Пекин жп институт. През 1970 г. името Северна Jiaotong университет е възобновено. През 2000 г. тя е обединена с Пекин Electric Power колеж и администрацията са прехвърлени от Министерството на железниците към Министерството на образованието. През 2003 г. името Пекин Jiaotong университет е възобновено. Някои известни хора в историята на Китай получили образование в университета, включително Лю Хан, основател на първата радиостанция в Китай, Ying Shangcai, изобретател на първия висока мощност парен двигател на Китай Джън Zhenduo, известен писател и литературен критик и историк, Джин Shixuan, автор на първата монография на управление на железопътните Китай, Xu Дзин, пионер на железопътния транспорт на икономиката в Китай, и Ян Rumei, един от най-ранните четири основни счетоводители в Китай. Някои известни учени са работили в университета, включително Xiang Zhejun, главен прокурор на съдебния процес Токио и Ма Yinchu, известен демограф и икономист.

На 10 септември, 2016 г., BJTU е заемал прост и тържествен празник под надслов "Jiao Tong, китайска мечта". В заседанието на тържество, на поздравително писмо на Лю Yandong бе прочетено. Уанг Anshunm, кмет на Пекин и Du Zhanyuan, заместник-министър на Министерство на образованието присъства на срещата и доставени речи. Освен това, служители на Министерство на транспорта на Русия и Монголия също изпратиха своите поздравителни писма. И петте президенти на пет Джао Тонг университети съвместно издадени на Декларацията от Пекин на Jiaotong университет, който бележи нова глава за Jiaotong университет в новото бъдеще. Представители от Китай железопътна асоциация, китайската асоциация за наука и технологии, китайското общество на висшето образование, Китайската академия на инженерите, държавна тайна бюро, ЖП Бюрото за държавни, общински комитет на Пекин и съответните области и окръзи, директори на училища и ко-строителни единици повече от 20 китайската академия на науките, 6 китайското посолство служители, 31 чуждестранни университети, 6 Хонконг, Макао и Тайван университети и 22 континенталната университети, както и възпитаници, преподаватели и студенти присъстваха на срещата празнуване. В същото време, BJTU също провежда повече от 10 основни дейности, като например 2016 Global срещата на върха на университетските ръководители, Китай Транспорт Старши форум и празник партия.

BJTU е заемал президент форум на Китай и Русия Jiaotong университет през 2015 г., Premier Ли Къцян изпрати поздравително писмо. Досега BJTU е установила китайско Русия Джао Тонг институт в Санкт Петербург, китайско руски високоскоростен железопътен изследователски център, китайско Великобритания високоскоростен център жп изследвания, международната съвместна лаборатория на работа железопътната сигурност високоскоростен и сервиз и международни научни изследвания платформа на глобалната верига на доставки и логистика. BJTU активно извършва управление на трафика на изучаване на чужд промишлеността и разширява международната репутация и влияние.

Дисциплини BJTU се класират добре в третия кръг на националната академична оценка. Система за науката е първият, транспортно строителство информацията се класира трети и комуникационна техника е 8-ми. Досега системата наука класира първи в национален мащаб в три поредни кръг на оценка.

BJTU се намира в Пекин, столицата на Китай с източно и западно изложение кампуса в Haidian област. Той е с обща площ от почти 1000 МУ (1 мю приблизително се равнява на 667 квадратни метра), а сградата му площ е 910 хиляди квадратни метра. Университетът също установи нова Weihai кампус и да го пуснат в употреба през 2015. Всеки корпус има звукови образователни и изследователски съоръжения, както и красива среда.

BJTU постигна разлика в предлагането на широка гама от академични програми, благодарение на неговото развитие в повече от сто години. BJTU насърчи силно чувство за сътрудничество и иновации. Университетът се превърна във важен база, за да се окаже, таланти, особено изключителни таланти в областта на информационните технологии и градската железница транзит, за икономическото и социалното развитие на Китай. Университетът е тясно свързан с нацията индустриализация, урбанизация, informationization от нейното създаване. BJTU допринася за цялостна транспортна система, по-специално за да се ускори развитието на железопътния транспорт, както и подпомага интеграцията на Пекин, Тиендзин и Хъбей, която допринася активно участие в националния транспорт, логистика, информационни инженеринг, нова енергия инженеринг и социалната икономика в Пекин , BJTU създаде цел развитие и стратегията "три стъпки", за да бъде най-първокласни университети в средата на този век.

След развитие на три века, училището формира предимство на информация, управление и други дисциплини за характеристиките на трафика на науката и технологиите. Университетът разполага с цялостна система за учебна програма на индустрията, управление, икономика, литература, право и философия. BJTU има 14 училища, включително школата на електронни и информация инженерство, училище на компютърни и информационни технологии, училище по икономика и управление, строително училище, училище на механични, електронни и системи за управление, училище на електрически, училище на науката, училище на софтуерното инженерство, училище на марксизма, училище за архитектура и дизайн, правото на училище, училище на националната сигурност, завършил училище и училище от разстояние и продължаващо обучение. Пекин Jiaotong университет Haibin кампус е съосновател с предприятия в Huanghua, провинция Хъбей. BJTU има две нива-1 национален ключови disciplines-- трафик и транспортна техника и информационна и комуникационна техника, две ниво-2 национални disciplines-- индустриални икономика, мост и тунел инженерство. Досега BJTU има 8 национални ключови дисциплини. Има 15 постдокторанти изследователски станции, 20 ниво-1 дисциплини, предлагащи докторски програми за академични степени, 34-ниво-1 дисциплини, които предлагат магистърски програми, 13 професионални специалности като MBA, EMBA, инж, M.Acc, M.Law и т.н.

BJTU е счита за подобряването на качеството на учителите като основен приоритет на провеждане на университетски и енергично е изпълнила стратегията за укрепване на училищните таланти. До сега, BJTU има 2907 преподаватели и членове на персонала, включително 1,846 пълно работно време преподаватели. (Сред преподавателския състав на пълен работен ден, 1199 са заместник-висши професионални и технически позиции и 1733 са магистърска степен или по-горе.) BJTU има 2 академици на CAS, 2 академици от Китайската академия на инженерите, 5 национални учители, 6 членове на академичната оценка група от Закона за научните степени комитет на Държавния съвет, 4 "973" главните учени, 9 избрано лице на "програма хиляди таланта", 6 избран човек на "програма десет хиляди таланта", 8 изтъкнати преподаватели и на непълно работно време професорите от "Яндзъ река учен ", 11 национални кандидати таланти на проекта, 9 носители на националната изключителен младежки фонд, 11 носители на изключително младежки фонд, 69 лице на програмата за New Century проект отлични таланти, 158 експерти, които да се насладят на специална помощ за правителството.

BJTU винаги е използвала таланти, които се отглеждат като фундаментална задача на образованието и е култивирала голям брой таланти в страната през последните 100 години. BJTU постига отличен успех в националния студентски оценката на преподаването през 1997 г. и 2006 година. Сега в университета има 14,253 студенти, специализанти 7,966, 2,891, 6,918 докторанти професионални студенти степен и 7,810 възрастни студенти. Има 820 дългосрочни международни студенти в общо.

BJTU е спечелил една национална награда в голямата награда, 3 национални награди в трета награда, 12 национални отделения в втора награда, 1 Пекин общински награда в голямата награда, 27 Пекин общински награди в първа награда, 29 Пекин общински награди в втора награда през последните три награда преподаване постижение години; одобрен 3 образование пилотни проекти и 1 народната просвета реформа пилотно училище от държавата през последните 5 години; разполага с 8 дисциплини на националния план за обучение и подготовка на изключителни инженери и 7 национален професионален пилот комплексни дисциплини реформация; отличен с 2 "12 петгодишни" национални експериментални преподаване демонстрационни центрове, 2 национални центрове за виртуална симулация експеримент преподаване, 3 национални бази извънкласни практики, 7 национален инженерни практически образователни центрове, 2 Пекин общински демонстративен иновационни практически бази; създадена национална преподаване демонстрационен център; одобрен 4 национални видео качество открити уроци, 22 отлични проекти за споделяне на ресурсите на курса, 42 "12-ти петгодишни" общи за висше образование в бакалавърски националните учебни планиране материали от 34 вида. BJTU укрепва отглеждането на изключителни иновативни таланти чрез създаването на една експериментална клас на науките (Si Юан клас), експерименталния клас на най-високо ниво талант дисциплина фондация (Zhi Xing клас), в чужбина клас ръководител на проекта, железопътния транспорт пилот клас, на майстор (лекар) режим на талант обучение клас, Жан Tianyou клас, Мао Yisheng клас и международна класа. Нивото на качеството и обучение на BJTU се е увеличил от година на година, равнището на заетост е стабилен на високо равнище, на образователна заетост скорост е над 98% и над 50% студенти избират по-нататъшно образование. Студентски изкуство трупа извършва изключителни постижения в националния и общински състезания в Пекин, спечели първа награда в първия, 2-ри, 3-ти и 4-ти университет изпълнителско изкуство инструментална група и даде представления в чужбина региони, Хонконг и Макао. Версията на репетиция на "собствена Long March" в изпълнение на BJTU студенти, причинени силни последствия в общността, оригиналната драма "Мао Yisheng" е избран като "гръбнакът на Република - науката и инженерните специалности елит пропаганда". Високо ниво спортен отбор е спечелил 112 (пъти) първи награди в национално ниво и над национално ниво във всички видове състезания, включително 76 шампионата в бадминтон състезания свят университетски и други големи събития местни и в чужбина.

BJTU отнема задълбочаване на научните и технологични иновации като стратегически фокус на развитие, непрекъснато се подобрява капацитета на социалната услуга. BJTU има преподаване, научни инструменти и оборудване активи 1070000000000 юана RMB; 84.91 хиляди библиотечни хартиени книги, електронни книги, мрежови ресурси с база данни, транспортни характеристики. BJTU има 47 провинции и министерски изследователски ниво платформи, включително един национален ключови лаборатория, един национален инженерство изследователски център, 6 национални технически лаборатории, един национален изследователски енергиен център, 4 национални акредитирани лаборатории, един национален университет на науката и технологиите парк, 9 ключовите лаборатории на Министерство на образованието изследователски център / инженеринг, 1 Пекин лаборатория, 10 ключови лаборатории на изследователски център в Пекин инженерни технологии и други 13 провинции и на равнище министри научни изследвания платформи. През последните 5 години, университетът контролира близо 11 000 изследователски проекти, като например Национален план за 973, Национален план за 863, Фонд Научни Изследвания, Фонд Научни Изследвания социални и други проекти, установени от Министерството на образованието, Министерство на железниците и така нататък. изследователски фонд достигна 3,67 милиарда RMB. BTJU публикува 3,097 документи в Scie цитати и 5,214 документи в EI цитати. Имаше 2,107 заявки за патенти и 1,360 одобрения. BJTU е домакин на форум 8 китайски старши Джао Тонг и 42 BJTU лекции, домакин и предприети 40 на високо равнище на международни конференции. BJTU е спечелил 12 национални награди, 136 провинциални награди за наука и технологии, една национална награда естествени науки в втора награда, един национален научния и технологическия прогрес награда в втора награда и един национален технология изобретение награда в втора награда, както и изключителна награда в областта на научните изследвания в 8-те предприемат проекти (на хуманитарните и социални науки).

BJTU е създала отношения на сътрудничество с над 205 университета и известни мултинационални предприятия от повече от 38 страни, включително САЩ, Великобритания, Германия и Франция, за да се култивира първокласни таланти с глобална визия. Университетът е създал Конфуций институти с KU Leuven в Белгия, Южен университет в Тексас в Съединените щати и университет в Кампинас в Бразилия. BJTU е домакин или предприети международни академични конференции на международни безжични комуникации, обработка на сигнали, жп техника, ниски въглеродни логистика и други области. Международен фестивал на културата се провежда на всеки две години, за да се насърчи обменът на китайски и чуждестранни академични култура. Декларацията на "Chinese New Energy Institute" беше избрана в "Интернационализация на демонстрационни университети Насърчаване план". и чуждестранни фондове се е увеличил с всяка година. BJTU има 17 дългосрочни чуждестранни експерти, включително 3 национален "план хиляда чуждестранни експерти"; 5 китайско образователни проекти чуждестранни сътрудничество, за да се извършват обучението на студенти и специализанти градуса и за повишаване на интернационализацията на училището. За да се даде пълно разгръщане на Асоциацията на бившите студенти, в основата и на съвета на директорите, BJTU е създал 37 местни Алумни асоциации, абсорбира 78 бордовете на директорите, както и установени стратегически отношения на сътрудничество с предприятия на транспорта, логистиката, информация, енергия и други индустрии, както и на местните власти, които реализират в дългосрочен план и широко сътрудничество в обучението на персонала и научни изследвания.

"Мислете за източника, когато пиете вода, обичам страната и почитат Алма матер." Днес, със 120-годишна славна история, Пекин Jiaotong университет носи своето дело, следвайки мотото на "Научете и практика" и духа на скромност, повишено внимание и иновациите, спомняйки си на търсенето и очакванията на бившите национални лидери и крачи към целта за изграждане на световно известния университет с високо ниво отличие.

Местоположения

  • Beijing

    Beijing Jiaotong University No.3 Shangyuancun Haidian District, 100044, Beijing

    Програми

    Въпроси