Bethel University Minnesota

Bethel University Minnesota

Bethel University Minnesota

Представление

В университета Бетел се ангажираме с върхови постижения.

Но тук съвършенството означава нещо повече. Това означава да повярваме в Христос и да го интегрираме във всичко, което научаваме, във всичко, което правим, за да можем да постигнем невероятни неща - за Божията слава и доброто на нашите ближни.

Ние сме лидер и модел в християнското висше образование от 1871 г. В продължение на поколения нашето сливане на евангелската вяра с най-високо класираните академици трансформира жените и мъжете, подготвяйки ги за уникални призвания в Божието царство.

Джон Алексис Едгрен основава Бетел като семинария през 1871 г. с името Баптистката духовна семинария. Семинарията обучи пастори да обслужват шведски баптистки имигранти, бягащи от религиозно преследване в Европа. Едгрен, морски капитан и учен, който знаеше 30 езика, основа Бетел на трайното убеждение, че християните трябва да обичат Бога с ума си и да Го представляват във всички области.

Преместване в университет

Баптистката генерална конференция (сега Converge) поема подкрепата на семинарията през 1914 г., премества я от Чикаго в Сейнт Пол и я обединява с християнска гимназия. След Втората световна война Бетел отговори на търсенето на четиригодишни степени, ставайки Бетел колеж и семинария.

През следващите десетилетия визионерските лидери разшириха Бетелската семинария на западните и източните брегове, като същевременно разшириха бакалавърската програма в Сейнт Павел. През 1989 г. стартират не-богословски програми за завършили, последвани от бакалавърски степени за работещи възрастни заедно с онлайн възможности за обучение.

През 2004 г., вече класифициран сред „университетите на магистърско ниво“, Бетел промени името си на Университет Бетел, за да съответства на широкия си обхват от програми в 4 училища:

Колеж по изкуства и науки

Колеж за възрастни и професионални изследвания

Завършил училище

Бетелската семинария

Бетел остава частен християнски университет, спонсориран отчасти от църквите в Конверж, но отворен за всички мъже и жени, желаещи да учат в евангелска перспектива и общност.

Готов за бъдещето

За по-малко от три десетилетия програмите на Бетел са се удвоили до над 100 градуса и записването е нараснало до близо 4500 студенти. Но Бетел остава верен на визията на своя основател Джон Едгрен: да развива широко образовани, критично мислещи християни, променяйки света чрез служене и лидерство в името на Христос.

Мисия

Смело информиран и мотивиран от християнската вяра, университет Бетел възпитава и енергизира мъжете и жените за върхови постижения в лидерството, стипендията и обслужването. Ние подготвяме завършилите да служат в стратегически възможности за обновяване на умовете, изживяване на библейската истина, трансформиране на културата и развитие на Евангелието.

зрение

Бетел ще бъде избраният за Христа университет за този век.

Вкоренени във вярата. Ангажиран до съвършенство. Бетел ще стане лидер в християнското висше образование, като изгради по-силни общности, оборудва уверени лидери и любезни служители и подготви страстни световни промени. Чрез нашите мисли, думи и действия ще покажем какво означава един университет да бъде съсредоточен върху Исус Христос.

Стойности

Университетът в Бетел е жива, ориентирана към Христос образователна общност. Тук учениците с широк кръг от интереси и произход споделят обща цел: да станат цели и свети личности. По време на това трансформационно пътуване ние разчитаме на основните ценности, които да ни водят духовно, емоционално и интелектуално.

Първо, ние сме последователи на Христос, стремейки се да изживеем учението на Исус и да подражаваме на Неговия живот, както е разкрито в Писанието. Ние също сме конструктори на персонажи. Чрез здравословни, подкрепящи взаимоотношения и култура на обслужване, ние развиваме личната сила и емоционална интелигентност, за да правим правилни избори в един разбит свят.

Като учащи, ние сме критични мислители и решаващи проблеми, отдадени на академичните постижения и интелектуалната строгост. В същото време ние търсим истината, осъзнавайки, че цялата истина - научна, художествена, философска или теологична - има своя източник в Бог.

На тази земя сме поставени с определена цел: Бог иска от нас да използваме своите таланти и състрадание, за да променим света и да се помирим. Докато смирено и честно се ангажираме със собствените си пристрастия и предубеждения, ние се доближаваме до разбирането на безкрайната любов на Христос и безкористната мисия на изкуплението.

В този сложен и обезпокоен свят ние се стремим да бъдем едновременно сол и светлина - съхраняваме доброто и отразяваме водещата светлина на Христос. Това изисква зряла вяра, която се основава на лични отношения с Бог и може да устои на житейските бури.

Местоположения

Местоположения
  • Saint Paul

    Bethel Drive,3900, 55112, Saint Paul

    Въпроси