Keystone logo
African School of Economics

African School of Economics

African School of Economics

Представление

Пътят към иновативното лидерство

Африканската икономическа школа е със седалище в Абомей-Калави (Котону, Бенин). Понастоящем предлагаме четири магистърски програми: Магистър по математика, икономика и статистика (MMES), магистър по бизнес администрация (MBA), магистър по развитие (MDS) и магистър по публична администрация (MPA). Имаме и изпълнителна образователна програма и докторска степен. програма по икономика. Проверете нашия уебсайт, за да научите повече за настоящите и бъдещите ни програми. АСЕ е разширяването на Института за емпирични изследвания в политическата икономика (IERPE), създаден през 2004 г., в пълноправен панафрийски университет. Общо 95 студенти са записани в ASE (71 MMES програма, 24 MBA) за академичната 2015-2016 година, идват от 15 различни страни. Членовете на факултета (19) идват от висши университети от САЩ, Канада и Европа.

Цели

Африканската икономическа школа съчетава африканските корени с глобална перспектива и ние се стремим да изпълним нашите ангажименти, като преследваме отлични постижения в следните аспекти:

 • Да предоставят на нашите студенти превъзходно обучение в избраните от тях специалности; Добре закръглено образование, което подхранва тяхната креативност, критично мислене, глобална перспектива и културно съзнание; И живот в кампуса, който ги подготвя да бъдат лидери на общността и обучаеми през целия живот.
 • Да бъде водеща институция за научноизследователско и следдипломно проучване, да преследва знания както в основни и приложни области, така и да сътрудничи тясно с държавните агенции, бизнеса и индустрията за насърчаване на технологичните иновации и икономическото развитие.
 • Осигуряване на отворено пространство, благоприятно за обмен на знания, възгледи и иновативни идеи сред студенти, преподаватели, служители и гостуващи учени от цял ​​свят, с разнообразен опит и изключителни постижения в областта на преподаването и научните изследвания.

Местоположения

 • Cotonou

  ASE – Bénin Akassato, Abomey-Calavi 02 BP 372, , Cotonou

  • Princeton

   ASE – USA 230 Corwin Hall, , NJ 08544-1012, Princeton

   Въпроси