Arizona State University Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication

Arizona State University Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication

Arizona State University Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication

Представление

Курсове по журналистика се предлагат в щата Аризона от 1931 г., когато президентът Ралф Суетман иска пиар. Той наема Уилям Д. Тейлър в качеството на връзки с обществеността и като първия учител по журналистика в историята на институцията.

През 1936 г. CE "Chuck" Southern от английския факултет започва да преподава първите часове по журналистика. През 1946 г. Джордж К. "Папи" Йейтс се присъединява към факултета като председател на отдела за специални служби и преподава някои курсове по журналистика. Основната роля на часовете по журналистика в ранните години беше да осигурят талант за създаване на студентски вестник и годишник.

Ърнест Дж. Хопкинс, който е признат за основател на журналистическата програма, е назначен като доцент по журналистика през 1949 г. и става първият преподавател с журналистика в заглавието си. Отделът по журналистика е създаден с 10 предлагани курса. Първият клас по радио новини беше предложен през 1951 г., а специалност в радиотелевизията се появи през 1954 г., както и първият клас по новинарска фотография.

Държавният печат служи като лаборатория за отчитане и редактиране на класове. Изображение от ASU Sahuaro, 1956 г.

През 1957 г. журналистиката напуска английския департамент и радио-телевизионните курсове са премахнати от аудио-визуалната програма, за да формират Департамента за масова комуникация. Новият отдел имаше факултет от три и 31 специалности; Марвин Алиски служи като ръководител. През 1958 г. отделът става член на Американското общество на администраторите на училищни журналисти.

В началото Държавният печат, вестникът в университета, служи като лаборатория за отчитане и редактиране на класове. Съветникът беше член на факултета, както и генералният мениджър на KAET-TV.

От 2005 до 2019 г. студентският ръст е нараснал с повече от 50 процента, а факултетът е нараснал с повече от 70 процента. Националните журналисти, присъединили се към факултета, включват Леонард Дауни-младши, бивш изпълнителен редактор на The Washington Post; Сара Коен, бивш редактор на данни за The New York Times; Уолтър В. Робинсън, бивш редактор на прочутия екип на „Бостън Глоуб“ „Прожектори“; и Полин Арилага и Мод Билман, бивши редактори на предприятия и разследвания, съответно за The Associated Press. През същия период разнообразието на студентския състав нарасна до близо 40 процента, а разнообразието на преподавателите до 30 процента.

Местоположения

  • Phoenix

    North Central Avenue,555, 85004, Phoenix

    Въпроси