AMD Akademie Mode & Design

AMD Akademie Mode & Design

AMD Akademie Mode & Design

Представление

AMD Akademie Mode & Design предлага международно сертифицирани обучителни програми по мода, дизайн, медии, комуникация и управление. Насърчаването и подкрепата на творчески, както и ориентирани към бизнеса младежи остава основен стратегически фокус на AMD Akademie Mode & Design за повече от 30 години от неговите специализирани образователни дейности. Ние обучаваме гъвкави и отворени специалисти с опит и ноу-хау, но също така и способност за интердисциплинарен и холистичен подход за международните творчески индустрии.

AMD означава иновации, интердисциплинарен подход, качество на преподаване и изследвания, практическо значение и индивидуално кариерно развитие. Академията има пет кампуса в значителните немски творчески места Хамбург, Дюселдорф, Мюнхен, Берлин и Висбаден.

Катедрата за висше образование в Академията е обединена с Университета за приложни науки „Фрезений“ и се превърна в катедра „Дизайн“, образователно звено за Школата за мода AMD и школата по дизайн AMD.

AMD използва своята международна мрежа. Интензивното сътрудничество и практически проекти с международни модни специалисти, дизайнери, учени и ръководители на марката дават възможност за обучение за най-висок стандарт за качество за повече от 30 години.

Поглед върху индустрията, както и практически семестър формират информативни и вълнуващи аспекти. Добре известни компании са например Calvin Klein, hessnatur, Peek & Cloppenburg, Marc O'Polo, Walt Disney и много други.

От 2016 г. AMD е редовен член на Международната фондация за модни технологии (IFFTI) и следователно е част от глобална мрежа от водещи образователни институции на модната индустрия в областта на дизайна, техниката и модата.

Над 5.000 възпитаници вече бяха обучени от AMD. Завършилите успешно започнаха бизнес за себе си или работят за забележителни марки като Alexander McQueen, Hermes, Vogue, InStyle, Cosmopolitan, Porsche и Zalando.

Опит в чужбина и международна мрежа с университетите партньори

AMD притежава множество партньорства с уважавани международни университети като Berkeley College в Ню Йорк / САЩ, Nuova Accademia di Belle Arti (NABA) в Милано / Италия, Европейски колеж за бизнес и управление (ECBM) в Лондон / Обединеното кралство, Лондон Колеж за мода (LCF) в Лондон / Обединеното кралство, Университет на остров Ванкувър във Ванкувър / Канада, Пекински нормален университет в Джухай / Китай, университет Hongik в Сеул / Южна Корея, Universiteit Antwerpen в Антверпен / Белгия, Hogeschool Gent, School of Arts ( KASK) в Гент / Белгия и университета за нов дизайн (ND) в St. Pölten / Австрия.

AMD също участва в програмата „Еразъм“ и в този контекст предоставя атрактивни възможности за спонсорство за стажове и семестри в чужбина в рамките на ЕС.

Акредитации

Акредитирано по EFMD EquisАкредитирано по AMBAАкредитирано по AACSB

Местоположения

 • Hamburg

  Alte Rabenstraße 1, 20148, Hamburg

  • Düsseldorf

   Karl-Friedrich-Klees-Str.10, Platz der Ideen, 40476, Düsseldorf

   • Munich

    Infanteriestraße 11a/ Haus E2, 80797, Munich

    • Berlin

     Jacobowitz Hof Pappelallee 78/79, 10437, Berlin

     • Wiesbaden

      Moritzstraße,17a, 65185, Wiesbaden

      Въпроси