Keystone logo
Al-Quds University

Al-Quds University

Al-Quds University

Представление

Al-Quds University , основан през 1984 г., е палестински университет и единственият университет в света, разположен до разделителна стена. Основният кампус на университета се намира в Абу Дис с още четири кампуса в Йерусалим, шейх Джара, Бейт Ханина и Рамал (ал-Бире). Al-Quds University предлага висше образование и обществени услуги в района на Йерусалим, както и съседните градове, села и бежански лагери на Западния бряг.

С над 13 000 студенти, Al-Quds University е широкообхватен с членове от целия Западен бряг, включително от областите Витлеем, Хеврон, Дженин, Йерихон, Наблус, Рамала, Тулкарем и Калкилия. С петнадесет академични факултета, включително изкуства, медицина, стоматология, право, Коран и ислямски изследвания и инженерство, Al-Quds University има огромно академично разнообразие и предлага по нещо за всеки.

Al-Quds University е център на творчеството и предлага жизнена учебна среда, като насърчава обмена на идеи и свободата на изразяване, както и водещи иновативни изследвания. Това дава възможност за най-висок стандарт на образование за нашите ученици, както и да ги насърчи да бъдат активно ангажирани граждани, които са отворени и сътрудничат, както и добре информирани и заинтересовани от световните култури.

За да остане в челните редици на академичните среди, Al-Quds University има международни партньорства с американски и европейски университети. Освен това е свързан с над 30 института и се занимава с иновативни изследвания по целия свят.

Местоположения

  • Abu Dis

    Abu Dis, Държава Палестина

    Въпроси