AFDA

AFDA

AFDA

Представление

Историята

AFDA е основана през 1994 г. от Garth Holmes, Bata Passchier и Deon Opperman.

От ранното си начало с 6 студенти, нает видеорекордер и развален телевизор, днес тя се превърна в една от водещите институции от този вид в света. AFDA има над 1200 студенти, постоянен персонал от над 150 преподаватели и администратори и 5 напълно оборудвани кампуса в Йоханесбург, Кейптаун, Дърбан, Порт Елизабет и Ботсвана. Той е произвел някои от най-добрите режисьори и актьори в Южна Африка днес и е допринесъл значително за развитието на устойчива местна развлекателна индустрия.

Общата цел

Да се разработи подходяща образователна институция, която допринася за изграждането на африканската нация и възнаграждава всички заинтересовани страни чрез предоставяне на стимулиращо, строго и глобално интегрирано учебно изживяване, което дава възможност на учениците с продуктивни, иновативни умения, позволявайки на завършващите учащи се да развиват устойчиви творчески индустрии.

Обещанието за образование

Да предостави на учениците концептуални, перцептивни и конкретни умения, които ще им позволят да създадат смислени наративни концепции и човешки поведения, които са подходящи за целевите аудитории, и да предадат вярно и точно тези разкази чрез подходящо използване на средна и естетическа форма и заетост ресурси за точно и икономично производство и продажба на завършената продукция.

AFDA образователни цели

 1. Да осигури концептуални, перцептивни и конкретни умения, които ще позволят на учениците да създават смислени наративни концепции и да разберат защо те могат да бъдат уместни и въздействието, което могат да имат върху целевите аудитории и обществото като цяло.
 2. Да разберем защо човешкото поведение и култура са агентите, чрез които разказите се въплъщават и правят емоционално подходящи за целевата аудитория.
 3. Да разберат как избраното от тях средство за изразяване може да бъде обмислено и използвано за вярно и точно създаване на техния разказ.
 4. Да разберем как естетическите елементи могат да бъдат използвани за установяване и създаване на подходящата форма на света, в който се развива разказът.
 5. Да разберете как да планирате и използвате ресурси за икономично производство и продажба на продукт, за да постигнете възвръщаемост на инвестицията.

Защо AFDA ?

 1. AFDA е не. 1 училище за филми, телевизия и представления на континента
 2. AFDA е напълно акредитирана институция с 20 години опит в областта на висшето образование
 3. AFDA е международно призната институция и е пълноправен член на CILECT – международна организация, която представлява над 170 филмови и телевизионни училища и включва USC (LA) и UCLA (LA), TISCH (NY), Columbia (Чикаго), La femis (Париж). ), GVIK (Русия), за да споменем само няколко
 4. AFDA Възпитаниците са наградени, квалифицирани и работещи в мрежа. Те продължават да дават значителен принос за растежа на местната развлекателна индустрия.
 5. AFDA е институция, носител на награди от Академията и първото и единствено африканско филмово училище, спечелило наградата на филмовата академия за най-добър чуждестранен студент през 2006 г. и второ място като финалист през 2013 г.
 6. AFDA наема редица най-добри учени и практици в Южна Африка.
 7. AFDA има уникална система за обучение, която предоставя на студентите автентична среда за бакалавърско и следдипломно обучение, която е подходяща за професионалните възможности както на местно ниво, така и в чужбина.
 8. AFDA студентите са обучени да произвеждат търговски жизнеспособни развлекателни продукти за местната аудитория и нишовите онлайн глобални пазари
 9. AFDA предлага на учениците истинска възможност да потърсят своите способности, за да открият своята страст и да разширят своя успешен професионален път
 10. Процесът на обучение AFDA насърчава и възнаграждава иновациите, лидерството и предприемачеството.

AFDA е едно от водещите базирани на резултати филмови училища в света

AFDA завършилите се обучават да концептуализират, създават и развиват местни продукти и стоки за местния и международния пазар

В хода на богата предприемаческа история, датираща от 1994 г., AFDA си спечели репутацията на една от водещите институции от този вид в света днес. Въпреки че нашият опит говори сам за себе си, ние непрекъснато подновяваме ангажимента си да улесняваме среда, която развива висококачествена човешка и интелектуална собственост със съответните умения, за да се справим с трудностите на една бързо разрастваща се и непрекъснато променяща се развлекателна индустрия.

В нашите напълно оборудвани кампуси в Йоханесбург, Кейптаун, Дърбан, Порт Елизабет и Ботсвана, ние обучаваме завършилите да допринесат за една от най-развиващите се индустрии в света: развлеченията. В глобализираната икономика културният обмен е ценна валута. Завършилите AFDA се обучават да концептуализират, създават и разработват местни продукти и стоки за местния и международния пазар.

Нашите студенти се обучават не само да изграждат печеливши и устойчиви кариери на този пазар, но се насърчават да се развиват като доставчици на работа – културните предприемачи на бъдещето. Нашите възпитаници са съживили своите индустрии с качеството на своята интелектуална собственост, умения и талант. Повече от 90% от нашите възпитаници с отличие работят и са наети в избраната от тях област на специализация.

AFDA филмите са показвани на множество международни фестивали и са били излъчвани по целия свят, печелейки много престижни награди, включително носител на Студентска награда на Академията и финалист на фестивала в Кан през 2006 г. и SAFTA (Южноафриканска награда за филм и телевизия) през 2007 г. AFDA е пълноправен член на CILECT – Международната асоциация на акредитираните филмови и телевизионни училища.

AFDA си запазва правото да прави промени или да оттегля информация или оферти за курсове без предизвестие. Когато е възможно, AFDA ще се постарае да уведоми всички лица и/или организации, засегнати в резултат на това.

Вие #Създадени за AFDA ли сте?

Въпреки че AFDA е уникална институция, тя обслужва и улеснява множество интелигентности. Ако се позоваваме на множеството тестове за интелигентност на Гарднър – разнообразното разпространение на избираеми предмети/дисциплини на AFDA се грижи за всички тези интелигентности. Кой си ти?

Какво прави AFDA уникален?

AFDA предлага система за учене, която използва разнообразен брой стратегии и методологии за учене, които включват негласно учене, учене чрез приближение, учене в сътрудничество, учене чрез скеле и учене чрез социализация.

Системата за обучение и оценяване на AFDA отговаря на това, което Хауърд Гарднър прецизира като „Множествен интелект“. Тези разнообразни интелигентности са:

 • Визуално-пространствен
 • Телесно-кинестетичен
 • Музикален
 • Междуличностни
 • Интраперсонален
 • Езиков
 • Логико-математически

Творческите индустрии изискват разнообразна специализация (интелигентност), която е в състояние да си сътрудничи по икономически жизнеспособен начин, за да постигне високи стандарти на производство.

AFDA на студентите се дава възможност да проучат и открият своите способности и съответно своя кариерен път.

AFDA използва система за обучение, предназначена да се справи с възможностите и предизвикателствата на икономиката на знанието и бъдещето. Това е система за обучение, свързана с пазара, фокусирана върху аудиторията и целевия пазар.

Ние предлагаме система за обучение, базирана на резултати, която изисква директен подход, фокусиран върху лидерството, креативността, иновациите и предприемачеството. Това имитира индустрията и се провежда в автентична учебна среда.

AFDA се фокусира върху целите на обучаемия.

AFDA студентите не пишат традиционни изпити. Студентите се оценяват на индивидуална основа и в екипно/групово фокусирано изследване. Приложение на теория и изследвания при създаването и показването на развлекателно съдържание или при разработването и осигуряването на приходи от предприемачески бизнес и революционни технологии е това, което основно представлява оценяването в AFDA .

AFDAПроцесът на обучение на е много ефективен и създава мрежа от квалифицирани висшисти, които са в състояние да изградят кариера в развлеченията, медиите и други творчески индустрии.

Акредитации

Акредитирано по EFMD EquisАкредитирано по AMBAАкредитирано по AACSB

Местоположения

 • Johannesburg

  41 Frost Avenue, Auckland Park 2092 Johannesburg, South Africa, , Johannesburg

 • Cape Town

  18 Lower Scott Road, Observatory 7925 Cape Town, South Africa, , Cape Town

  • Durban

   2a Highdale Road, Glen Anil 4051 Durban, South Africa, , Durban

   • Port Elizabeth

    Gqeberha, 28 Bird Street, Central 6006, , Port Elizabeth

    Въпроси