Accademia Costume & Moda

Accademia Costume & Moda

Accademia Costume & Moda

Представление

Основана през 1964 г. в Рим, Accademia Costume & Moda днес е отличена с доклада на BoF „4 значки за върхови постижения“ - максимално възможното - както за бакалавърския моден дизайн (курсове за бакалавърска степен), така и за дипломиран моден дизайн (курсове за магистърска степен) :

Той предлага бакалавърски и магистърски курсове, признати от италианското министерство на образованието, университетите и научните изследвания под ръководството на висшето образование в областта на изкуствата.

Културата, дизайнът и майсторството, свързани с лабораторния подход, са ключовите моменти от образователната мисия на училището. Целта е да се помогне на студентите да започнат кариерата си, като ги подкрепят в оформянето и укрепването на тяхната творческа идентичност.

Културата и експериментацията, обединени в дизайна и изработката, са нашето желание да предложим на модната система и на развлекателната индустрия млади дизайнери, способни да отговорят на техните потребности.

Алумни днес включват творческия директор на Gucci, Алесандро Микеле, неговия предшественик Фрида Джанини, Албино Д'Амато, Маурицио Галанте, Марко Мастрояни, Отговорна критика Матиер Чейз Луи Виттон, Фенди - Диор, Алдо Мария Камильо и много от най-важните професионалисти на глобалната модна индустрия. Академията има съотношение на настаняване над 85% върху общото население в най-престижните международни модни къщи и развлекателни продукции

Академията е само началната решетка.

Местоположения

  • Rome

    Via della Rondinella, 2 , 00186, Rome

  • Milan

    Milan, Италия

    Въпроси