Keystone logo
© TESS
3IL Groupe

3IL Groupe

3IL Groupe

Представление

3iL Група: 2 училища - 3 градуса - Работа в компютърните технологии и инженеринг

Кои сме ние?

Създадена през 1987 г. от Камарата на търговията и промишлеността на Лимож, Groupe 3iL се състои от 2 висши училища: 3iL Ingénieurs и 3iL Academy, които издават няколко високи степени, които са специализирани в компютърните науки.

Тези степени се признават от Министерството на висшето образование на френски език.

Имаме сертификат ISO 9001, издаден от AFNOR Certification (AFAQ: Френски осигуряване на качеството). Така че, ние се признават за качеството ние предлагаме. Тя ни помага да подобрим нашата конкурентоспособност и да имат добри практики, одобрени от знаци за качество, признати от професионалисти. Имаме също така много институционални, академични и професионални партньори. 3iL Ingénieurs е на обучение по компютърни науки който поиска високо равнище в областта на науката, Computing и управление.

Степента е магистър клас акредитирани от Европейският етикет EUR-ACE, Но също така и от френската образователна институция, наречена Комисията де Titres d'Ingénieurs (инженерно обучение на Комисията), А етикет да се гарантира качеството на степента на Инженеринг и адаптирането му към нуждите на фирмите.

Не е буквален превод на CTI, защото ние я използва само във Франция, дори и ако ние можем да намерим някои инженерни училище в чужбина (Виетнам, Белгия, България ...) The CTI има много изисквания, които трябва да се следват, ако искате да поднови акредитацията. Например, студентите трябва да прекарат най-малко един семестър в чужбина (един академичен обмен семестър).

Етикетът "Ingenieur" е регистрирана и защитена търговска марка.

3iL Academy се основава на 2 професионални обучения (акредитиран от френската комисия за професионални сертификати): *

  • бакалавър в Концепция за информационните системи, които ви позволява да получите умения предимно в Web и Networks и скоро в Big Data и E-Health (след 2-годишно обучение с поле за компютърни науки). Това разбира се е одобрен като второ ниво (4-годишен университетски курс).
  • 2-годишен майстор на системите за управление и информация и инфраструктура (след бакалавърска с поле за Computer Science), одобрени като веднъж ниво (5-годишен университетски курс)

Къде се намираме?

3iL група се намира в Лимож. Той предлага удобен начин на живот с природата и евтини квартири в близост. Лимож се намира на 3 часа от Париж с влак или 1 час със самолет. централно местоположение Този град е (на кръстопътя между магистралата от Испания към Северна Европа и половината път между Централна Европа и Атлантическия океан) го прави идеален за всички видове обмен.

Лимож има дълга история, датираща от ранното Средновековие. В началото на просперитета на Лимож е тясно свързана с порцеланова промишленост. Град на изкуството и историята и капитал на пожара изкуства, Лимож позволява на посетителите да се възхищаваме колекция уникално в света: 12 000 парчета от порцелан изложени в Националния музей на Ейдриън Dubouché.

Тази престижна етикет е издадена от Министерството на културата на местните власти, които са работили за популяризиране на наследството на техния регион сред жители, така и за посетителите.

Защо да изберете нас?

Тъй като нашите учебната програма, умения и педагогически подходи:

  • Са свързани с очакванията на фирмите и са разработени, за да отговори на техните нужди.
  • Са свързани с научни изследвания, които се провеждат с XLIM Laboratory (CNRS)
  • Са широко отворени за международна мобилност и опит (академичен обмен или две степени)
  • И определено се осигури висока пригодност за заетост (75% от нашите студенти да си намерят работа, преди дипломирането им!)

Препоръки

Аз избран 3iL да учат компютърни науки и инженерни дисциплини, така че да се получи един френски степен с етикета на CTI. Когато пристигнах в 3iL, моят ментор ми помогна да направя всички задължителни формалности, дори и да се премести в моя настаняване. Живея невероятно преживяване и има много приятели. Съветвам чуждестранни студенти да избират това училище с фамилна дух. Има качествени курсове и екипни проекти за по-добър живот и въвеждане в практиката на фирмите. Амина BENBIGA - Казабланка I 2015 клас

Има удобни среда в 3iL да учат. Учителите са търпеливи и съучениците ми са много хубави. Аз също да се възползват от програмата за FLE, за да се подобри нивото ми на френски език. Wang LIU - ПЕКИН I 2015 клас

Местоположения

  • Limoges

    43 rue de Sainte-Anne BP 834 - 87015 Limoges France, BP 834-87015, Limoges

Въпроси