Южна Корея

Проучване Магистратура в Южна Корея 2024

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  476
 • Дял на комуналните услуги

  52
 • Абонамент за интернет

  20
 • Местен транспорт

  42

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  6
 • Билет за кино

  10
 • Чаша местна бира

  3

Относно Южна Корея

Корея е разположен на полуостров в средата на Североизточна Азия, на Жълто море е на запад и на изток море на изток. Въпреки, че Корея има традиции и култура, които датират от хиляди години, през последните няколко десетилетия Корея превърна от селското стопанство до един от най-индустриализираните страни в света. Основни отрасли в Корея включва автомобили, корабостроене, химия и информационни технологии. Корейският населението е високо образована и има една от най-високите проценти на използване на интернет в света.

Климат

Корея изпитва четирите сезона, включително wet лято и студена зима. В Сеул, столицата, средната ниска температура през януари е около -2 градуса C, а средната висока температура през август е около 25 градуса C. Влажност е сравнително висока през цялата година, обикновено в диапазона от около 70 до 80 процента.

Култура

Корея има дълга традиция в областта на изкуството, по-специално песни, танци, изобразително изкуство и керамика. Много музеи и художествени галерии съществуват в рамките на страната. В допълнение, централно местоположение на Корея в Североизточна Азия го прави лесно за посетителите да проучат други азиатски страни като Япония и Китай. Korean кухня фокусира върху ориз и странични ястия, както и много традиционни храни използват ферментирали сосове. Странични ястия включват меса, риба, кисели ястия, супи и зеленчуци.


Разходите за живот

Цената да живееш в Корея е умерен, за 1200 щатски долара (САЩ) на месец, с повечето от които отиват за жилище и храна. Международните студенти учат в магистърски програми имат право да работят до 20 часа всяка седмица, докато учи в Корея. Без допълнително разрешение за работа се изисква, докато студентът има валидна виза.

Изисквания за виза

 1. D-2: Виза за редовна образователна програма. Тази виза е за всеки студент, който се записва в бакалавърска, магистърска или докторска програма в младши колеж, университет или висше училище.
 2. D-4: Виза за общо обучение. Тази виза е за всяко лице, което посещава управлявано от университет езиково училище, квалифициран образователен институт или друг институт, различен от академичен изследователски институт.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

D-2; D-4

Цена и валута

EUR 50

И двете заявления за виза изискват такса от около 30-50 евро. Многократната виза е по-скъпа от еднократната. Визовите такси варират в зависимост от вашата страна на пребиваване и подлежат на промяна. Гражданите на някои държави (например Германия) може да не трябва да плащат такса за кандидатстване за виза.

Кой може да кандидатства за виза?

Всички международни студенти ще трябва да кандидатстват за студентска виза, за да учат в Южна Корея.

Къде можете да направите заявлението?

посолство или консулство на Република Корея

Всички чуждестранни студенти, пребиваващи извън Корея, ще трябва да кандидатстват за студентска виза в посолството или консулството на Република Корея. Трябва да кандидатствате за виза лично в корейското посолство на вашата страна.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

За да учите в чужбина в Корея, ще трябва да получите виза, преди да влезете в страната. Процесът не е труден, но е важно да имате цялата необходима документация. Вашият университет може да ви помогне в процеса на издаване на виза, така че попитайте вашия международен офис какви са следващите ви стъпки за получаване на виза, след като бъдете приети. Обикновено ще трябва да предоставите следното:

 • Формуляр за кандидатстване
 • Паспорт
 • Фотокопие на паспорт
 • Цветна снимка (3,5 х 4,5 см)
 • Копие от сертификата за бизнес регистрация на корейския университет
 • Писмо за приемане от корейския университет
 • Доказателство за финанси, които покриват разходите за живот за вашия семестър в Корея
 • Препоръчително писмо от вашия роден университет
 • Документ, доказващ, че сте завършили един или повече семестъри в родния си университет (т.е. препис от записи)
 • Може да се наложи китайските студенти да представят преглед на семейната си история

Вие също ще кандидатствате за карта за пребиваване на чужденци, когато сте в Корея. Картата ще ви позволи да правите пътувания в чужбина по време на вашия семестър в Корея. Приемащият университет ще ви помогне да получите картата, след като пристигнете.

Моля, имайте предвид, че според официалните указания на Университета за чуждестранни изследвания Ханкук, трябва да напуснете Корея в рамките на 1 седмица от крайната дата на семестъра, в противен случай ще бъдете силно глобени от Корейската имиграционна служба.

Кога трябва да кандидатствате?

Кандидатствайте за вашата студентска виза веднага след като получите официалното си писмо за приемане от Корея.

Студентската виза за Корея може да бъде валидна до две години.

Време за обработка

Възможности за работа

Студентите с виза D-2 и D-4 могат да работят на непълно работно време, стига това да е разрешено от учебното заведение. В повечето случаи обаче трябва да останете 6 месеца в Корея, преди да ви бъде разрешено да работите. След 6 месеца трябва да поискате от университета си писмо, което ви позволява да работите на непълен работен ден. За правни цели студентът трябва да получи лиценз от имиграционна служба, за да бъде законно считан за работещ на непълен работен ден.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.