Keystone logo
Южноафриканска Република

Проучване Магистратура в Южноафриканска Република 2024

Учете в Южноафриканска Република

Южна Африка се намира в най-южния край на Африканския континент, където на Атлантическия и Индийския океан се запознаем. Тя граничи с Намибия, Ботсвана, Зимбабве, Свазиленд и Мозамбик. В допълнение, малка страна на Лесото е напълно съдържащи се в Южна Африка. Южна Африка е дом на повече от 50 милиона жители, които идват от голямо разнообразие от култури и религии и които говорят на множество езици. Южна Африка е най-индустриализирана страна в Африка. The парична единица е Южноафрикански ранд (R), която има валутен курс от около 0,1 USD.

Климат

Южна Африка е в южното полукълбо, така че сезоните са противоположни на тези от северното полукълбо - лятото е през януари и зимата е през юли.Южноафриканският Бреговата линия е над 2500 км дължина, но голяма част от земята в непосредствена близост до бреговата линия е планински, която след това се превръща в високо плато в интериора. В северната част на страната стане пустиня.

Като цяло, Южна Африка има относително сух климат, а температурите са склонни да бъде малко по-ниско от страни на подобни географски ширини, поради планинския терен и висококачествен интериор плато. Температурата на вътрешната рядко се повишава над 30 градуса по Целзий през лятото. В Кейптаун, максималните летни температури са около 26 градуса C и минимални зимни температури са около 7 градуса C.

Култура

Южна Африка разполага с голямо разнообразие от начини на живот и декори с по нещо за всеки, от космополитните градски условия и тихи исторически места в планините за катерене и туризъм в пустините за сафарита и плажове за сърф и гмуркане.В допълнение към културни обекти като художествени музеи и художествени галерии и събития, като например театър, танци и фестивали, основна спирка за посетителите е Музея на апартейда намира в Йоханесбург. Музеят осигурява мощен поглед понякога насилие минало на страната и пътуването към възстановяване и помирение.

Южноафрикански кухня е силно месна основа и барбекю е любимо начина на приготвяне. Южна Африка е все по-известна като производител на изискани вина.

Разходите за живот

Разходите за живот в Южна Африка е сравнително ниска в сравнение с други високо развити страни. Едностаен апартамент струва около $ 350 - 450 щатски долара на месец в САЩ, и помощни програми стартирате още $ 100 в САЩ, или така. Евтин разходи хранене около $ 7 САЩ и умерени цени три-степенно меню за двама може да се намери за около 30 долара на САЩ.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  229
 • Дял на комуналните услуги

  30
 • Абонамент за интернет

  39
 • Местен транспорт

  36

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  4
 • Билет за кино

  5
 • Чаша местна бира

  2

Относно Южноафриканска Република

Висшето образование в Южна Африка

Висше образование и обучение обхваща както бакалавърски и магистърски степени, включително бакалавърска, магистърска и докторска степен. И двете съществуват държавни и частни висши учебни заведения, включително университети, университети на технологиите, както и всеобхватна институции. Университетите предлагат традиционни теоретично и изследователски ориентирани градуса; останалите институции се фокусират върху професионалния и професионалното образование и обучение.

Защо да учим в Южна Африка?

В допълнение към възможността да учат английски език в мултикултурна среда, Южна Африка има много от световна класа висши училища, които включват състоянието на най-съвременните научни изследвания, заедно с програмите за висококачествено магистри. Южна Африка има три университета в топ 400 университети в целия свят, като се класира от 2012-2013 г.UK / световно университетско класиране / "> Times висше образование World University ранглиста.

Колежи в Южна Африка

Южна Африка има 23 държавни финансирани висши учебни заведения, които предлагат магистърски програми, в това число 11 университета, 6 университети на технологиите, и 6 всеобхватни институции. Частни институции съществуват, както и, в размер на 115. програми се предлагат в повечето академични дисциплини, както и магистърска степен по бизнес администрация, икономика и финанси са особено популярни. Международните студенти са добре дошли и да използват същите процедури за кандидатстване, както и гражданите на Южна Африка.

Таксата за обучение и програма Продължителност

Годишна такса за обучение за магистърска програма варира в широки граници от програма и училище, но като цяло е ниска в държавните училища, от около $ 1500 и $ 5.000 (САЩ); частни училища са малко по-високи. Магистърски програми също варират по продължителност, но обикновено са 1-2 години.

Учебна година

Учебната година започва да тече от февруари до декември и включва два семестъра. Всеки семестър обикновено се състои от шест учебни седмици, една седмица почивка, след седем седмици на класове, и най-накрая една седмица за изучаване (наречен SWOT седмица) и след това изпити.

Следдипломна Възможности

Много мултинационални корпорации оперират в Южна Африка, както и завършилите магистърска степен ще открият многобройни възможности за заетост, независимо дали те са граждани или чужденци в Южна Африка. Браншове, които в момента растат включват автомобилостроенето, информационните технологии, комуникациите, минното дело, банковото дело и услуги. По-голямата част от работните места са концентрирани в Кейптаун, Port Elizabeth, Дърбан, Претория и Йоханесбург. За да получи разрешително за работа, международна студентска обикновено трябва първо да има предложение за работа за позиция, която не може да бъде попълнено на местно ниво.Въпреки това, студентите умения за специализирани области или високо квалифицирани експерти в някои области може да могат да получават разрешения за работа, дори и без конкретна оферта за работа.

Визови изисквания

Международните студенти, които учат в Южна Африка се изисква да имат разрешително за проучване, преди те да влязат в страната, за да ходят на училище. Разрешително Посетителят не може да бъде разменен за разрешение за проучване, след пристигането им. След като студент е бил приет в университет, те могат да кандидатстват за разрешение за проучване в офиса на Южна Африка в родната си страна.

Здравно осигуряване

Международните студенти са задължени да получат южноафрикански здравни осигуровки, дори и ако те са обхванати от здравно осигуряване в родината си. Доказателство за това покритие се изисква при кандидатстване за виза за проучване. Студентите трябва да плащат за цялата учебна година по-рано; месечни или други плащания, които не са разрешени.

Съвети

Въпреки че английският език в преобладаващата език за обществени обмен и бизнеса в Южна Африка, страната има 11 официални езика, включително африкаанс (производно на холандски), Ндебеле, северен сото, сото, Swazi, Тсвана, Цонга, Венда, кхоса и Zulu , Студентите могат да се сблъскат местните езици в цялата страна; Въпреки това, повечето южноафриканци могат да говорят повече от един език и на английски език е широко разпространен.

Sports са много популярни в Южна Африка, с големи спортни са футбол, ръгби и крикет. Други спортове със значителни последователи и международно присъствие включват басейн, голф, бокс и тенис.

Изисквания за виза

 1. Южноафриканска студентска виза (по-рано наричана разрешение за обучение в Южна Африка)
 2. Южноафриканска виза за обмен – ако сте на възраст над 25 години и искате да дойдете в Южна Африка по програма за културен, икономически или социален обмен, организирана между образователна институция или държавен орган в Южна Африка и такъв в чужда държава.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

южноафриканска студентска виза; Обменна виза за Южна Африка

Цена и валута

USD 47

Таксите за кандидатстване за студентска виза в Южна Африка зависят от вашата страна на произход, но са около 47 щатски долара.

Кой може да кандидатства за виза?

Международен студент, който иска да остане и да учи в Южна Африка за курс с продължителност 3 месеца (90 дни), ще трябва да кандидатства за студентска виза. Тази виза се издава на онези студенти, които вече са били приети за прием от признат образователен институт в Южна Африка.

За да се квалифицира за виза за обучение в Южна Африка, самото училище или колеж трябва първо да се квалифицира като „учебна институция“. Това означава, че трябва да бъде регистриран или в Министерството на основното образование, или в Министерството на висшето образование. Така че, ако искате да посещавате частно езиково училище или училище, предлагащо само краткосрочни технически курсове, може да не отговаряте на изискванията за виза за обучение в Южна Африка.

Моля, обърнете внимание: Не можете да дойдете в Южна Африка с посетителска виза и след това да продължите да кандидатствате за южноафриканска студентска виза. Не можете да дойдете в Южна Африка с посетителска виза и след това да продължите да кандидатствате за южноафриканска студентска виза.

Къде можете да направите заявлението?

Върховна комисия, консулство или посолство на Южна Африка

За да получат виза за Южна Африка, студентите трябва да се свържат с южноафриканската Върховна комисия, консулство или посолство в страната си на пребиваване.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Първо, трябва да бъдете приет като студент от регистрирано южноафриканско училище, колеж или университет и да получите писмо за приемане на бланката на институцията и подписано от или от името на директора или регистратора.

След това трябва да попълните формуляра за заявление за разрешение за временно пребиваване B1-1738 и да го занесете лично в южноафриканското посолство, консулство или висша комисия във вашата страна.

Следните документи трябва да бъдат представени с формуляра за кандидатстване BI-1738:

 • Паспорт с валидност не по-малко от 30 дни след изтичане на планираното посещение
 • Плащане на предвидената такса
 • Сертификат за ваксинация, ако се изисква от закона
 • Доказателство за финансови средства за покриване на предвидените разходи за живот по време на престоя в републиката, както и за заплащане на таксите за обучение. Това трябва да бъде под формата на банкови извлечения / налични пари в брой / пътнически чекове
 • Доказателство за медицинско покритие
 • Паричен депозит, еквивалентен на стойността на двупосочен билет.
 • В случай на африкански студенти, ангажимент от съответното правителство да поеме пълната отговорност за студента и да заплати всички разходи, ако се наложи депортирането на студента
 • Медицински и радиологични доклади
 • Несъкратен акт за раждане в случай на непълнолетни.
 • В случай на непълнолетно лице, данните за лицето в Република Южна Африка, което ще действа като настойник на учащия, и писмо от такова лице, потвърждаващо настойничеството
 • Съгласие от двамата родители за престоя ви в Южна Африка или от родителя, който има еднолично попечителство, заедно с доказателство за еднолично попечителство
 • Официално писмо от учебното заведение, в което възнамерявате да учите, потвърждаващо временния прием и продължителността на курса.
 • Доказателство за медицинско покритие, подновявано ежегодно за периода на обучение с медицинска схема, регистрирана по смисъла на Закона за медицинските схеми.
 • Ако сте навършили 18 години, се изисква удостоверение за полицейско свидетелство от всяка държава, в която сте пребивавали 12 месеца или повече след навършване на 18 години.

Кандидатствате за разрешение за обмен (обменна виза за Южна Африка), като използвате същия формуляр за кандидатстване B1-1738.

Кога трябва да кандидатствате?

Времето за обработка на кандидатстването варира в различните държави, но отнема около шест седмици.

Студентската виза е валидна за цялата продължителност на курса на студента, алтернативно 36 месеца за училища и 24 месеца за други институции.

Южноафриканска виза за обмен - тази виза се издава за срока на обмена, обикновено не повече от 12 месеца. Обменната виза за Южна Африка не може да бъде подновена или удължена. След като сте получили този вид разрешение, можете да кандидатствате за разрешение за временно или постоянно пребиваване само след като сте живели поне една година извън Южна Африка.

Време за обработка

6 Weeks

Възможности за работа

Ако притежавате студентска виза за Южна Африка и учите на висше ниво, имате право да работите на непълен работен ден за не повече от 20 часа седмично по време на семестъра и на пълен работен ден по време на ваканциите.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Има много причини, поради които вашата кандидатура за студентска виза за Южна Африка може да бъде отказана, като например:

 • Оставяне на празни места във вашите формуляри
 • Лъжа за каквото и да е в молбата ви
 • Имате остарял паспорт без празни страници
 • Неправилно изписване на името ви в документи
 • Не предоставя доказателства за достатъчно средства