Keystone logo
Швейцария

Проучване Магистратура в Швейцария 2024

Учете в Швейцария

Официално наречен швейцарската федерация, Швейцария се намира в Западна Европа и граничи с Италия на запад, Германия на север, Лихтенщайн и Австрия на изток и Франция на запад. Берн е столицата на Швейцария, без излаз на море страна, която се състои от 26 кантона, или териториални подразделения, които се различават леко в държавни administrational процедури. По-голямата част на Швейцария "и населението (близо осем милиона души) живеят на площ, посочена като плато, където са разположени гъсто населените градове Женева и Цюрих.

Швейцария е известен като един от най-богатите страни в света. Жителите притежават най-високия размер на не-финансови и парични активи на индивидуално, в сравнение с всички други граждани на света. Освен това, Женева и Цюрих непрекъснато се класира като двата града с най-добра стандарт на живот сред всички други световни градове.Швейцария 'и стабилна икономика, се дължи на неговата самостоятелност чрез земеделски практики и ефективно производство, които му позволяват да изнасят големи количества стоки. Други области, които Швейцария показва отлична икономическа експертиза включват туризъм, международни банки, транспорт, биотехнологии и научни изследвания и развитие.

Швейцария "и климата

Северно от швейцарските Алпи климатът е умерен, но се влияе от различни фактори, надморската височина, които включват вятър експозиция и атмосферни условия, произтичащи от планината разположение. Швейцария 'е средната температура е около 50 градуса по Фаренхайт (10 по Целзий), с rainful суми колебания от колкото 67 (170 см) инча близо до Лугано и най-малко 21 (53 см) инча около долината на Рона.Северната и западната част на Алпите, жители изпитват дъждовно, малко по-хладен климат с температури остава около 32 градуса по Фаренхайт (0 по Целзий) през зимата и 70 градуса по Фаренхайт (21 по Целзий) в зоните на юг и югоизток от Алпите.

Основни факти за Швейцария

 • Знамето показва бял кръст на ярък червен фон. Ръцете на кръста са малко по-дълги от ширината им.
 • Швейцарският национален химн, или Swiss Hymn, започва с ред "Radiant в утринното небе, Господи, виждам, че Ти си нощ ". (Trittst в Morgenrot Daher, SEH "ICH Dich в Strahlenmeer)
 • Швейцария запази собствената си валута, швейцарският франк, когато Европа преминали към еврото. Монети от един, пет, десет, 20 и 50 сантима включват други парични единици. Франкове са достъпни в една, две и пет франка. Franc "отбелязва " дойде в десет, 20, 50, 500 и 1000 франка.
 • Швейцария използва метричната система за оценка на мерките и теглилките
 • Националните празници са Нова година "е, ден на труда на 1 май и Коледа. Възнесение Господне, Разпети петък, Whitmonday и Велики понеделник се считат религиозни празници

Езици

Защото Швейцария граничи с няколко отделни страни, държавата има четири национални езици - италиански, немски, френски и Rhaeto-Romansch. Мнозинството от швейцарските граждани предимно говорят немски, а 20 на сто се говори френски и осем процента говорят италиански. Многобройни диалекти, характерни за някои кантони съществува, както добре.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  1030
 • Дял на комуналните услуги

  81
 • Абонамент за интернет

  52
 • Местен транспорт

  84

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  16
 • Билет за кино

  21
 • Чаша местна бира

  7

Относно Швейцария

Висшето образование в Швейцария

Швейцария има десет университети "на кантона ", както и две технологични институти, които се считат федерални facitlities висше образование. В допълнение, многобройните колежи са разпръснати из цялата страна, за да се настанят по-голям брой международни и местни студенти. Университети и колежи в Швейцария се придържат към графика семестър, с зимен семестър с продължителност от октомври до март и летен семестър продължава от април до юли.

Има три основни научни степени, дадени в Швейцария: бакалавърските, магистърските и докторските. Тя все още е възможно да се получи диплома, наричан още "Lizentiat ", което съответства на степен магистър US лидер. Повечето студенти печелят License и диплома по 4-5 години. Студентите трябва да печелят тези два градуса преди да успеят да се реализират докторат.

Потенциалните студенти трябва да представят заявление до висше учебно заведение по техен избор, с подробно описание на очакваното специалността. Копия на резултатите от експертизите, автобиография и всички други степени или сертификати, които могат да повлияят на приемане в училището също трябва да бъдат включени в пакета. След приемане, учениците ще трябва да се свържете с Швейцарско посолство тяхната страна "е за информация относно процедурите за влизане за Швейцария. В допълнение, всички студенти трябва да представят доказателства, че са финансово стабилни, докато учи в швейцарски колеж или университет.

Всички ученици трябва да имат сертификат за зрялост на държавно признат или друг сертификат, който се признава за равностойни на свидетелството за зрелост от университета, към който те са приети. Освен че имат отлични оценки, студентите трябва да притежават необходимите знания в областта на университетското 'S предимно говорим език преди да кандидатствате за този университет.

При пристигането си в Швейцария, учениците ще трябва да се получи разрешение за постоянно пребиваване в местното полицейско управление. Те ще трябва да представят валиден паспорт, писмо за приемане от университета и банково извлечение или друг документ, удостоверяващ, че те имат достатъчно финансови средства, докато в училище. Това разрешение за пребиваване, ще трябва да се подновява всяка година, което присъства на Swiss висше учебно заведение.


Видни швейцарски университети

Популярни университети в Швейцария, включват:

 • Университет за Берн (предимно немскоговорящо)
 • Женевски университет (предимно френскоговорящата)
 • Университет на Лозана (френскоговорящата)
 • Швейцарския федерален технологичен институт в Цюрих (на немски и английски език казано)

Швейцария също има много частни колежи, университети фини изкуства и педагогически университети, които предлагат дипломи, признати от Конференцията Конфедерация на кантоналните министрите на образованието, или на EDK.

Обучение за посещаване на Swiss университет или колеж варира между 2000 швейцарски франка до 8000 швейцарски франка, може би и повече, в зависимост от университета и курса на обучение.

Здравно осигуряване

Всеки, който пребивава в Швейцария дълъг от три месеца трябва да носи някакво здравно осигуряване, независимо дали тя е базираната в Швейцария или признато от друга държава. Студентите, пристигащи от страни, които предлагат международна гаранция не може да се наложи да се получи compulsury здравно осигуряване Швейцария 'S.

Защо да учим в Швейцария?

Швейцария е добре известен със своята иновативна изследователска и развойна дейност в промишлеността, така студенти, чиято цел е основен в биотехнологии, генетика, фармацевтични продукти и други авангардни, здравеопазване и медицински свързани кариера ще намерят Swiss висшето образование прелива с изключителни научни и технологични програми. Алтернативно, швейцарците са също високо уважавани за техните финансови и бизнес нюх. Студентите, чиято цел е да направи кариера във финансовия сектор също ще откриете, че швейцарските университети предлагат всеобхватни програми за степен за бизнеса и финансовите специалности.

Изисквания за виза

 1. C виза – за кратки курсове (летни училища, езикови школи) с продължителност до три месеца.
 2. D виза – за курсове, които продължават повече от три месеца.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

C виза; D виза

Цена и валута

EUR 0

За студентска виза кандидатстването е безплатно; все пак може да има някои изключения.

Кой може да кандидатства за виза?

Въпреки че Швейцария не е член на ЕС, тя позволява на гражданите на ЕС да посещават университет в страната. Студентите, които нямат гражданство на ЕС/ЕИП, трябва да се свържат с швейцарското посолство или консулство в родната си страна, за да кандидатстват за виза, преди да влязат в страната.

За курсове до три месеца – летни курсове, езикови училища – може да ви е необходима краткосрочна шенгенска C виза; за курсове, по-дълги от три месеца, може да ви е необходима дългосрочна национална D виза.

Не можете да дойдете в Швейцария с тримесечна туристическа виза и да я промените на разрешение за студентско пребиваване, след като сте пристигнали в Швейцария. По този начин, дори ако сте освободени от необходимостта от входна виза, като граждани на Австралия, Канада, Нова Зеландия, Япония, Малайзия или Сингапур, пак ще трябва да кандидатствате за разрешение за пребиваване, преди да пристигнете, ако планирате да останете по-дълго от 90 дни.

Всички чуждестранни студенти, включително граждани на ЕС/ЕАСТ, ще трябва да кандидатстват за разрешение за пребиваване в Служба за регистрация на жители в рамките на 14 дни след пристигането си в Швейцария.

Къде можете да направите заявлението?

Швейцарско посолство или консулство

Ще трябва да кандидатствате за виза през швейцарското посолство или консулство във вашата страна.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Когато получите потвърждение за приемане от швейцарски университет или частно училище, ще трябва да се свържете с швейцарското посолство във вашата страна за информация относно формалностите за влизане в Швейцария. Ще трябва да представите доказателство, че разполагате с подходящи финансови средства, за да се издържате по време на обучението си.

Ще трябва да попълните формуляр за кандидатстване и да изпратите подкрепяща документация на френски, немски или английски, така че може да се наложи да преведете документите си.

За краткосрочни шенгенски визи C документацията включва:

 • валиден паспорт/лична карта за пътуване;
 • доказателство за адекватни финансови ресурси за покриване на разходите ви, докато сте в Швейцария;
 • застраховка за здраве/злополука;
 • потвърждение за резервирани курсове, включително платени такси;

ако сте под 18 години, удостоверение за раждане и разрешение за пътуване, ако идвате в Швейцария сами, или копия от визите на родителите, ако те ще ги придружават.

За дългосрочна виза D документите ще включват:

 • валиден паспорт/лична карта за пътуване;
 • доказателство за адекватни финансови ресурси за покриване на разходите ви, докато сте в Швейцария, независимо дали сте вие или спонсор, като копия от банкови извлечения или писмо от банката;
 • доказателство за здравна застраховка, която включва покритие за злополуки;
 • мотивационно писмо, което очертава защо искате да дойдете в Швейцария, за да учите и как това ще бъде от полза за вашата кариера;
 • потвърждение за записване в призната швейцарска образователна институция;
 • потвърждение за платени курсови такси;
 • вашето CV;
 • копия от свидетелства и дипломи за предишно образование;
 • подписано писмо, потвърждаващо, че ще напуснете Швейцария в края на курса.

Може също да бъдете помолени да се явите на езиков тест, за да сте сигурни, че ще можете да следвате уроците.

Ако искате да започнете следдипломно обучение, ще трябва да представите доказателство, че сте били приети в следдипломен курс и имате подходящите квалификации, достатъчно финансови средства и къде да живеете.

Кога трябва да кандидатствате?

Трябва да си уговорите среща в швейцарското посолство или консулство във вашия район веднага след като получите писмото за приемане от швейцарската образователна институция. Трябва да насрочите час за интервю за виза най-рано 6 месеца преди началото на вашето обучение, но не по-късно от десет седмици преди вашето заминаване.

Времето за обработка на заявления за краткосрочна виза е 10-15 дни; и осем до десет седмици за дългосрочни визи.

Продължителността на студентската виза зависи от продължителността на вашия курс. Разрешението за пребиваване се дава за една година и може да бъде подновено.

Време за обработка

10 Weeks

Възможности за работа

Можете да поемете работа на непълно работно време до 15 часа седмично през семестъра и на пълен работен ден през ваканциите, но само след като сте живели в Швейцария шест месеца.

Ако вече притежавате магистърска степен от чуждестранен университет и сте в Швейцария и работите за вашия швейцарски университет или институт, не е нужно да чакате шест месеца, а можете да започнете работа веднага. Вашият работодател ще трябва да получи разрешително за работа за вас. Ще трябва да поддържате статута си на редовен студент и да покажете, че продължавате да напредвате в обучението си.

След дипломирането си чуждестранните студенти могат да останат в Швейцария шест месеца, за да търсят работа.

Часове на седмица

15

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.