Keystone logo
Хонг Конг

Проучване Магистратура в Хонг Конг 2024

Учете в Хонг Конг

Споделяне на заглавието на специален административен район на Народна "е Република Китай с Макао, Хонконг е град-държава, разположен на южния бряг на Китай и граничи с Южнокитайско море и делтата на Перлената река. С население почти седем и половина милиона души и площ от само 430 мили, Хонг Конг е един на света "е най-гъсто население райони, главно съставени от етнически китайци. Съществуващо съгласно аксиома на "една държава, две системи ", Hong Kong работи под различни политически политиките и законите в Китай, функционира по-скоро като западната, демократично правителство стил в сравнение с Китай 'S priniciples на комунизма. Главният изпълнителен директор на Hong Kong е глава на правителството и се избира от избирателна комисия определя от демократичния процес на гласуване.

Hong Kong се разглежда като един от водещите финансови центрове в света и процъфтява на капиталистическата икономика на услугите проявява под формата на свободна търговия и ниско данъчно облагане. Поради липса на място в рамките на града, с уникална архитектура и ултрамодерен-явяване. В действителност, Хонконг е всеизвестно е преименуван на света "е само " вертикален град ", че разполага с огромен силует понякога закриват от дебел слой смог, идващи от стотици хиляди превозни средства и прекалено много предприятия компресирани в такава малка площ. Въпреки това, поради това гъсто населени, Хонг Конг е разработила изключително напреднали транспорт мрежа, която засенчва всички останали транспортни системи в развития свят.

Въпреки Hong Kong предлага възможност за хората да получат сигурна заетост, която плаща отлични заплатите, издръжката на живота е доста висока и може да размествам студенти, които са избрали да се получи диплома в този град-държава.Въпреки това, учениците не трябва да се тревожете, когато те откриват, колко струва да се живее в Хонг Конг. С ниски данъци, грижа за здравето премия, високо качество на живот и забележителни по-високи възможности за образование, Хонконг продължава да бъде популярно място за чуждестранните студенти да получат градуса и опит от шума и суетата на завладяващ Хонконг.

Климатът в Хонконг

Колебания между умерения и субтропичния климат, Хонг Конг "е най-приятното време на годината времето-мъдър е от ноември до януари, когато температурите са удобни и слънцето е в изобилие. Влажност издига през март и април, с мъгливото често забавяне на ферибота и услуги самолета. Май до август е горещо, влажно и бурен, със средните дневни температури колебаеше около 86 градуса по Фаренхайт, или 31 по Целзий. През август и септември, Hong Kong е често засегнати от тропически циклони, които формират в Китайско море или западната част на Северна Тихия океан.Ветровете са силни от циклони, но обикновено не причиняват големи щети в града.

Религиите в Хонг Конг

Религиозната свобода в Хонконг е гарантирана съгласно конституцията си и Основния закон. Даоизма, будизма и конфуцианството включват първичните си религии, с smatterings на християнството, католицизма, мюсюлмански и еврейски лекари намерени в целия регион. Въпреки това, много от Хонг Конг жители не религиозната принадлежност и се смятат за атеисти или агностични. Фалун Гонг се толерира в Хонг Конг, но не и в континенталната част на Китай, където комунистическата партия разглежда това религията като заплаха за държавата дължи на марката си на духовни учения.

Езиците в Хонконг

Официалните езици на Хонконг са кантонски (форма на китайски) и английски език.Почти половината от Хонг Конг 'S граждани имат достатъчни познания по английски език и учениците ще откриете, че повечето признаци покажем и двете английски и китайски текст. Наскоро, което представлява увеличение в броя на континенталната имигранти Китай е довело до китайски език все по-често се чува в Хонконг общество.

Hong Kong валути

The HKD или хонконгския долар, е Хонг Конг "и валута и е един от най-търгуваните валути в света. Хонконгския долар е разделена на 100 цента, с различни вероизповедания на монети и банкноти в обръщение в град-държава.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  1409
 • Дял на комуналните услуги

  71
 • Абонамент за интернет

  22
 • Местен транспорт

  58

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  5
 • Билет за кино

  12
 • Чаша местна бира

  6

Относно Хонг Конг

Висшето образование в Хонг Конг

Университетите, наречени "законна университети " са одобрени от изпълнителния директор-в-Съвета на Хонг Конг и се финансират от университетската комисия Grants. Изключение от това е Свободния университет на Хонг Конг, който е самофинансиране училище и не разчита на UGC за финансиране. Законови университети са наукоемки и приемат само най-добрите студенти. В действителност, средният коефициент на интелигентност на китайските студенти посещават Хонконг висше образование institututions е един от най-високите в света.

Post вторични колежи предлагат бакалавърски и магистърски степени 'S и са регистрирани по наредба нарича колежи Наредбата за Post Средно на Хонг Конг. Международните студенти също ще намерят професионална тип колежи като институт на Хонг Конг на професионалното образование, която се управлява от съвет, отделно от съветите, регламентиращи задължителните и пост вторични колежи.

Обучение University варира между институциите, но студентите могат да очакват да плати около $ 100,000 в щатски долари, или 73 хиляди евро, за да получи диплома в Хонг Конг. Студентите са категорично насърчавани да кандидатстват за свободни да помогне за компенсирането на високата цена на стипендии за обучение. Имайте предвид, че студент медицински застрахователни премии също са скъпи, както и разходите за храна, облекло и места за настаняване в Хонг Конг.

Кандидатстване за студентска виза

Очаквайте да изчакате най-малко два месеца преди да получи вашата студентска виза от отделът за имиграция на Хонг Конг.Учениците ще трябва да попълните / формуляр за кандидатстване входната виза и пощата следните документи заедно с формата: копие от водача 'е лиценз или друг идентификационен фото карта; доказване на образование и квалификация (диплома за средно образование, входни точки, предишни градуса спечелени); една снимката в паспорта; писмо за прием от университет в Хонконг; доказателство за финансова стабилност (стипендии награди, банкови извлечения) и доказателство, че студентът има място за престой докато сте в Хонг Конг, дали е на територията на колежа, в приемно семейство или в апартамент.

Защо да учим в Хонг Конг?

Освен това предлага структурно и академично висококачествени образователни програми, които се ръководят от това, което мнозина смятат за един от най-добрите образователни министерства световната 'S, Hong Kong дарява градуса, които са високо ценени и признати от работодатели и изследователски институти във всички области на земното кълбо.В допълнение, на интелектуално отвореното общество в Хонг Конг улеснява възможности за учениците да изследват други учебни предмети и нива на мисълта не се срещат другаде.