Финландия

Проучване Магистратура в Финландия 2024

Учете в Финландия

Граничи с Норвегия, Русия и Швеция, Финландия е най-рядко населената страна в Европейския съюз, но е осмият по големина в земната маса в сравнение с други страни в Европа. Над два милиона души пребивават във Финландия "и столицата на Хелзинки, който е и Финландия " е финансов, политически, културен и образователен център. Близо 70 на сто от всички чуждестранни компании са създали техните изходни операции в района на Хелзинки.

Финландия е богат народ и последователно се нарежда като един от петте най-големи страни в света по отношение на стандарта на живот, икономическа стабилност и образователната система. Заради цялостната си социална система напълно осигурява отлични възможности за образование за всички, както и здравеопазване и други ползи се получава силно облагат общество, Финландия "и икономика продължава да бъде просперираща дължи на способността му да даде на всеки един равен шанс в реализирането на техния потенциал като жизнеспособна член на финландското общество.Освен това, Финландия е мирна страна, която не харчат големи суми на данъци върху военните си позиции, което позволява тя да се отделят повече средства за благосъстоянието на своите граждани.


Основни факти за Финландия

 • Финландия има 19 maakunta, или региони, които са под надзора правителствен от областните съвети за сътрудничество, представляващи форуми за всеки район "и общините.
 • Всяка maakunta има държавни икономиката и заетостта центрове за развитие, които се грижат за администрирането на горското стопанство, земеделието, труда и вътрешните работи рибните в тази конкретна област.
 • Финландия има почти 190 000 езера и 180 хиляди острови за студенти и туристи, да се изследват. Той също така съдържа четвъртото по големина езеро в Европа - Saimaa.
 • Гори на бреза, бор и смърч обхваща 86 процента от Финландия, е фактор, който допринася за страната е най-големият производител на дървесина в Европа.
 • Хората, живеещи в най-северната зона на опит Финландия 73 дни на постоянна слънчева светлина през лятото и 51 дни на 24 часа през нощта През време на зимата.
 • Като парламентарна демокрация, Финландия има премиер, който е неговата най-влиятелният политик. Алтернативно, Финландия "и президент се смята за " държавен глава ". Гражданите на Финландия се разрешава да гласуват и да тичам в президентски, парламентарни и местни избори, както и други европейски избори на Съюза.
 • Като член на ЕС, Финландия използва еврото като своя основна валута, който е заменил markka преди повече от десетилетие.

Language Информация

Официалните езици на Финландия са фински и шведски. Шведски основно се говори в крайбрежните зони, както и на юг, запад и региона Aland. Финландските езика на знаците и финландска Romani са признати и от страната "и конституцията. Деветдесет процента от Финландия "и населението говори финландски. Студентите се интересуват от изучаване на Финландия трябва да са наясно, че докато финландски е не-индо-европейски език и е много различен от другите езици, говорени в Европа главно благодарение на своята синтаксис - той има 15 различни случая съществителни, необичайни произношения и нетрадиционни граматическа структура.

Финландия "и климата

Тъй като Финландия се намира достатъчно близо до Атлантическия океан, тя преживява непрекъснат поток от топлина произведена от Гълфстрийм.Финландия е по-топла от съседните страни, тъй като на ограничаващото въздействие на Балтийско море, заедно с неговите хиляди вътрешни езера, взаимодействащи с Гълфстрийм влага. Въпреки това, Финландия има много студени, много снежна зима, че типично виж температури дълбоко до -20 градуса по Фаренхайт (-30 по Целзий), със сняг г. на основание, от ноември до април. Финландия 'S топлите дни се падат през юли, когато гражданите се наслаждават на топлото слънце и 90 градуса по Фаренхайт (35 по Целзий) температури.

Религия във Финландия

Приблизително 75 процента от финландците принадлежат на Евангелската лутеранска църква на Финландия. Останалите 25 на сто не религиозната принадлежност или смятат протестантски, католически или евреи.

Официални празници

Актове на парламента установяват Финландия "и официалните празници, които включват Нова година " е, Великден, Коледа, Богоявление, All Saints "Ден и Еньовден.Първи май и Деня на независимостта, се считат светски празници.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  441
 • Дял на комуналните услуги

  38
 • Абонамент за интернет

  20
 • Местен транспорт

  60

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  9
 • Билет за кино

  15
 • Чаша местна бира

  7

Относно Финландия

Висше образование във Финландия

Политехника (наричани също UAS или uiversities за приложни науки) и университетите са двата сектора, включващи система за висше образование Финландия 'S. Докато университетите изрично насърчават научноизследователските академични изследвания, като например биомедицинска и психологически програми, политехниката Студентите получават професионално тип образование, предназначено да им даде умения, необходими за да спечелят заетост при дипломирането. Можете да спечелите само един пост-Master 'S или докторска степен от университет.

UAS 'S предлагат на студентите достъп до различни специалности, които предоставят бакалавърска и магистърска степен след завършване. Това обикновено отнема политехнически студент между три и пет години, за да спечелиш бакалавърска "и от UAS и още две-три години, за да спечели магистърска 'степен ите. Освен това, Финландия 'политехнически университети и имат много програми, които са на разположение на английски, заедно с няколко магистър ' програми ите, които са на разположение на английски език.

Допускане до финландските институции за висше образование се основава на един студент 'S GPA спечелил докато в гимназията или да предприемат университет собствената приемен изпит. Тези прегледи се различават от другите с това, че те не са предназначени да тестват способността студент "и да запомня информация или " Предполагам, че "е отговорът на mutiple избор въпрос. Вместо това, интересува финландска приемен изпит тест аналитични и умения за критично мислене чрез прилагане на по-кратки въпроса есе тип.

Завършилите от Политехническия университет могат да кандидатстват в университет, за да преследва майстор "и степен. A политехнически възпитаник може да се наложи да се вземат допълнителни проучвания в университета, за да се поддържа нивото на образование с опит от висшистите.

Обучение System Финландия 'S

Министерство на образованието Финландия "и финансира висшето образование, така граждани на Финландия не трябва да плащат такси за обучение при посещение на Политехническия или университет.Това важи и за чуждестранните студенти в повечето случаи. Например, някои магистърски специалности 'S може да са свързани таксите за обучение на студенти, които не са членки на ЕИП или ЕС. Въпреки това, учащи, посещаващи политехнически съоръжение или университет ще трябва да закупите книги и други учебни материали, както и заплащането за собствените си разходи за живот. Издръжка на живота Финландия "и е подобна на други държави от Европейския съюз.

Визи и Student Резидентни Разрешителни

Ако приемате приемен изпит във Финландия, ще се нуждаят от виза, която ви позволява да останат не повече от три месеца. Като студент специалност учи във Финландия, който не е гражданин на ЕС или ЕИП, вие ще трябва да кандидатствате за разрешение за студентска резиденция. За повече информация се свържете с финландския посолство страна "и да разберете как да получат разрешение за студент жител. Можете също така да посетите сайта на финландската имиграционна служба да определи какво ще трябва да се прилагат за това разрешително.

Имайте предвид, че по времето, когато кандидатствате за разрешение за студент жител, ще бъдете помолени да представи доказателство, че можете да издържате, докато живее във Финландия. В момента чуждестранните студенти трябва да покажат, че имат достъп до 6000 € на година или 500 € на месец, за да е минимално покрива разходите за живот. В щатски долари това се равнява на около $ 600 на месец или $ 7000 годишно.

Защо да учим в Финландия?

Освен факта, че Финландия плаща за повечето, ако не и всички такси за обучение, уникалността на финландската култура, близостта до редица други очарователни страни и страната акцент "и на постоянно подобряване на качеството на нейната система за висше образование прави Финландия една от най-добрите места, за да получи диплома в света.

Изисквания за виза

 1. Виза за краткосрочен престой - за максимум 90 дни посещения. Може да ви е необходима виза например, ако сте поканени да положите приемен изпит във Финландия или ако участвате в курс или обмен, който продължава по-малко от 90 дни.
 2. Разрешение за пребиваване за обучение - дългосрочно разрешение за временно пребиваване, което обикновено се издава за една година. Ако идвате във Финландия за период на обмен на студенти, надвишаващ три месеца, или ако сте били приети в програма с пълна степен, трябва да кандидатствате за тази.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Виза за краткосрочен престой; Разрешение за пребиваване за обучение

Цена и валута

EUR 330

Таксите за Разрешение за пребиваване във Финландия за обучение за кандидатстване на хартия в момента са 330 EUR; и 300 евро за електронно заявление.

Кой може да кандидатства за виза?

Ако сте скандинавски гражданин или гражданин на ЕС/ЕИП, нямате нужда от виза или разрешение за пребиваване във Финландия. От вас обаче се изисква да регистрирате пребиваването си в Migri, ако престоят ви във Финландия надвишава 90 дни (6 месеца за скандинавски граждани). Освен това, ако престоят ви във Финландия продължава повече от година, трябва да се регистрирате във финландската система за населението.

Ако не сте гражданин на ЕС/ЕИП, обикновено ще ви трябва виза или разрешение за студентско пребиваване. Кой от тях трябва да кандидатствате зависи от продължителността на престоя ви във Финландия.

Къде можете да направите заявлението?

Онлайн / Финландско посолство или консулство

Можете да започнете да кандидатствате за разрешение за студентско пребиваване онлайн на Enterfinland.fi, но в процеса е необходимо също лично да посетите финландско посолство или консулство. Заявление за разрешение за пребиваване на финландски студент не може да бъде обработено, докато кандидатът не посети посолството, независимо дали заявлението е подадено по електронен път или в самото посолство.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

За да кандидатствате за финландска студентска виза или разрешение за пребиваване, трябва да изпълните следните условия:

 • Трябва да предоставите официалното писмо за приемане, издадено от вашия приемащ финландски университет.
 • Вашият паспорт трябва да има валидност, която надвишава срока на визата или разрешението за пребиваване, за които кандидатствате, с най-малко 3 месеца.
 • Вашият паспорт трябва да е издаден през предходните 10 години.
 • Трябва да имате копие от попълнения и подписан формуляр за кандидатстване.
 • Трябва да предоставите доказателство за вашите финансови възможности, за да се издържате финансово по време на целия си период на обучение във Финландия и за обратния транспорт. В момента студентът трябва да има минимум 560 евро на месец, за да остане във Финландия. Това означава, че студентът трябва да разполага с минимум 6720 евро на година за своите разходи във Финландия.
 • Трябва да предоставите скорошно извлечение за финансовото си състояние от вашата банка, което показва, че имате най-малко 6720 EUR в банковата си сметка. Обърнете внимание, че студентите, които следват специалности във Финландия, трябва да разполагат със средства за една година. Студентите по обмен трябва да разполагат със средства за целия период на престоя си във Финландия. В случай, че нямате горепосочената сума в сметката си, трябва да предоставите писмено доказателство, че сте получавали издръжка или стипендия или сте избрани за обезщетения, предоставяни от вашия образователен институт. Обърнете внимание, че банковите извлечения на родителите на кандидата или споделена или съвместна сметка няма да бъдат приети за студентска виза или разрешение за пребиваване във Финландия.
 • Трябва да предоставите доказателство, че сте получили валидна здравна и медицинска застраховка, която покрива цялата продължителност на престоя ви във Финландия.
 • Трябва да сте в добро физическо и психическо здраве и да нямате никакви заразни заболявания.
 • Не трябва да имате криминално досие.
 • Не трябва да ви е отказвано влизане във Финландия преди това.
 • Възнамерявате да напуснете Финландия в края на вашия разрешен престой.

Кога трябва да кандидатствате?

Сроковете за обработка на финландска студентска виза варират, можете да ги проверите тук: http://migri.fi/en/processing-times

Студентското разрешение за пребиваване обикновено се издава за една година. След първата ви година във Финландия (достатъчно време преди изтичането на предишното ви разрешение) трябва да кандидатствате за удължаване на вашето студентско разрешение за пребиваване от Migri. Можете да използвате електронната услуга Enter Finland и за тази цел. Също така си струва да се отбележи, че когато кандидатствате за удължено разрешително, когато първоначалното ви разрешително е на път да изтече, трябва да сте във Финландия, когато подавате молбата си.

Време за обработка

Възможности за работа

Ако работите заедно с обучението си, работното ви време е ограничено. Можете да работите само средно 25 часа на седмица по време на академичния срок. Броят на работните часове не е ограничен на седмично ниво. Това означава, че можете да коригирате седмичното си работно време по време на учебния срок, стига да работите средно 25 часа на седмица.

Можете да работите без ограничения във времето, когато вашето учебно заведение не предлага обучение, тоест през лятната и коледната ваканция.

Можете също така да завършите дипломната си работа във фирма или да участвате в практическо обучение. В този контекст работното време не е ограничено.

Часове на седмица

25

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.