Keystone logo
Турция

Най-добрите университети за Магистратура Програми в Турция 2024

Брой институции: 43
  • Rotterdam, Холандия
  • Bilbao, Испания
  • + 5 Още

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Istanbul, Турция

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Başakşehir, Турция

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Istanbul, Турция

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Bartın, Турция

  Въпреки че град Бартин получи собствен университет преди 12 години, университетската история на града датира от 90 -те години на миналия век. Лесотехническият факултет в Бартин, който е създаден при Университета Зонгулдак Караелмас със закон номер 3837 от 11.07.1992 г., стана първият факултет, създаден в Бартин. Лесотехническият факултет Бартин, създаден в кампуса в Агдачи, започва своя образователен живот, като приема първите си студенти през 93-94 учебна година. С началото на обучението в Горския факултет в Бартин бяха включени още 3 академични звена в областта на висшето образование в Бартин. Това са професионалното училище в Бартин, професионалното училище по здравни услуги и училището по физическо възпитание и спорт. През 2008 г., когато градските университети започнаха да се създават в цялата страна, град Бартин придоби собствен университет. Университетът Бартин, който е създаден със закон номер 5765 от 22 май 2008 г., прие първите си студенти с 4 академични единици, отделени от университета „Зонгулдак Караелмас“, както и новосъздадения Факултет по икономически и административни науки, Факултет по инженерни, социални науки Институт и Институт на науката. Bartın University, който започна да обучава студенти, които се стремят да кажат думата си в бъдеще с 3 факултета, 2 института, 2 професионални училища и общо колеж, продължава развитието си, за да отговори на нуждите на страната ни.

  • Istanbul, Турция

  Основната цел на Istanbul Medeniyet University е да обучава професионалисти, от които се нуждае Турция, и специалисти, които ще се считат за експерти в научния свят. А това би могло да бъде възможно само чрез ясно идентифициране и прилагане на краткосрочни и дългосрочни цели по организиран начин.

  • Istanbul, Турция

  İstanbul Ayvansaray Üniversitesi ; Закон № 6761, публикуван в Държавен вестник от 24/11/2016 и номериран 29898, е създаден от Фондация „Платон“ с дата на приемане 16/11/2016. Професионалната гимназия „Платон“, която е създадена като Фондация за професионално училище от Министерския съвет на 21/4/2009 г. и започва образователния си живот с 4 отдела, сега е свързана İstanbul Ayvansaray Üniversitesi

  • Izmir, Турция

  Ege University , четвъртият основан университет в Турция, е създаден със закон № 6595, издаден на 20 май 1955 г. и започва образователния си живот на 5 ноември 1955 г. От създаването си Ege University , като четвърти в Турция и първият в региона и най-старият университет е възприел принципите за принос в научния свят в универсален мащаб, като произвежда богат на знания количество и качество, обучава продуктивни личности и културно добре оборудвани изследователи, които са наясно с местните и глобални факти, и създава по-висока добавена стойност стойност с регионалната си сила, като дава приоритет на социалните ползи.

  • Istanbul, Турция

  Отличително минало от повече от 500 години в образованието и обучението: Galatasaray University . Galatasaray University е основан за първи път през 1481 г. от султан Беязит II като „училище Ендерун“ (Императорско училище) и е наречен „Галата Сарайъ“ („Дворец Галата“).

  • Konya, Турция

  Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi за храна и земеделие в Коня, който е първият специализиран университет в областта на храните и селското стопанство у нас, е проектиран като международен изследователски университет, който осигурява обучение на английски език в съответствие с новата си мисия за висше образование и в новия модел на образование реализирани на програмна основа, студентите следват обща учебна програма през първите три семестъра на обучението си. От началото на семестъра те избират областта и отделите, в които искат да се специализират, без никакви ограничения.

  • Düzce, Турция

  Düzce Üniversitesi , който имаше 3 факултета и 5700 студенти през първите години от създаването си; Днес той привлича вниманието като уважавано и предпочитано висше учебно заведение с повече от 30 хиляди студенти, 12 факултета, 4 института, 2 училища, 10 професионални училища, повече от 30 изследователски центъра, Технопарк, изследователска и приложна болница.

  • Aydın, Турция

  Ибн Халдун каза: „Географията е съдба“. Тази съдба дава на младите отговорност да инициират Отворена цивилизация в нашата провинция, където сме виждали отваряне и затваряне на епохите. Ние се стремим да подготвим нашето ново поколение за тази мисия. За успешно и щастливо бъдеще в нашия глобализиращ се свят трябва да увеличим знанията, уменията и осъзнаването на цивилизацията и лидерството, от които нашите ученици ще се нуждаят.

  • Турция

  Основан в Северен Кипър през 2017 г., Arkin University of Creative Arts and Design (ARUCAD) е тематичен университет по изкуства, който е изцяло посветен на изкуството, дизайна и комуникацията. Целта на ARUCAD е да се превърне в един от най -реномираните университети в образованието по изкуства.

  • Nevşehir, Турция

  Nevşehir Hacı Bektaş Veli University е един от 17-те университета, открити на 17 май 2007 г. Нашият университет се състои от Невшехир колеж за хотелиерство и туризъм, Факултет по икономика и административни науки, здравен колеж "Сема-Вефа Кючук" и професионален колеж "Невшехир" , които преди това са принадлежали на Университета Erciyes, Професионалният колеж Hacı Bektaş Veli, по-рано част от университета Gazi и Професионалният колеж Ürgüp Sebahat & Erol Toksöz, по-рано част от университета Hacettepe, също са компоненти на университета.

  • Iğdır, Турция

  Университетът Irdır е основан официално на 22 май 2008 г. от 100-ия закон за организацията на висшите учебни заведения. В началото имаше 3 факултета, 2 професионални гимназии и 3 института. В резултат на положените усилия селскостопанският факултет Iğdır зае своето място в Ръководството за изпит за подбор на студенти през 2008 г. и с 30 студенти, Iğdır аграрен факултет започна обучение през учебната 2008-2009.