Сингапур

Проучване Магистратура в Сингапур 2024

Учете в Сингапур

На един остров град-държава, разположени на разстояние от южната част на Малайския полуостров, Сингапур често е погрешно за просто е един град, а не действително страна, която се състои от 63 острова и шест милиона души. През последните 20 години, Сингапур се превърна в силно урбанизирана, процъфтяваща икономика, задвижвана от хиляди имигранти, което ще живее в Сингапур, за да получат работа. Rainforests използват за покриване на повечето от Сингапур, но малко на биоразнообразието остава благодарение на бързото и агресивно развитие в цялата страна. Като един от света "и водещите финансови центрове, Сингапур е един от петте най-натоварените пристанища, които активно управлява на внос и износ на промишлени стоки, както и природните ресурси. Съзнавайки, че Сингапур е на трето място човек от населението, хиляди чужденци се стичат към този остров град-държава, да се възползва от неговата ниска безработица и пазарна икономика.

Политически, Сингапур е парламентарна република, силно повлиян от хората "е действие партия, която спечели всички избори, проведени в страната от 1959 г. насам. Сингапур "и конституция потвърждава представителната демокрация има за своя основна политическа единица подкрепен от Westminster система на управление. В допълнение, Сингапур последователно оцениха като имащи най-малко прозрачни и неработещ правителствата в света. Изпълнителната власт се държи от кабинета управлявана от президента и министър-председателя. Въпреки че президентът се избира с мнозинство от обществеността "е гласуване, министър-председателят се избира от членовете на кабинета.

Сингапур 'S граждани представляват пред изключително разнообразни населението. Почти 75 процента от това население са китайски, с индианците и малайци, включващ останалите 25 процента от времето.Тамилски, английски, малайски и китайски мандарин са признати за четирите официални езика, но заради притока на приблизително 11 milllion преходни хора всяка година, че е възможно да срещнете десетки различни езици, докато учи в Сингапур.

Основни факти за Сингапур

 • Сингапур се счита за един от най-конкурентните, безплатно и иновативни, бизнес-приятелски икономики в света. Над 7000 международни организации съществуват в момента в Сингапур, че са с произход от Япония, Европа и САЩ
 • Почти половината от Сингапур "и работната ръка са без сингапурци.
 • Икономиката е силно насърчавана от туристическата индустрия, с около 11 милиона туристи всяка година посещение в Сингапур.
 • От 2009 г., 25 на сто от учениците, записали се в сингапурски висше учебно заведение са чуждестранни студенти, предимно от Индия, Китай и различни азиатски страни.
 • Военните Сингапур, съставена от ВВС, армия и флот, може да бъде най-напредналите технологично в Югоизточна Азия. Въпреки това, тази страна "и оглед на защита е една от възпиране и дипломацията и военното си гледа като гаранция за Сингапур " и независимост.
 • Тъй като земята е оскъдна в Сингапур, правителството създаде съвет ЖИЛИЩНА да осигури жилища за почти четири пети от град-държава "и населението под формата на субсидирани държавни жилища. Алтернативно, притежаването на жилище възлиза на 85 процента, а една на всеки десет Singaporeans е собственик на превозното средство. '/ Li>

Сингапур "и климата

Подобно на повечето от Югоизточна Азия "и тропически климат, Сингапур " е времето остава горещо и влажно през цялата година. Студентите, посещаващи училище в Сингапур може да се очаква температурите да последователно да остане над 70 градуса (21 по Целзий) с влажността варира около 75 процента или по-висока. Жителите виж силния дъжд през ноември и декември, което увеличава нивата на влажност. За щастие, повечето от Сингапур 'S сгради са климатизирани и правителството е предприело стъпки за осигуряване на ниво на комфорт за туристите и посетителите остава приемлив.

Сингапур "е на валути

Доларът Сингапур е град-държава "е парична единица, която може да се замени с долара Бруней. Състои се от 100 цента, или "единици ", на SGD е определен с "$ " или "$ S ". Сребърни и златни монети са издадени в купюри от пет, десет, 20 и 50 цента, с един долар монета също на разположение.Много места в Сингапур приеме чуждестранна валута, но студентите могат да обменят парите си за SGDs в банки или кабини обмяна на валута, които могат да бъдат намерени най-много молове.

Сингапур 'S религиите

Тридесет и пет процента от Сингапур "и населението практика будизма, последвано от християнството, даоизъм, хиндуизъм или ислям. Почти 20 на сто не са свързани с никоя религия. Сингапур предвижда Dharma центрове и манастири, представляващи трите будистки традиции - Ваджраяна, Тхеравада и Махаяна. По-голямата част от населението на Сингапур са китайските будисти, които практикуват на Mahayan традиция.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  1867
 • Дял на комуналните услуги

  51
 • Абонамент за интернет

  31
 • Местен транспорт

  88

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  7
 • Билет за кино

  10
 • Чаша местна бира

  7

Относно Сингапур

Висшето образование в Сингапур

Характеризира като водещ световен и избран за похвала от Britian "министърът на образованието и, Сингапур " система за висше образование и се разви като водеща сила, която помага за насърчаване на нейната репутация като един от водещите световни центрове 'S за финансов ръст и технологичния напредък. Шест национални университети в Сингапур се класират сред първите 50 в света: Технологичен университет Nanyang, Сингапур Университета по технологии и дизайн, Националния университет на Сингапур, Сингапур технологичен институт, Университета за управление на Сингапур и Университета SIM. Тези университети предлагат бакалавърски и следдипломни програми по счетоводство, информационни системи за управление, управление на бизнеса, икономиката, социалните науки, Право и компютърни науки.

Сингапур също има политехнически колежи, които са предназначени да се обучават студенти за работни места, които подкрепят икономическото и технологичното развитие на нацията. В момента, Singapore предлага пет политехнически за студенти, които искат да печелят без научна степен, която им позволява да започнат работа веднага след завършване на програмата. A степен спечелени в Политехническия е подобна степен или професионален сертификат "е асоциирано и отнема по-малко от две години, за да завърши.

Международните студенти се разрешава да работят всеки по 16 часа седмично, докато се записва на пълен работен ден в Сингапур университет. Студентите, кандидатстващи за виза за обучение трябва да докажат, че са владеят английски език чрез предоставяне на резултатите от тест по английски като чужд език (TOEFL); Общо диплома за завършено средно образование (GCSE); или международна система по английски език, извършваща (IELTS).Те също така трябва да сте получили писмо за приемане от университет или политехнически както и паспортни снимки и документи, доказващи тяхната допустимост, за да въведете университетска диплома програма (диплома за средно образование, например).

В допълнение, чуждестранните студенти ще имат нужда да получат местно спонсор, който е сингапурски гражданин, преди те да могат да кандидатстват за студентска виза. Някои университети и политехнически не могат да изискват от осигурител, така че учениците да се консултирате с предназначена училище на избор да се определи дали се изисква спонсорство. Обработка Visa може да отнеме 1-2 месеца в зависимост от срока на валидност на документи и количество документация студент 'S. Всички заявления се подават онлайн на имиграцията и пунктове орган на Сингапур (SOLAR), която предоставя цялата информация, необходима, за да се улесни влизането на в Сингапур "студент системата на висшето образование и.

Защо да учим в Сингапур?

Студентите, завършили университети Сингапур 'S се нарежда изключително високи оценки по отношение на науката и математически познания. В действителност, сингапурски ученици бяха класирана на първо място според статистическите изследвания, извършена от Международната асоциация за оценяване на образователните организация Achievement. Освен това, технологичният университет Nanyang и Националния университет на Сингапур са считани за едни от най-добрите 50 образователни институции в света. В допълнение, студентите ще се радват и отлична система за здравеопазване Сингапур 'S, които Световната здравна организация нарежда като най-доброто, на шесто място в света.

Изисквания за виза

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентски пропуск

Цена и валута

SGD 90

Изисква се такса за обработка от 30 сингапурски долара за всяка молба, подадена до Службата за имиграция и контролни пунктове на Сингапур (ICA). Таксата не се връща независимо от резултата от заявлението или ако заявлението бъде оттеглено след подаване.

Такса от 60 сингапурски долара се заплаща, когато успешният кандидат изпълни формалността при издаването на студентския пропуск в ICA.

Таксите зависят от държавата и може да подлежат на промяна.

Кой може да кандидатства за виза?

Всички чуждестранни студенти трябва да имат студентски пропуск, за да следват висше образование в Сингапур. За да получите вашия Singapore Student Pass, първо трябва да ви бъде предложен прием за редовна програма в Института за висше образование (IHL) в Сингапур.

Имате право на Student Pass само ако сте били приети в редовна програма. Ако искате да вземете задочни курсове или вечерни часове, няма да имате право на Student Pass.

Къде можете да направите заявлението?

Система за онлайн кандидатстване и регистрация на Student's Pass (SOLAR).

За да кандидатствате за Student Pass, трябва да подадете своята заявка в официалната система за регистрация -- система за онлайн заявка и регистрация на Student's Pass (SOLAR).

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Преди да подадете заявление за Student Pass през SOLAR, институтът, в който ви е предложен прием, трябва да ви регистрира чрез регистрационната система. След като институтът ви е регистрирал в SOLAR, трябва да подадете eForm 16. Трябва да имате следните данни, преди да влезете във вашия акаунт в SOLAR:

 • Уведомление за регистрация от SOLAR с вашето потребителско име и парола за вход, предоставени от IHL
 • Документи за пътуване и паспортни данни, включително номера на паспорта и неговата валидност
 • Вашият личен имейл адрес
 • Една скорошна цветна снимка с паспортен размер

След като подадете eForm 16, трябва да вземете разпечатано копие на формуляра, за да го изпратите до звеното Student Pass - Immigration & Checkpoints Authority (ICA). Това е една от важните формалности, които трябва да бъдат изпълнени за издаване на Singapore Student Pass.

Трябва да уверите имиграционния отдел, че ще останете в Сингапур с валиден студентски пропуск през цялото време.

Необходими документи за студентска виза за Сингапур:

 • Вашият валиден паспорт. Трябва да предоставите копие на определени страници от паспорта
 • Трябва да носите картата за заминаване/пристигане, предоставена при влизане в Сингапур. Ако сте пребивавали в Сингапур с други дългосрочни пропуски, трябва да вземете със себе си и този пропуск;
 • Една скорошна цветна снимка с паспортен размер (направена на бял фон);
 • Разпечатката на eForm 16, изпратена чрез SOLAR (надлежно подписана от кандидата);
 • Ако вашите документи са на родния език, трябва да получите официален английски превод на документите.
 • Копие от писмото за принципно одобрение; и
 • Медицински доклад в предписания формат (достъпен на уебсайта на ICA).

Когато подавате заявлението, уверете се, че лабораторните доклади не са повече от три месеца от датата на издаване. В случай, че не успеете да изпълните медицинското изискване, няма да ви бъде предоставен Student Pass.

Кога трябва да кандидатствате?

Обикновено обработката на студентската виза за Сингапур отнема около четири седмици. Някои молби обаче може да отнемат повече време, ако имиграционният отдел изисква някои допълнителни документи или информация от вас. В такива ситуации ще бъдете уведомени чрез системата SOLAR.

Трябва да подадете нови заявления за Student Pass поне един месец преди началото на вашия курс и не повече от два месеца.

Времето за обработка обикновено е между 2 и 4 месеца за случаите, в които се изискват интервюта.

Време за обработка

4 Weeks

Възможности за работа

Чуждестранните студенти, които не работят повече от 16 часа седмично по време на обучението си, са освободени да кандидатстват за разрешение за работа. Въпреки това се препоръчва да проверите възможностите за работа, предоставени от вашата институция.

Международните студенти не трябва да кандидатстват за разрешение за работа, ако искат да работят в Сингапур по време на ваканциите си.

Разрешението за работа може също да зависи от институцията, в която учите.

Можете да намерите списък с одобрени институции тук: https://www.mom.gov.sg/passes-and-permits/work-pass-exemption-for-foreign-students

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не следвате редовен курс в призната образователна институция, ако нямате подходящи документи за образование, ако формулярите ви не са попълнени правилно или ако подкрепящите документи не са правилни.