Португалия

Проучване Магистратура в Португалия 2024

Учете в Португалия

Португалия е република в Югозападна Европа, в непосредствена близост до Иберийския полуостров и граничи с Испания, на изток и на север и на Атлантическия океан, на юг и на запад. Portugual притежава суверенитет над островите Мадейра и Азорските острови и архипелази е кръстен на Порто, страната "е вторият по големина град. Всеки член на Европейския съюз и които са изброени високо на HDI, или индекс за човешко развитие, Португалия е мирна, глобализиран нация, която също принадлежи към Организацията на обединените нации, Латинския съюз, НАТО и Организацията на Иберо-американските държави.

След одобрението на сегашната си конституция през 1976 г., Португалия функционира като демократична република с Лисабонската своя столица и най-голям град. Събранието на републиката, председателя на републиката, правителството и министър-председателя са Португалия 'S четири основни държавни институции. Подобно на САЩи Европа, Португалия има няколко политически партии, от която гражданите избират кандидати и избира. Двете страни са доминиращи на Социалдемократическата партия и на Социалистическата партия, с Еколог партия и Португалската комунистическа партия редовно спечелиха около десет процента от гласовете по време на всички избори.

Основни факти за Португалия

 • Португалия откри най-голямата слънчева фабрика енергия в света през 2006 г., в град Alentejo.
 • Освен Португалия и Бразилия, Португалската се говори в Екваториална Гвинея, Ангола, Мозамбик и Кабо Верде.
 • Студентите избират да получи диплома в Португалия ще искате да видите най-дългият мост съществуващите в Европа - Васко да Гама Bridge - която обхваща близо 11 мили, или 17,3 км и пресича река Тежу близо до Лисабон.
 • Бикоборството остава законно в Португалия.
 • Португалия е дом на почти 11 милиона души, като една трета от населението живее в Лисабон и Порто.
 • Коимбра, Португалия е дом на една от Европа "и най-старите университети, Университета в Коимбра, която е създадена през 1290 АД
 • Поради тежка влиянието на католицизма, Португалия може да бъде един от Европа "е най-консервативните страни в отношение на социалните норми и идеи. The легализация на абортите през 2007 г. е изключително спорен и само минава през референдум.
 • Португалският ядат повече риба, отколкото всички други хора по света.


Португалия "и климата

Португалия предлага средиземноморска, степни и полупустинни климат и представя някои от най-топлите температури в Европа. Посетителите на Гуадиана басейн в близост до Испания "е границата, може да Жега при летни температури достигащи 100 градуса по Фаренхайт (38 по Целзий). Въпреки това, сняг пада редовно между октомври и май в Португалия 'S северните и централните райони, със зимни температури средно 25 градуса по Фаренхайт, или -9 Целзий.

Португалия "е на валути

Като член на Европейския съюз, Португалия "е основната парична единица е еврото и Banco де Португалия представлява съществена част от ЕСЦБ (Европейската система на централните банки). По-голямата част на Португалия "е финансов и бизнес организации са базирани в Порто и Лисабон " и градските райони.

От 1974 "и Революцията на карамфилите, Португалия се опитва да се адаптира към бързо променящата се глобална икономика чрез промяна на предишния икономически модел на публичното потребление за този, който подчертава, частните инвестиции, износ и технологични иновации. В резултат на традиционните индустрии като обувки, дърво, облекло и корк са взели задната седалка на бизнес услуги. В момента, Португалия страда през тежка рецесия, която е финансово подпомогнат от програма за помощ на ЕС оценяват на 78 милиарда евро. Икономистите смятат, че най-лошите години на Португалия "и рецесията е приключила и че страната " е нивото на безработица трябва започне да намалява през 2014 г..

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  429
 • Дял на комуналните услуги

  35
 • Абонамент за интернет

  35
 • Местен транспорт

  40

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  7
 • Билет за кино

  7
 • Чаша местна бира

  2

Относно Португалия

Висшето образование в Португалия

Португалия предлага Политехническия университет и тип образование, което се осигурява от частни или държавни университети, университетски институти или политехнически институти. Университетите, провеждана от правителството приемат студенти чрез конкурентна система, наречена numerus clausus, или "ограничения на записване ". Студентите трябва да преминат изпити, които ги тестват върху конкретни теми и получават минимален бал, преди те да са законно право да кандидатстват в университети. Критерии за допускане на много студенти и възпитаник специалности, преподавани в държавните университети като цяло са по-взискателни и селективни критерии, отколкото очакват от политехниката или частни университети.

Португалската система за висше образование е изключително изследвания, ориентирани но политехнически предлагат възможност на студентите да се печелят градуса в професионални области като психология, право, икономика, медицина и природните науки.Degrees обхващащи образователни, технологични, инженерни и либерални изкуства кариери са осигурени от двете политехнически институти и университети. Всички частни и публични висши учебни заведения не могат да работят, освен ако те са признати от Португалия 'S Ministério га Ciência, Tecnologia д Ensino Superior (Министерство на науката, технологиите и висшето образование).

Международните студенти, които желаят да присъстват на португалски университет ще трябва да се причисли към диплома де Ensino Secundári, която е подобна на диплома за US гимназията, както и документация, показваща приемен изпит резултатите от тестовете. Тъй като Португалия е част от Европейския съюз и се придържа към Болонския процес, студенти получавате бакалавърска 'S (Licenciatura), майстор ' S (mestrado) и докторска степен (Doutoramento) градуса които са съпоставими с тези, дадени в САЩ и по-голямата част Европа.

Student Визови изисквания

Студентите от Европейския съюз, не се нуждаят от виза, за да учат в Португалия, въпреки че студентите в ЕС може да се наложи да покажат, че могат да се издържат сами, преди да им бъде позволено да започне курсова по португалски университет. Алтернативно, студенти извън ЕС ще трябва да получат студентска виза, ако те планират да останат в Португалия за повече от три месеца. Документи, необходими за започване на процеса на кандидатстване за виза включва валиден паспорт; попълнено заявление; една снимката в паспорта; Университет писмо приемане; копие от маршрута на пътуването и самолетен билет; доказателство за здравно осигуряване и банкови извлечения или друго доказателство за финансово състояние на ученик 'S.

Висшето образование не е свободен в Португалия, но стипендии и друга финансова помощ може да бъде на разположение на правоимащи ученици. Средна цена на годишните такси за обучение за програми за бакалаври "е и майстор 'S е около $ 1300 до $ 1 800 USдолара, или 950-1300 евро. Докторски степени струват значително по-високи.

Защо да учим в Португалия?

Със системата на висшето образование Португалия "и увеличаване на своя фокус върху технологиите и научните изследвания в областта на космоса, биотехнологиите и възобновяеми ресурси, студенти, които се интересуват в преследването на кариера в тези отрасли ще откриете, че португалските университети имат да предложи повече от много други институции. В допълнение, район Португалия "и е географски и климатични разнообразна, предлагащ живописни планини, красиви пасища и мили от бреговата линия за студентите да получат и проучат.

Изисквания за виза

 1. Транзитна и краткосрочна шенгенска виза за престой (тип C) – за студенти, които кандидатстват за кратко обучение или езиков курс с продължителност максимум 3 месеца.
 2. Национална шенгенска „дългосрочна“ виза (тип D) – за студенти, които кандидатстват за академична степен.
 3. Разрешение за пребиваване в Португалия за изследователи - за граждани на държави извън ЕС, които идват в Португалия, за да участват в следдокторски изследователски дейности за повече от 3 месеца.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Виза тип С; виза тип D; Разрешение за пребиваване в Португалия за изследователи

Цена и валута

EUR 170

Таксата за обработка на португалска студентска виза е около 170 EUR. Таксата може да подлежи на промяна.

Кой може да кандидатства за виза?

Студенти от страни от ЕС/ЕИП не се нуждаят от виза, за да учат в Португалия, но трябва да кандидатстват за карта за пребиваване при пристигане (Autorização de Residência). Това трябва да се случи в рамките на първите три месеца от пристигането и може да се направи в сградата на местния съвет.

Студентите извън ЕС/ЕИП, които искат да учат в Португалия, ще се нуждаят от студентска виза и разрешение за пребиваване. Визи трябва да бъдат получени преди пътуване. Разрешенията за пребиваване се кандидатстват при пристигане от Португалската служба за имиграция и граници (SEF).

Жителите на някои държави извън ЕС няма да изискват виза за кратък престой за по-малко от три месеца и могат да влизат свободно в Португалия само с валиден паспорт. Има повече от 30 държави, за които това се отнася, включително САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

Къде можете да направите заявлението?

Португалско посолство или консулство

Ще трябва да кандидатствате за португалска виза за обучение в португалското посолство или консулство във вашата страна.

Уебсайт:https://www.portaldascomunidades.mne.pt/pt/

Как да направите заявлението?

Можете да започнете процеса на кандидатстване за виза, след като получите писмо за приемане от университета. Процесът се провежда в португалското посолство или консулство във вашата страна - ще трябва да насрочите интервю за виза на техния уебсайт, където можете също да проверите необходимата документация.

Документацията, която ви е необходима за кандидатстването ви за виза, може да включва следното:

 • Вашият попълнен формуляр за кандидатстване (изтеглен от уебсайта на вашето местно португалско консулство)
 • Две снимки с паспортен размер
 • Паспорт, който изтича не по-рано от три месеца след завръщането ви у дома
 • Писмо за приемане от образователната институция, която планирате да посещавате в Португалия
 • Доказателство, че разполагате с финансовите ресурси, за да се издържате по време на престоя си
 • Доказателство, че сте закупили здравна застраховка
 • Закупен билет за пътуване до Португалия
 • Доказателство, че сте уредили настаняване, след като пристигнете в Португалия

Някои посолства/консулства могат също да поискат свидетелство за съдимост.

Кога трябва да кандидатствате?

След като подадете молбата си за португалска студентска виза, процесът на одобрение може да отнеме между един и три месеца, в зависимост от това от коя държава кандидатствате.

Продължителността на вашата студентска виза зависи от продължителността на вашата учебна програма. Всички чуждестранни студенти ще трябва да кандидатстват за разрешение за пребиваване в рамките на три месеца след пристигането си в Португалия, което след това ще бъде валидно за една година. След една година разрешенията за пребиваване могат да бъдат подновени за до пет години.

Време за обработка

3 Months

Възможности за работа

Студентите от ЕС/ЕИП имат право да работят в Португалия без никакви ограничения или срокове.

Студентите извън ЕС/ЕИП могат да работят до 20 часа седмично или на пълен работен ден по време на ваканциите.

Часове на седмица

20

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.