Обединени Арабски Емиерства

Проучване Магистратура в Обединени Арабски Емиерства 2024

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  673
 • Дял на комуналните услуги

  53
 • Абонамент за интернет

  91
 • Местен транспорт

  68

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  7
 • Билет за кино

  11
 • Чаша местна бира

  9

Относно Обединени Арабски Емиерства

Обединените арабски емирства (ОАЕ) е много модерна близкоизточна държава, разположена в югоизточната част на Арабския полуостров. Страната граничи със Саудитска Арабия, Оман и Катар. ОАЕ е създадена през 1971 г. като федерация от седем емирства: Абу Даби, Аджман, Дубай, Фуджейра, Рас Ал Хайм, Шаржа и Ум Ал Qaiwain. ОАЕ е популярна туристическа дестинация, която съчетава богата културна традиция датираща повече от 2500 години с модерни градове, които се похвали небостъргачи, музеи, художествени галерии, голф игрища, спа-центрове и тематични паркове.

Климат

Въпреки, че около четири пети от ОАЕ има горещ и сух пустинен климат, страната също така включва планини, оазиси и брегова линия. Максимални температури летните може да достигне близо 50 градуса по Целзий в някои области, въпреки че температурите в планинските райони са по-умерени. Минимални зимни температури са около 10 градуса по ЦелзийГодишната сума на валежите е от сто и двадесет mm до 350 mm в зависимост от местоположението, от време на време внезапните наводнения. Прашни бури, които значително намаляват видимостта да се появи и в пустинни райони.

Култура

ОАЕ се стреми да запази традиционните културни елементи въз основа на племенен живот и ислямските принципи, докато вървят към съвременната култура. С оглед на това, че страната е наскоро подчерта, визуални изкуства, които разширяват традиционните средства за творчество, фокусирани върху поезия и слово. В резултат на ОАЕ вече има процъфтяваща, мултикултурно изкуство общност, която включва музеи, художествени галерии, изложби, културни събития, театри и на свързани с изкуството семинари и летни лагери.

Разходите за живот

Цените в ОАЕ обикновено са умерени, с апартаменти с една спалня, започващи от около 1 000 щатски долара (САЩ) на месец и комунални услуги с около сто и двадесет милиона щатски долара (САЩ) на месец. Хранене разходи също са много разумни.Разходите, близо до центъра на града са малко по-високи от разходите на други места. Учениците трябва да се уверете се, че бюджета за автомобили, тъй като те са жизнена необходимост в страната.

Изисквания за виза

Студентите, които искат да учат в ОАЕ, трябва да кандидатстват за студентска виза за ОАЕ. Предлагат се студентски визи за редовни програми. Има краткосрочни и дългосрочни визи.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза за ОАЕ

Цена и валута

Цената на разрешението за пребиваване за студент зависи от спонсора (родител или университет), юрисдикцията на спонсора (в случай на университет), дали кандидатът е в или извън ОАЕ и дали молбата се обработва по нормален или ускорен начин.

Кой може да кандидатства за виза?

Законът на Обединените арабски емирства изисква всички чуждестранни студенти (с изключение на гражданите на GCC) да получат „разрешение за влизане на студент“, последвано от „виза за пребиваване на студенти“ за срока на тяхното обучение. Държавите-членки на GCC (Съвета за сътрудничество в Персийския залив) са Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

Къде можете да направите заявлението?

университети в ОАЕ

Студентската виза за ОАЕ за международни студенти се улеснява от самите университети в ОАЕ. Студентите могат да изпращат документите си директно в университета.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

След като университетът ви изпрати писмо с оферта за програмата и вие го приемете, той ще започне процеса на кандидатстване за виза. Студентската виза за ОАЕ не изисква чуждестранните студенти да се явят на отделно интервю за виза.

Въпреки че процесът на документиране може да варира от университет до университет, някои от често изискваните документи за студентска виза за ОАЕ са:

 • Цветно копие на паспорт, валидно поне седем месеца.
 • Цветна снимка паспортен формат
 • Попълнени университетски формуляри
 • Копие от квитанцията за таксата за обучение и виза
 • Попълнена медицинска застраховка

Кога трябва да кандидатствате?

В идеалния случай процесът на студентска виза трябва да започне поне 1-2 месеца преди началото на семестъра, така че те да могат да се погрижат за другите аспекти на контролния списък за заминаване. Обикновено отнема около 15-20 дни за обработка на визата, но това варира от университет до университет. Международните студенти също имат възможност да изберат експресна обработка, която струва повече от нормалната обработка. При експресна обработка студентите могат да получат студентска виза за ОАЕ в рамките на 10 дни.

Студентските визи за ОАЕ са валидни за период от 12 месеца. Международните студенти трябва да подновят студентската си виза в края на 12-месечния период, ако програмата им е по-дълга от този период. Студентите ще бъдат таксувани за подновяване на виза и такса за здравно осигуряване за подновяването. Чуждестранните студенти трябва да подадат своите документи за подновяване на виза най-малко един месец преди датата на изтичане на визата.

Време за обработка

20 Days

Възможности за работа

Чуждестранните студенти в ОАЕ могат да работят както в кампуса, така и извън него. Те обаче ще изискват разрешение от своя университет за това. Ако студентите имат университетско спонсорство, те могат да се обърнат към отдела по труда на ОАЕ, за да получат разрешение за работа на непълно работно време в ОАЕ.

Приблизителната цена на разрешение за студентско пребиваване е 2500 Dh, без гаранционен депозит (ако е приложимо), такси за отваряне на файлове (ако е приложимо), легализация на документи и превод (ако е необходимо). Ще се прилагат допълнителни такси от Dh500 за разрешение за студентска работа.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Обикновено има три причини, поради които вашата студентска виза за ОАЕ може да бъде отхвърлена:

 1. Имиграционният орган може да го отрече.
 2. Регистраторът на университета може да го отхвърли.
 3. Студентът може да не успее да премине медицинския тест (изисква се съгласно процеса на кандидатстване за студентска виза).