Keystone logo
Нова Зеландия

Проучване Магистратура в Нова Зеландия 2024

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  580
 • Дял на комуналните услуги

  44
 • Абонамент за интернет

  49
 • Местен транспорт

  108

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  8
 • Билет за кино

  10
 • Чаша местна бира

  6

Относно Нова Зеландия

Нова Зеландия е разнообразна страна с уникално културно наследство и много да предложи на международната студент. Намира се в югозападната част на Тихия океан, тази островна държава е близо до Австралия, както и Фиджи и Тонга. Тя е малка като цяло, въпреки че има големи и развиващите се градове в цялата страна. В действителност, Нова Зеландия е на едно от последните отдалечени райони, изпълнени от хора. Най-големият град на Auckland е дом на множество по-високи образователни възможности за чуждестранни студенти, но и други опции са на разположение, както добре.

Студентите се запишат в училище на възраст от шест. Те са длъжни, съгласно федералния закон, да останат в училище през 16-годишна възраст. Гражданите на страната не плащат за образованието през това време. Повечето ученици ще останат в училище през 19 години, всички от които се заплаща от правителството. Страната има ниво на грамотност от 99 на сто.

Климат

През по-голямата част от годината, тук климатът е мек. Годишната температура е около 50 градуса по Фаренхайт нагоре до 61 градуса F. Температурите могат да варират, но въз основа на кое място на острова живеете инча на западното крайбрежие е много влажно. Региона на Централна Отаго е полу-сух климат. Има райони с тропически гори тук, както и планинските върхове с много ниски температури.

Общество

Новозеландците обичат открито. Ще откриете, че това е място за посещение, ако сте след планинско катерене или каране на ски. Въпреки това, областта има силен културен елемент, който включва най-ранните традиции на културата маорите. Голяма част от страната остава далечна и много хора живеят в тези райони. В съвременните градове, все пак, ще намерите всички удобства може да се свикнали да се наслаждавате.

Разходите за живот

Живее в Нова Зеландия е много като живее в Австралия. Страната "и издръжката на живота в Auckland е подобно на това, което ще намерите в Лондон, Сидни, или Ню Йорк. Внесените продукти струват значително повече. За да закупите билет ход, ти си "ще прекарат NZ $ 15. За чаша кафе, ще похарчи около NZ $ 4.

Изисквания за виза

Студентска виза (за обучение, което е по-дълго от три месеца)

Ако вашият курс е три месеца или по-малко, нямате нужда от студентска виза, а само от посетителска виза.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза; Посетителска виза

Цена и валута

NZD 250

Таксите за кандидатстване варират в зависимост от вашата страна на произход и могат да бъдат около $250.

Можете да проверите разходите за студентска виза за Нова Зеландия тук:

https://www.immigration.govt.nz/about-us/policy-and-law/how-the-immigration-system-operates/visa-application-process/how-much-visa-applications-cost-and- кога-да-платя

Кой може да кандидатства за виза?

Студентска виза е необходима за всички хора, идващи в Нова Зеландия, за да учат за повече от три месеца. Проучването трябва да бъде основната цел на вашето посещение. Ако вашият курс е до 3 месеца, може да сте в състояние да учите с посетителска или работна виза.

Не се нуждаете от студентска виза, за да учите редовно, ако:

 1. вие сте гражданин или жител на Нова Зеландия
 2. вие сте австралийски гражданин
 3. имате виза за постоянно пребиваване или виза за връщане на пребиваващ за Австралия — без условия.

Къде можете да направите заявлението?

Онлайн / Консулство или посолство на Нова Зеландия

За да кандидатствате за студентска виза за Нова Зеландия, можете да кандидатствате онлайн или лично преди пътуване.

За да кандидатствате лично във вашата страна, ще трябва да се свържете с местното консулство или посолство на Нова Зеландия, за да получите формуляр за кандидатстване и/или среща. Като алтернатива можете да кандидатствате онлайн, като посетите официалния уебсайт www.immigration.govt.nz и създадете акаунт.

Уебсайт:https://www.immigration.govt.nz/

Как да направите заявлението?

За вашата кандидатура за виза ще ви трябва:

 • Писмо за приемане от одобрен доставчик на образование в Нова Зеландия.
 • Доказателство за достатъчно средства - Ще трябва да покажете, че разполагате с достатъчно средства, за да платите таксите си за обучение (това може да включва доказателства за покритие на заем, стипендия или други средства) и доказателство за средства за покриване на разходите ви за живот, докато учите в Нова Зеландия ( чрез спонсор, заем, стипендия, държавна подкрепа или достатъчен банков баланс). Трябва да докажете, че имате поне 15 000 новозеландски долара (~10 870 щатски долара) за всяка година, ако курсът ви е по-дълъг от девет месеца.
 • Доказателство за по-нататъшно пътуване - Това може да бъде доказателство за вече платени по-нататъшни билети, доказателство за допълнителни средства или съгласие от спонсор да плати за по-нататъшно пътуване. Въпросът е да покажете, че възнамерявате и можете да си позволите да напуснете страната, след като завършите обучението си.
 • Застраховка за пътуване.
 • Медицински сертификати - Ако планирате да учите в Нова Зеландия за повече от 12 месеца, ще трябва да предоставите общо медицинско свидетелство, сертификат за рентгенова снимка на гръдния кош и евентуално да преминете преглед за туберкулоза.
 • Ако сте под 18 години, ще трябва също да предоставите доказателство за уредено настаняване, а ако сте на 17 или повече години, полицейско свидетелство за „добър характер“.
 • Двуцветни паспортни снимки.
 • Паспорт, валиден най-малко три месеца след датата, на която планирате да напуснете Нова Зеландия.
 • Доказателство, че сте заплатили таксата за кандидатстване за виза.

Кога трябва да кандидатствате?

Трябва да кандидатствате поне шест седмици преди да планирате да пътувате до Нова Зеландия. Обработката на студентски визи, за които се кандидатства онлайн, обикновено отнема 20 дни, докато обработката на студентски визи, за които се кандидатства чрез хартиения формуляр, отнема 25 дни.

Вашата студентска виза обикновено е за същата продължителност като обучението, за което сте платили, и нейната продължителност може да бъде до 4 години.

Време за обработка

20 Days

Възможности за работа

На международните редовни студенти със студентска виза е законно разрешено да работят в Нова Зеландия до 20 часа седмично по време на семестъра и могат да работят на пълен работен ден през всички планирани празнични периоди като Коледа, Великден и лятна ваканция. Спецификите зависят от условията на вашата виза. Трудовият опит, изискван по време на обучението ви, не се зачита към ограничението от 20 часа. Чуждестранните студенти не могат да бъдат самостоятелно заети.

Магистър по научни изследвания и докторска степен. студентите могат да работят толкова часове, колкото пожелаят.

Часове на седмица

20

Защо имате нужда от този вид виза?

Някои от причините, поради които може да бъде отхвърлена студентска виза за Нова Зеландия, са:

 1. Ако имате досие на лишаване от свобода през последните 10 години и/или сте осъждани и осъждани на лишаване от свобода.
 2. Ако имате досие за депортиране и/или ако сте обект на период на забрана за влизане в Нова Зеландия.
 3. Ако има погрешно представяне на информацията, която сте предоставили, при което имиграционният служител смята, че информацията, декларирана във вашата молба, не е истинска.
 4. Ако сте подали заявление, което не е попълнено
 5. Ако изискванията за здраве и характер не са изпълнени
 6. Ако не можете да демонстрирате, за да покриете разходите за таксата за обучение, разходите за живот и пътуването в Нова Зеландия
 7. Ако няма ясна пътека за курса, който възнамерявате да учите в Нова Зеландия
 8. Ако имиграционният служител види, че не сте истински студент от документите и информацията, които сте предоставили, както и след телефонното интервю, вие дори не можете да отговорите на част от информацията относно информацията за курса, информацията за институцията, наред с други
 9. Ако средствата не са законни или не могат да бъдат потвърдени