Keystone logo
Малайзия

Проучване Магистратура в Малайзия 2024

Учете в Малайзия

Малайзия е федерална конституционна монархия в Югоизточна Азия, която се състои от три федерални територии и 13 държави. Споделяне на сухопътните граници с Индонезия, Бруней и Тайланд и морските граници с Филипините, Сингапур и Виетнам, Малайзия се отличава с основаването на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия нации, Организацията за ислямско сътрудничество и Източна Азия Summit.

A мултикултурна и мултиетническа държава, Малайзия има конституция, която утвърждава държавна религия като исляма, но и защитава свободата на своя гражданин да практикуват религията на техен избор. Поради миналото влияние на колониализма, правителството система наподобява тази на Westminster парламентарен комбинира с правни процедури, очертани от English общо право. The King, или държавен глава, е по-Янг ди-Пертуан Agong, който се избира от списък с наследствени владетели надзора Малайзия 'S 13 държави.Министър-председателят на Малайзия се смята за "ръководител на правителството ".

По-голямата част на Малайзия 'S политически партии се основават на етническата принадлежност на членовете. Действия като Националната политика за развитие бяха приети за насърчаване на статут на местни племена и малайзийците колективно нарича bumiputera. The bumiputera се считат за Малайзия 'S предишните обитатели, а не на Малайзия индианците или на Малайзия китайски. Подобно на положителен политически действия прилагани в САЩ през 1970 г., политики, като например Националната политика за развитие дава преференциално третиране на bumiputera по отношение на заетостта, социалните грижи от удобства, образование и стипендии.

Основни факти за Малайзия

 • В столицата на Малайзия Куала Лумпур е, в момента на шестия най-посещаван град в света.
 • Външната политика е съсредоточена върху принципите на неутралност и способността да поддържа мирни отношения с всички други страни, независимо от политически или религиозни системи.
 • Туризмът е Малайзия "е третият най-голям източник на приходи от чуждестранна валута.
 • Един от Азия "е най-развитите инфраструктури се намира в Малайзия, със своята далекосъобщителна мрежа втори в Сингапур.
 • Да бъдеш роден в Малайзия не означава автоматично даде гражданство някого. Въпреки това, всяко дете, родено на два малайзийски родители извън страната, се предоставя автоматично гражданство. Малайзия не позволява двойно гражданство.
 • Основните етнически групи в Малайзия са малайци и bumiputera. В Малайзия Конституцията определя малайци като мюсюлмани, които практикуват традиционната култура и бит.
 • Hari Kebangsaan, или национален празник, е най-известният почивка в Малайзия и падане на 31 август. Той отбелязва независимостта на Малайзия от British колониално управление през 1957 година.

Климат на Малайзия

Малайзия преживява тропическо време, че не е толкова горещо, колкото е влажен поради са заобиколен от Южнокитайско море. Средната температура е между 70 и 80 градуса по Фаренхайт (20 и 30 градуса по Целзий). Октомври до февруари е най-дъждовния сезон за западния бряг и източния бряг на Малайзия вижда проливните дъждове в периода между ноември и февруари. Студентите, посещаващи училище в Малайзия ще чуете тези райони, посочени като Southwest Monsoon и Североизточна Monsoon. Monsoon е производно на "mausim ", арабската дума за "Сезони ".

Религиите в Малайзия

Ислямът е държавна религия, с около 60 на сто от Малайзия "и населението практикуването на мюсюлманската вяра. Други религии са будизъм, хиндуизъм, християнството и конфуцианството. Всички мюсюлмани се очаква да се придържат към решенията на шериата съдилища относно религиозните въпроси.Шериата компетентността на съдилищата е допълнително ограничен до делата за развод, брак, отстъпничество и наследството,

Езиците в Малайзия

Малайзия "е официален език е Малайзия, с английски е второто най-говорим език. Типът на английски свързани с British English наречен Малайзия Standard English се използва, за да инструктира учениците в държавните училища. Manglish може да бъде чут, което е разговорен английски повлияни от Tamil и малайски китайски. Въпреки това, Малайзия не съдържа почти 140 други езици, които се говорят от народите, живеещи в близост до полуостров Малайзия, крайбрежните райони и Източна Малайзия, където племенни различия в езика съществуват. Освен това, Малайзия не е като другите югоизточни азиатски езици като виетнамски и тайландски с това, че не е тонален.

Малайзия валути

Валутата на Малайзия е рингит, наричана по-рано на Малайзия долар.Разделена на 100 цента, на рингит в момента се равнява на около три долара в американската валута и малко над четири милиона евро.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  189
 • Дял на комуналните услуги

  14
 • Абонамент за интернет

  23
 • Местен транспорт

  12

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  4
 • Билет за кино

  4
 • Чаша местна бира

  3

Относно Малайзия

Висшето образование в Малайзия

Растящата репутация, предоставено на частни университети в Малайзия е привлякъл хиляди чуждестранни студенти през последното десетилетие. Някои от тези частни училища предлагат програми, които позволяват на учениците да спечелят част от градуса в този университет и част от градуса на друга институция. Наречен "побратимяване ", този метод улеснява пренасянето на преписи и кредити, както и достъпът до програми, предлагащи асоциирани градуса автоматично, ако програмата се осигурява от местна институция. По-известни университети в Малайзия включват Monash University Малайзия Campus, Swinburne технологичен университет Саравак Campus и най-старият в Малайзия 'S, Университета на Малая намира в столицата на Куала Лумпур.

Студентите могат да получат степен бакалавър "е и майстор " е най-малайзийски университети в периода от време, подобно на европейските и американските програми за академични степени.Повечето частни и всички държавни университети предлагат Магистър градуса, като попълните изисква научни изследвания и курсова работа. Докторски степени са спечелени, когато студентите могат да покажат резултатите от научните изследвания под формата на публикуваните статии. Малайзия също има политехнически колежи, които приличат на традиционните професионални училища чрез предлагане градуса сътрудник 'S, модерни дипломни градуса или удостоверения за специални умения.

Приемане на малайзийския университет не е трудно, но изисква от учениците да представят доказателство за степени, получени от предишни училища взеха участие. Малайзия се превръща добре известен със своите изключителни програми за висше образование относно технологиите, науката и бизнеса и приветства ярки чуждестранните студенти да учат в една от своите университети.

Student Визови изисквания

Учениците ще трябва да придобият туристическа виза, за да пътуват до Малайзия.След пристигането им на университет, студентите се издаде международна студентска карта и паспорти са подпечатани от университетските власти. Учениците ще трябва две паспортни снимки, международен паспорт, който е валиден в продължение на най-малко шест месеца, два попълнени формуляри за кандидатстване, заплащане на такса, доказателства, че те могат да се издържат сами, докато в Малайзия, препоръчително писмо и сертификат, удостоверяващ, че са били дадени жълта треска ваксинация преди влизане в страната.

Защо да учим в Малайзия?

Студентите ще получат качествено образование на достъпна цена, когато печелите тяхната степен в Малайзия. Типични за хонорарите на включват регистрация, обучение, депозит, лабораторни такси (ако е приложимо), учебни материали и здравно осигуряване, които, за бакалавърска степен 'S, е приблизително RM (Малайзийски рингит) 80000, или $ 10,000 в щатски долари.В допълнение, цената на живота е ниска в сравнение с други страни и учениците имат право да работят повече от 20 часа седмично, докато учи в Малайзия, стига те да се получи разрешение за студент или преминават.