Keystone logo
Китай

Проучване Магистратура в Китай 2024

Учете в Китай

Народна Република Китай се намира в източните и централните части на Азия, като граничи с Тихия океан и 14 други страни, сред които Индия, Виетнам и Северна Корея. Китай е най-многолюдната нация в света, с над 1,3 милиарда граждани. Тя е четвъртата по големина страна в света от гледна точка на земната маса и разнообразна география включва гори, плажове, планини, пустини и 7600 острови. Modern Китай съчетава 5000 година от историята с високи технологии и оживени места. В допълнение към основните отрасли като електроника, Китай е един от най-големите селскостопански износители.

Климата в Китай

Тъй като Китай е много голяма страна, климатът варира значително в различните места, от слънчевите плажове на студените планини. Въпреки това, страната като цяло се радва на умерен климат целогодишно.Зимите са склонни да бъде студено и сухо, с температури на юг са повече от 40 градуса по Целзий по-топло, отколкото на север. Летата са склонни да бъде дъждовно, с по-малки температурни разлики. Югоизточната част на страната получава най-дъжд и в северозападната част на най-малко.

Култура

Въпреки че има 56 различни етнически групи в Китай, повече от 90 процента от населението е китайската етническа група Хан. Социалните стойности се базират на конфуцианската и Тао религиозни принципи и бизнес култура ценности взаимоотношения, а не строги правила на работа.

Китайците имат дълга и отчетливи история на литература, музика, изобразително изкуство, архитектура, бойни изкуства и мода. Големи културни дестинации включват Забранения град и 798 Област Art в Пекин, Тиен Тан Буда в Хонг Конг, и на 2000-годишният Great Wall.

Китайска кухня се предлага в безброй разновидности в различните региони и се счита за един от най-добрите в света.

Разходите за живот

Общата стойност на живот е много нисък, от около $ 200 - $ 400 (САЩ) на месец в зависимост от местоположението, по-големите градове обикновено са по-скъпи, но все още е много разумен. От няколко китайски граждани собствени коли, обществен транспорт като автобуси и релсови са добре развити и евтино да се използва.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  325
 • Дял на комуналните услуги

  17
 • Абонамент за интернет

  11
 • Местен транспорт

  26

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  5
 • Билет за кино

  6
 • Чаша местна бира

  0.9

Относно Китай

Висшето образование в Китай

Китай има повече от 2000 университета и колежи, които предлагат ергени, капитани, и докторски степени. Институти за висше образование са концентрирани в източната половина на страната. Китай в момента е домакин на около 300 000 чуждестранни студенти; по-голямата част от чуждестранните студенти са от азиатски страни, Русия, САЩ и Франция.

Въпреки че след като силно регулиран от правителството, китайските висши учебни заведения вече имат значителен автономия при избора на академични програми и организационна структура, като много от училищата по-привлекателни за чуждестранни студенти.

Защо да учим в Китай?

Много хора получават майстор "е степен в Китай за културните и езикови преживявания. В допълнение, разходите за магистърска степен е много по-ниски, отколкото в Европа, Съединените щати, или дори най-азиатските държави.Китай е уважаван магистърски програми в дисциплини като инженерство, наука, икономика и бизнес администрация, както и уникални програми в области като китайски език и бойни изкуства. Въпреки че програмите за най-магистри изискват владеене на китайски език, много програми, които сега се предлагат на английски език, особено за дисциплини в областта на техническите и бизнес.

Университетите

Последните правителствени реформи и инвестиции са се преместили три китайски училища в Топ 200, както е класирана от Академична класация на световните университети (ARWU) - Пекинския университет, Shanghai Jiao Tong University, и Zhejiang University. Китай създаде ARWU да използва като критерий за оценка на качеството на китайски институти за висше образование.

Магистърски степени са на разположение в широк спектър от дисциплини, като медицина, мениджмънт, икономика, инженерство, философия, право, образование, история, природни науки и дори военната наука. За тези, които се интересуват от изучаване предимно китайски език и културни изследвания, някои институции предлагат специални програми за чуждестранни студенти, като Пекин език и Университета културата.

Таксата за обучение и програма Продължителност

Таксата за обучение и такси обикновено се провеждат около $ 1,000 $ 2000 на семестър в щатски долари в зависимост от училището и учебната програма. Програми магистърски отнеме 2-3 години (4-6 семестъра), за да завършите. Инженерни и технически степени обикновено изискват три години на обучение.

Учебна година

Учебната година се основава на два семестъра, есента и пролетта.Зимният семестър започва през септември и завършва в края на януари или началото на февруари и през пролетния семестър започва да тече от февруари до юни.

Следдипломна Възможности

Много китайски университети все още се борят от ефектите на Културната революция и само около 30 процента от колежа професори са напреднали градуса. В резултат на това има много възможности за заетост на хората с напреднала степен да учат в Китай. Завършилите некитайски магистърски също ще бъдат много търсени от компании от цял ​​свят, които правят бизнес с Китай.

Визови изисквания

Всички чуждестранни студенти се нуждаят от виза. Има два вида на визи за студенти, визата за Study (X-виза), която е за програми, които продължават повече от шест месеца, както и бизнес виза (F-виза) за програми за по-малко от шест месеца. Процесът на кандидатстване за виза отнема 2-4 седмици.В някои случаи, студенти право да пристигне в Китай с туристическа виза и след това да го конвертирате в визата проучването.

Здравно осигуряване

Университетите осигуряват здравно осигуряване за около 100 $ (САЩ) на година. Студентите трябва да имат разплащателна медицински преглед, преди да може да започне проучване, което те могат да се получат в родната си страна или след пристигането си в Китай. Проверката в Китай струва около 100 $ (САЩ).

Съвети

Китайската валута се нарича ренминби, съкратено RMB. RMB единици са в Yuan, също така понякога се нарича Jiao и Fen. Използването на чуждестранна валута в Китай е забранено, но банките и много хотели предлагат обмен на услуги.

MasterCard, Visa, American Express, Diners Club, и JCB карти са единствените кредитни карти понастоящем са приети в Китай.

Официалният език в Китай е Standard Mandarin, който се основава на диалекта на Mandarin говори в Пекин.Въпреки това, само 70 на сто от населението говори мандарин като първи език и много различни регионални диалекти съществуват в цялата страна.

Потенциалните чуждестранни студенти трябва да работят с китайското посолство в страната си, за да гарантира, че всички имиграция и други изисквания за прием са изпълнени преди да отпътува за Китай.

Изисквания за виза

 • X1 Visa - издава се на тези, които отиват в Китай да учат за повече от 6 месеца.
 • X2 Visa - издава се на тези, които отиват в Китай да учат за период по-малък от 6 месеца.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза (виза X1; виза X2)

Цена и валута

Таксата за кандидатстване за студентска виза варира в зависимост от вашата националност, броя на необходимите записи, държавата, в която кандидатствате, и дали искате експресна услуга. Таксите могат да бъдат около $30 до $150.

Кой може да кандидатства за виза?

Всеки чуждестранен студент, който възнамерява да учи в Китай, ще трябва да получи китайска студентска виза (X виза). Тази виза се издава на онези студенти, които вече са били приети за прием от признат образователен институт в Китай.

Къде можете да направите заявлението?

Китайско посолство или консулство или в китайската дипломатическа мисия

Можете да подадете формуляра за кандидатстване за виза в китайското посолство или консулство или в китайската дипломатическа мисия във вашата страна. В случай, че не можете да дойдете лично за подаването, можете да го изпратите чрез туристическа агенция или визова агенция за подаване от ваше име. Не забравяйте, че молбите, изпратени по пощата, не се приемат от повечето китайски посолства или консулства.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Можете да изтеглите формуляра за виза тук: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Попълнете внимателно и точно формуляра за кандидатстване за виза на вашия компютър. Вземете разпечатка на попълнения формуляр за кандидатстване и го подпишете. Не забравяйте, че разпечатката на формуляра за кандидатстване е от съществено значение, тъй като формуляри, написани на ръка, не са приемливи. Обърнете внимание, че промяна или корекция не са разрешени в отпечатания формуляр.

Следната документация трябва да бъде представена в китайското посолство или консулство:

 1. Оригинален паспорт с оставаща валидност от поне шест месеца и празни страници за виза, както и фотокопие на страницата с данни на паспорта и страницата със снимка, ако е отделна.
 2. Един попълнен формуляр за кандидатстване за виза с наскоро направена цветна паспортна снимка (с голо лице, анфас) на светъл фон.
 3. Доказателство за законен престой или статут на пребиваване (приложимо за тези, които не кандидатстват за виза в страната, на която са граждани)
 4. Оригинал и фотокопие на писмото за прием, издадено от училище или други организации в Китай.
 5. Оригинал и фотокопие на „Заявление за виза за обучение в Китай“ (формуляр JW201 или формуляр JW202).

След пристигане: Притежателите на виза X1 трябва да се регистрират в местното Бюро за обществена сигурност (PSB) в рамките на 30 дни след пристигането си в Китай и да кандидатстват за разрешение за временно пребиваване в Китай от местното PSB. Притежателите на X2 трябва да останат в Китай в рамките на срока, посочен във визата, и не е необходимо те да кандидатстват за разрешение за временно пребиваване.

Кога трябва да кандидатствате?

Кандидатствайте за студентска виза поне няколко седмици преди планираната дата на пътуване, за да имате достатъчно време процедурата по кандидатстване да бъде завършена навреме, за да се присъедините към вашия курс. Нормалното време за обработка е 4 работни дни. Ако искате да вземете визата си по-рано, срещу допълнително заплащане се предлагат експресна услуга и бърза услуга.

Виза X1 обикновено се издава за многократно влизане с валидност до 5 години. Виза X2 обикновено се издава за едно влизане с валидност до 6 месеца.

Време за обработка

4 Days

Възможности за работа

Чуждестранните студенти имат право да работят на непълен работен ден в Китай. Университетът трябва да издаде Писмо за съгласие; наемащото звено/компания трябва да издаде Удостоверение; след това полицейският участък ще отбележи върху визата ви „Работа на непълно работно време; Задочно обучение“.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Ето някои важни неща, които не трябва да правите, когато кандидатствате за студентска виза за Китай:

 • Не се опитвайте да подадете формуляра за кандидатстване за студентска виза, като го изпратите по пощата, тъй като няма да бъде приет.
 • Не представяйте фалшиви документи за вашата студентска виза.
 • Не крийте и не представяйте погрешно факти в молбата си за виза.