Канада

Проучване Магистратура в Канада 2024

Учете в Канада

Разположена на север от границата на Съединените щати, Канада е втората по големина страна в света по отношение на общата площ. Простираща се от Тихия океан до Атлантическия океан, Канада може да се похвали с един от най-големите икономики поради изобилието на природни ресурси, които включват масло, минерали, риболова и горското стопанство. Той се счита за конституционна монархия и парламентарна демокрация, с министър-председателя и Queen Elizabeth като държавен глава. Призната като "средата " власт, Канада се нарежда високо сред други глобални страни в развитието на човека, гражданските свободи, образование, икономическа свобода и качеството на живот. В допълнение, той е член на Организацията на обединените нации, NAFTA, Г8, НАТО, СТО, АПЕК и Общност на нациите.

Защото Канада има огромни площи гористите земи, има гъстота на населението около три души на осем квадратни мили (един километър).Тази демографска е един от най-ниските в света, сравнима с части на Северна и Южна поляците, Русия и джунглата на Амазонка. Алтернативно, Южна Quebec и Южна Ontaria съдържа най-гъсто населените райони на Канада, по поречието на река Сейнт Лорънс и на Големите езера.

Три територии и десет провинции включват Федерацията на Канада. Провинциите са по-автономни, отколкото територии по отношение на осигуряване, до здравеопазване и образование, с провинции събиране на допълнителни приходи от government.However, федералното правителство може да прилагат национални политики като канадският закон Здраве в провинциите. Въпреки че провинциите имат правото да откаже откриването на федералните политики, те обикновено избрахте да ги приеме.

Основни факти за Канада

 • Столицата на Канада е Ottowa, намиращ се в провинция Онтарио.
 • Канада има два официални езика - английски и френски. Близо 60 на сто от канадците говорят английски, докато 20 на сто говори френски. Други езици често се говорят в Канада поради високото ниво на мултикултурното разнообразие са кантонски, немски, Пенджаб и италиански.
 • Правната система в Квебек се основава на система от граждански закони подкрепен от френското право, а останалата част на Канада се придържа към English системата на обичайното право.
 • Канада съдържа около два милиона езера, които обхващат около осем процента от общата стойност на сушата.
 • The кленов лист е Канада "е национален символ и се показва на видно място в страната " и знаме.
 • Канада предлага безплатен основни грижи за здравето на своите граждани, но стоматологични такси за обслужване да остане отговорност на лицето, което получава такива услуги. Рецепта лекарства са най-вече свободни да възрастните граждани над 65 години, както и получателите на социални помощи.
 • The Royal канадска конна полиция (разговорно нарича "На Mounties ") са на национално и Федералната полиция, което е известно за езда украсени коне, тъй като те патрулни райони на Канада.

Канада "и климата

Средните летни температури и зимата се различават значително от територията на територия. Докато южните части на опит метеорологични условия Канада, подобни на тази на САЩ, в прерията и вътрешни провинции имат континентални климатични условия, където дневните температури могат да варират, средно варират от пет градуса по Целзий до -30 градуса по Целзий по-долу (-15 до -30 по Целзий ). Всички области на Канада са податливи на големи количества сняг и дъжд. Монреал, Квебек и Отава настоящите Средните летни температури от 78 градуса (25 по Целзий) по Фаренхайт и средни зимни температури от 20 градуса по Фаренхайт (-6 по Целзий).

Канадската валута

Валутата на Канада е на канадския долар, посочено от символи или $ C $, или код CAD. Подобно на американския долар, канадския долар е разделена на 100 цента.Канада също произвежда монети, които идват в 5 ¢, 10 ¢, 25 ¢, и 50 вероизповедания ¢, въпреки че 50 процента монета рядко се среща в обращение. Банкноти в купюри дойде един, пет, десет, двайсет и 50 CAD.

Религията в Канада

Почти половината от всички канадци смятат за католици, следвана от исляма и хиндуизма. Според последното преброяване, почти 24% от канадските граждани не са свързани с всякакъв вид религиозна група, предпочитайки да наричат ​​себе си атеисти или агностици.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  624
 • Дял на комуналните услуги

  47
 • Абонамент за интернет

  58
 • Местен транспорт

  67

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  9
 • Билет за кино

  10
 • Чаша местна бира

  5

Относно Канада

Висшето образование в Канада

Тя е канадските провинции Онтарио, Нюфаундленд и Лабрадор, Alberta, Манитоба, Nova Scotia, Quebec, British Columbia, Саскачеван, New Brunswick и остров Принц Едуард, които са конституционно отговаря за операциите на висшето образование.

Въпреки, че всяка провинция се различава малко в начина, по който те управляват системата на висшето образование, някои прилики остават, които могат да помогнат на студентите да планират да учат в Канада получите представа за това какво да очакваме от образователната система на страната 'S. Например, всички университети и колежи дават бакалавърска "е майстор 'S и докторски степени, докато професионални или технически колежи дават дипломи или сертификати. Канадските висши учебни заведения също са общински колежи, които предлагат градуса две година сътрудник 'S, колежите по приложни изкуства и технологии, провинциалните институти и частни професионални колежи.Ако студентът се интересува от посещаване на специално колеж или университет, той или тя трябва да посетите интернет страницата на тази конкретна област, за да научите повече за уникалната образователна система.

Популярни университети в Канада

В университета в Торонто последователно заема челно място в списъка на най-добрите университети в Северна Америка. Предлагането на учениците достъп до повече академични курсове, отколкото всеки друг канадски университет, както и възможността да работят в признати изследователски лаборатории, UT е считан за един от Канада "е най-високо ниво висши учебни заведения.

Други видни канадски университети включват Университета на Британска Колумбия, където над 50 000 студенти се насладят концертни зали, музеи и различни музикални и спортни програми; и Университета на Алберта, един свят, уважавани и активна научноизследователска дейност университет известен със своята по-задълбочено учебна програма и високи стандарти на обучение.

Такси за обучение

Средна обучение за канадски граждани или постоянно пребиваващи, които искат да печелят бакалавърска степен в тяхната страна е около $ 5,000 CAD годишно. Същите студентите избират да печелят Завършил степен в Канада а би трябвало да очакват около $ 1000 CAD повече годишно от такси undergraduation обучение.

Международните студенти са длъжни да плащат по-високи такси от канадските жители - почти три пъти повече, в действителност. Ако си международен студент, се очаква да плащат $ 14,000 годишно за бакалавърските програми и още по-висока сума за специализанти градуса. Въпреки това, някои споразумения между някои държави и провинции могат да намалят таксите за обучение (Франция и Квебек например).Той е забелязал, че чуждестранно студенти, посещаващи Саскачеван и Квебек университети плащат най-високите в таксите за обучение, докато международните студенти учат в Нюфаундленд и Манитоба университети ще плащат най-ниските такси за обучение.

Правото за получаване на Study Визи

За да има право да получи канадска виза проучване, учениците трябва да докажат, че са били приети от колеж или университет в Канада, да покажат, че могат да се издържат финансово и да плащат такси за обучение и представяне на чисто досие по отношение на криминална история. Студентите могат да бъдат помолени да преминат медицински преглед, в някои случаи, преди да се издава студентска виза.

Защо да учим в Канада?

Не само че Канада един от най-красивите пейзажи в света, но страната е светска известна със своята система за висше образование.Въпреки, че това може да стане скъпо за чуждестранни студенти да посещават някои училища или университети в Канада, тази страна има и един от най-добрите репутацията по отношение на качеството на образованието. В допълнение, Канада осигурява спокойна, безопасна и по-разнообразни условия на учениците, както и отлични условия за работа и учене атмосфера. Канада, земя на мултикултурализма, ще бъде домът за студенти, които искат да изживеят едно незабравимо преживяване в сърцето на някои от най-добрите университети и училища в света.

Изисквания за виза

За да учите в Канада повече от 6 месеца, трябва да получите канадско разрешение за обучение, което служи като канадска студентска виза за периода на вашия престой.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Разрешение за обучение в Канада

Цена и валута

CAD 150

Кой може да кандидатства за виза?

Повечето чужди граждани трябва да кандидатстват за разрешение за обучение. Разрешението за обучение, след като бъде издадено, позволява на чужд гражданин да учи в Канада в одобрен институт за продължителността на определения курс или програма. В някои случаи не ви е необходимо разрешение за обучение, за да отидете на училище в Канада:

 1. Ако курсът или програмата, която възнамерявате да изучавате, е с продължителност по-малка от 6 месеца.
 2. Ако сте член на семейството или персонал на чужд представител в Канада.
 3. Ако сте член на чужди въоръжени сили. Все пак ще ви трябва електронно разрешение за пътуване (eTA), за да летите до Канада.

Къде можете да направите заявлението?

Онлайн/хартиено приложение

Можете да кандидатствате за разрешение за обучение в Канада онлайн или чрез заявление на хартиен носител, което можете да получите от уебсайта на Citizenship and Immigration Canada (CIC).

Уебсайт:https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/study-permit/apply.html

Как да направите заявлението?

1. Първо трябва да получите стандартизирано писмо за приемане от признат доставчик на висше образование.

2. Следващият етап е да получите пакет за кандидатстване за канадска студентска виза или от уебсайта на CIC (http://www.cic.gc.ca), или като се свържете с местния визов офис или с канадското посолство или консулство във вашия дом държава.

3. За да получите своя пакет за кандидатстване, ще трябва да отговорите на няколко въпроса за себе си на уебсайта на CIC. Тези въпроси ще определят дали имате право да кандидатствате онлайн за разрешение за канадски студент и какви документи ще трябва да предоставите. Ако се установи, че отговаряте на условията, ще получите личен код за контролен списък, валиден за 60 дни, който ще ви е необходим, за да подадете своята кандидатура онлайн. Уверете се, че сте отпечатали страницата, съдържаща вашия код, за бъдещи справки. Страницата ще включва също ръководство за кандидатстване, приблизителна сума на таксата за обучение, списък с документи, които трябва да изпратите с вашата кандидатура, и насоки за следващите ви стъпки.

4. Когато сте готови да кандидатствате, създайте акаунт в MyCIC, където ще въведете личния си код за проверка. След това ще получите вашия личен списък с документи, който ви позволява да качвате и изпращате вашите документи до CIC.

5. След като сте подготвили документите и формуляра за кандидатстване и сте платили таксите си, можете да изпратите попълненото си заявление до CIC.

6. Някои кандидати може да трябва да се явят на интервю в местния визов офис.

7. Когато кандидатурата ви бъде одобрена, ще получите представящо писмо, докато на студенти от страни, които изискват електронно разрешение за пътуване (eTA) и/или виза за временно пребиваване, те ще бъдат издадени, ако е необходимо. eTA ще бъде свързан с вашия паспорт. Важно е да пътувате с паспорта, който сте използвали, когато сте кандидатствали за разрешение за обучение. eTA ще бъде валиден пет години или до изтичане на паспорта ви, което от двете настъпи първо.

8. Представете ги заедно с вашия паспорт, доказателство за вашите финанси и вашето писмо за приемане (и всички други документи, които сте били посъветвани да вземете) на Канадската агенция за гранични служби (CBSA) в Канада, която след това ще ви издаде канадския разрешение за обучение и ви позволява достъп до Канада. Необходимите документи за студентска виза в Канада включват:

 • Попълнен формуляр за кандидатстване;
 • Оригинално писмо за приемане от университета;
 • Валиден паспорт/документ за пътуване, който също ви позволява да се върнете в родината си. Ако живеете в САЩ, това не е необходимо;
 • Две скорошни снимки в паспортен формат с указания за име и дата на раждане на гърба;
 • Доказателство за финансова подкрепа по време на вашето обучение, което представлява: такса за обучение + 833 CAD/месец (за всички провинции, с изключение на Квебек) или такса за обучение + 917 CAD/месец (Квебек);
 • Писмо с обяснение;
 • Ако възнамерявате да учите в Квебек, ще ви е необходим също Certificat d'acceptation du Québec, превод на английски и френски за вашия документ, декларация от преводача и заверено копие на оригиналните документи;
 • Доказателство, че сте платили таксата за разрешение за обучение (150 CAD).

Кога трябва да кандидатствате?

Времето за обработка варира. Зависи от вида на молбата, която подавате, и от това къде се обработва. Хартиените заявки обикновено отнемат около два пъти повече време от онлайн заявките. Винаги се препоръчва да проверявате времето за обработка много предварително: http://www.cic.gc.ca/english/information/times/temp.asp

След като получите разрешение за обучение в Канада, можете да кандидатствате за подновяването му от Канада, ако решите да продължите обучението си.

Време за обработка

Възможности за работа

Можете да работите в или извън колежа до 20 часа по време на университетските семестри и на пълен работен ден по време на почивките като зимните или летните ваканции, без да е необходимо разрешително за работа. За да се класирате, трябва да имате валидно разрешение за обучение и да сте редовен студент. Ще ви е необходим също социалноосигурителен номер (SIN) от Service Canada, за да работите в Канада или да получавате обезщетения и услуги от правителствени програми. Разрешителното ви за обучение ще стане невалидно 90 дни след като сте завършили учебната си програма, така че ще трябва да получите разрешение за работа след дипломиране, ако искате да останете в Канада след следването си и да търсите работа. Това е валидно за три години.

Часове на седмица

20

Защо имате нужда от този вид виза?

Канадска студентска виза може да бъде отказана, ако визовият служител подозира, че целта на кандидата да отиде в Канада е била представена погрешно - ако курсът на обучение не е истинската причина, поради която лицето кандидатства. Още по-вероятно е доказателството за предоставените средства да е недостатъчно за очакваните разходи за обучение, храна, наем и т.н. или може да не е ясно адекватно за претендиран курс на обучение.