Италия

Проучване Магистратура в Италия 2024

Учете в Италия

Италия е държава, разположена в Европа, на юг от Австрия и Франция за това, което е известно като италианския полуостров. Той е заобиколен от всички страни от Средиземно море. Точки от интерес за посетителите включват Наклонената кула в Пиза, крайбрежието на Амалфи, езерото Гарда, както и много музеи и интересни места, включваща богата култура Италия е известна.

Освен това Италия е известна с дегустация на вино, любимо минало време на туристи, които обичат да посещават и да обиколи много лозя по магистралите и пътищата на Италия. Рим е столицата на Италия, и е често обиколи града.

Има история, така и съвременни удобства в Рим и много да се види по всяко време на годината.

Климатът в Италия

Климатът в Италия е много различно, в зависимост от областта, в която пребивава. На север може да са студени фригидна зими и горещи лета.В южната част, есента, пролетта и лятото изглежда да се сливат и се различават малко. Централна Италия е по-лека и по-средно за цялата година.

Общество

Семейството е в центъра на обществото, в Италия. Силно повлияни от Римокатолическата църква, италианските хора обикновено са религиозни (88% са на католическата вяра при последното преброяване на населението). Освен това италианците постави много внимание на дрехите, така че е добра идея да се облича както добре колкото е възможно. Това настрана, това е приветливо място за живеене и работа, и ходят на училище.

Издръжка на живота

Цена на живота се променя, в зависимост от това къде живеете. Налице е комбинация от различни видове жилища в Италия, от големи жилища за жилища, а някои семейства живеят с техните разширени семейства в една къща.

Здравно осигуряване

Италия предлага много здравни планове и ако се установят в Италия, вие и семейството ви могат да се ползват безплатни услуги. Има оферти онлайн, можете да получите безплатно, за да видите, ако се класираме.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  408
 • Дял на комуналните услуги

  66
 • Абонамент за интернет

  28
 • Местен транспорт

  35

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  9
 • Билет за кино

  9
 • Чаша местна бира

  5

Относно Италия

Висшето образование в Италия

Член 34 от Конституцията на Италия гарантира правото на индивида "и да се стремят към висше образование с университет или колеж. Италианска университетска система е високо специализирана и много конкурентен. Те имат 42 държавни университети, шест частни университети, три технически училища и дванадесет специализирани университети.

Защо да учим в Италия?

Един курс на обучение в Италия ще обогати някой с тяхната уникална атмосфера и достъп до много от най-фините неща от живота, включително и изкуство, музика, вино и много други. Със своите високо специализирани области на курса, насочени към конкретна област, вие сте длъжни да получите това образование, което трябва да изпълни целите си за кариера с една крачка напред.

Колежи и университети

Колежи и университети в Италия са повлияни силно от изкуствата и хуманитарните култура.Има Академията за изящни изкуства във Венеция, Cesare Полини музикална консерватория, и Политехническия университет в Бари, който се фокусира повече върху технологиите и инженерните умения технически. Има много повече, за да изберете от заедно с разнообразие от курсове предложения в различни области.

Учебна година

Първият семестър обикновено започва през септември / октомври и завършва януари / февруари Вторият план обикновено започва през февруари или януари и минава през май или началото на юни.

Такси и продължителността на обучението

Таксата за обучение и такси варира в зависимост от училището, което посещават. Но вие ще намерите едно достъпно решение да отговарят на вашите нужди с толкова много училища, които да избирате. Като цяло повечето курсове струват € 850 - € 1000 годишно.

Бакалавърски отнеме около четири години, за да завърши, включително основните изисквания курсови и допълнителни изисквания с учебната програма за завършване на степен.Степените са високо специализирани и курсовете подготвят една добре за избраната от тях област.

Международните студенти

Има много възможности за чуждестранни студенти да учат в Италия. Ученици от чужбина са добре дошли да проучат възможностите и да видим какво ще е да им хареса. Има и програми за студентски обмен, чрез която чуждестранните студенти могат да се обучават в рамките на споразумение за обмен, след разрешението на програмата на Европейската общност Сократ Еразъм. Други студенти могат да присъстват по разрешаването на двустранно споразумение между италиански университет и приемащото училище.

Една от основните разлики между учил в Италия и други страни е, че повечето изпити са устни.

Има много за кариерата и изследователските възможности на разположение, след завършване на степен от италиански университет. Студенти по право могат да продължат да продължи кариерата си в правна институция или практика като адвокат.Хората в хуманитарните науки и изкуствата могат да използват своите таланти в много области, включително много от артистични продукции толкова разпространени в Италия. В зависимост от конкретната област на обучение, както и необходимостта, студенти, завършили италианска училище ще бъдат готови да отговорят на нуждите на променящото се общество.

Студентските визи

Ученици от чужбина са добре дошли да дойдат в Италия, за да учат, но те са необходими за изпълнение на студентска виза или паспорт и всички необходими документи. В допълнение, документацията може да бъде задължен да се регистрира в местното полицейско управление. Най-важното нещо за визи е да се уверите, че имате правилния тип. Преди да влезе в избрания от вас училище, провери на сайта на училище 'S за повече информация за какъв вид трябва. Регистрация може да се направи в най-близкия италиански посолство или консулство.

Полезни съвети

Италия е красива страна, която държи много прекрасни и уникални художествени находки. Образование в Италия е уникална и много съсредоточени. Визите са необходими, но са сравнително лесно да се получи. Хората в Италия са много семейно-ориентирани и художествени съмишленици. Получаване на образование в Италия излиза извън стените на класната стая и в артистичния свят на изкуството и културата. Обучение в Италия, е преживяване, което никога няма да забравя.

Изисквания за виза

 1. Виза тип C: виза за краткосрочно пребиваване или виза за пътуване, валидна за едно или повече влизания и за период не по-дълъг от 90 дни.
 2. Виза тип D: Виза за дългосрочно пребиваване, валидна за повече от 90 дни.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Виза тип С; Виза тип D

Цена и валута

USD 70

Таксата за студентска виза за Италия обикновено е около 50-70 USD. Таксата може да подлежи на промяна.

Кой може да кандидатства за виза?

Студентите от ЕС/ЕИП могат да влязат в Италия с валиден паспорт или лична карта и имат право да завършат диплома в Италия без виза толкова дълго, колкото желаят. Тези студенти обаче трябва да се регистрират в Questura (полицейски участък) в рамките на 8 дни от пристигането си, за да получат разрешение за пребиваване.

Студентите извън ЕС трябва да получат студентска виза преди да влязат в Италия. За обучение за повече от 90 дни ще трябва да кандидатствате за карта за пребиваване (permesso di soggiorno) в местната пощенска служба в рамките на първите 8 дни от пристигането в Италия. Това заедно с вашата виза ще ви позволи да останете в Италия за периода на обучението ви. Има такса, свързана с картата за пребиваване.

Гражданите на някои страни извън ЕС не се нуждаят от виза за престой и обучение в Италия за период до 90 дни.

Можете да намерите общ преглед на тези държави тук: https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/

Къде можете да направите заявлението?

италианско посолство или консулство

Трябва да кандидатствате за вашата студентска виза в италианското посолство или консулство във вашата страна. Ще трябва също да имате интервю в посолството или консулството.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

След като получите писмото за приемане или писмото за прием за планирания курс на обучение, можете да проверите дали отговаряте на изискванията за получаване на италианска студентска виза и след това да продължите с процедурата за кандидатстване за виза. Ще трябва да представите следната документация:

 • Формуляр за кандидатстване за входна виза; можете да го намерите на
  http://vistoperitalia.esteri.it/Moduli/it/Formulario Visto Nazionale.pdf
 • Актуална снимка с паспортен размер;
 • Документ за пътуване, валиден най-малко три месеца след визата;
 • Записване или предварително записване в университетски курс;
 • Доказателство, че имате настаняване в Италия;
 • Доказателство, че имате финансова подкрепа (най-малко € 448,07 на месец за учебната година, общо € 5824,91 на година);
 • Адекватно застрахователно покритие за лечение и хоспитализация;
 • Доказателство за наличие на финансови средства, необходими за репатриране;
 • Доказателство за адекватно владеене на италиански или английски език според езика на програмата;
 • Ако ученикът е непълнолетен, той трябва да има съгласие за експатриране, подписано от всеки от родителите или в тяхно отсъствие от законния настойник.

Кога трябва да кандидатствате?

Трябва да кандидатствате за италианска студентска виза поне три месеца преди планираното ви пристигане в Италия. Обработката на вашето заявление за виза може да отнеме между 1-3 седмици. Трябва да планирате интервюто си за виза около четири до шест седмици предварително.

Продължителността на студентската виза зависи от продължителността на вашия курс.

Време за обработка

3 Weeks

Възможности за работа

Ако сте от ЕС, имате право да работите в Италия без необходимост от разрешително за работа. Работното време не трябва да надвишава 20 часа седмично през семестъра. Можете да работите на пълен работен ден само през ваканциите между семестрите.

Чуждестранните студенти извън ЕС ще трябва да кандидатстват за разрешително за работа в местна имиграционна служба в Италия. Първо, трябва да имате подписан трудов договор и да покажете копие в имиграционната служба.

Часове на седмица

20

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.