Keystone logo
Испания

Проучване Магистратура в Испания 2024

Учете в Испания

Испания е европейска страна, разположена на Иберийския полуостров в региона на Средиземно море, което го превръща в мост между Европа и Африка. Страната има дълга и богата културна история и разполага с голямо разнообразие от терени включително плажове, пасища, планини и пустинята-подобни зони. Известен с изкуство, музика, кухня и други културни дейности, Испания е лидер в областта на възобновяемата енергия за развитие, по-специално в областта на слънчевата и вятърна енергия. В допълнение, Испания има за цел да замени един милион автомобили с електрически превозни средства до 2014 г.. Испания също така произвежда почти половината от маслините в света.

Климат

Испания е една от най-топлите климат в Европа. Въпреки, че страната е в четирите сезона, климатът като цяло е много мек, със зимни температури често достигащи до 15 градуса по Целзий през деня. Температурите в Мадрид обикновено 25-36 ° С през лятото и 9-15 градуса С през зимата.

Култура

Испанската култура набляга на изкуствата и здравословна кухня, вдъхновени от средиземноморски храни като зехтин. Кастилски испански език е официален, но няколко други испански диалекти, също се признават в цялата страна. Регионални идентичности са много силни в някои части на страната.

Испански нощен живот е известен с продължаващото и през следващата сутрин. Типичен вечер може да започне с вечеря и напитки или филм, последвано от едно пътуване до бар или дискотека. Има много дискотеки цяла нощ и след час-клубове, където празненствата да продължат в следващия ден.

Разходите за живот

Испания е една от най-ниските разходи за живот в Европа, с наем и храна струва около € 800 на месец. За да помогне с поемане на разходите разходи, чуждестранните студенти имат право да работят до 20 часа седмично.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  416
 • Дял на комуналните услуги

  42
 • Абонамент за интернет

  33
 • Местен транспорт

  34

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  8
 • Билет за кино

  8
 • Чаша местна бира

  3

Относно Испания

Висше образование

Испания използват европейското висше образование пространство (ЕСЗПДП) и разделя градуса в три етапа:

 • Степен градуса - БАКАЛАВЪРСКА
 • Магистърски степени университет - докторантура
 • Докторски степени - следдипломна квалификация


Испански университети също предлагат "неофициални магистър", се призовава Maestrias. Тези градуса обикновено включват 1-2 години на обучение и да се съсредоточат върху практически проучвания за специализирани професии.

Преди да кандидатствате за следдипломно обучение, в допълнение към бакалавърска степен студенти обикновено се очаква да имат 2-3 години опит в своята област.

Международните студенти, които искат да учат в Испания трябва да преминат на Selectividad, испанските кандидатстудентските изпити. Тези изпити са на разположение два пъти всяка година в много страни. След като бъдещ студент е преминал изпита, те могат да се прилагат директно към всеки испански университет.


Защо да учим в Испания?

Испанските институти за висше образование са се увеличили бързо през последните две десетилетия. В резултат на това много от училищата имат много модерни съоръжения, които имат съвременни технологии в учебната среда.На равнището на капитана, MBA степени и други, свързани с бизнеса градуса са особено популярни и са признати в целия свят с високото си качество.

Испански международен орган, ученикът е мулти-културен, с с 31 на сто родом от Латинска Америка и още 5 на сто от Северна Америка. Проучванията се провеждат на испански език, на родния език на повече от 400 милиона души. Студентите, които вече не владеят испански може да искате да разгледа посещаване на курс на обучение на испански, преди да започне обучението си господар. Испански институции, които предлагат голямо разнообразие от курсове за изучаване на испански, от едномесечни дълго водолазните курсове, за да пълни академични курсове.

Университетите

Испания има 81 висши училища; около 50 са публични, а останалите са частни. Университетите са разположени на територията на страната и всички приветстваме международни студенти, както за магистри и студенти проучвания.Студентите могат да получат магистърска степен от всички академични дисциплини в Испания, включително изкуствата и хуманитарните науки; науката; здравни науки; социални науки; закон; инженеринг и архитектура.

Испански университети са признати за тяхното качество, с пет университета, фигуриращи в списъка на топ 400 училища, класирани от 2012-2013 Times висше образование World University Rankings . Тези училища включват в Автономния университет в Барселона, в Университета на Барселона, Университета във Валенсия, Политехническия Университет на Валенсия, и Университета на Vigo.

Таксата за обучение и програма Продължителност

Годишните такси за обучение в частен университет са около € 6,000. Магистърските програми изискват 60-120 кредити, които обикновено отнема 1-2 академични години. Изисква се също теза на 06.30 кредити с публична защита.

Учебна година

Повечето институции започнат учебната година през октомври и да завърши през юни. Повечето училища имат два семестъра, с полагане на изпити в края на всеки семестър.

Следдипломна Възможности

Поради настоящата икономическа ситуация в Испания, следдипломна работа в Испания е по-малко вероятно, отколкото преди. Въпреки това, работодателите по света държат на магистърското получена от испански университет с високо уважение.

Възпитаниците на магистърски програми може също да искате да разгледа преходни работа в докторска програма или кандидатстване за научни длъжности в официално признати изследователски центрове.

Визови изисквания

Международните студенти от страни членки на ЕС, Норвегия, Исландия, Лихтенщайн или Швейцария, не се изисква да имат визи.Всички други международни студенти, които ще пребивават в продължение на повече от 90 дни трябва да кандидатстват за дългосрочно студентска виза. Бъдещите студенти трябва да кандидатстват за виза в испанското консулство или посолство в родната си страна.

За получаване на студентска виза, студентите трябва да представят доказателство за своята програма за обучение заедно с медицинско свидетелство, свидетелство за платежоспособност за периода на обучение, както и свидетелство за съдимост от тяхната държава на пребиваване за последните пет години.

Здравно осигуряване

Международните студенти по 28 години на възраст, имат право на един студент план за здравно осигуряване. Студентите, възрастните над 28 могат да използват националната здравна система, която гарантира услуги за всички юридически лица в Испания.

Съвети

Испания използва еврото за валута и всички големи международни кредитни карти се приемат в повечето магазини.

Tipping е често срещана практика в барове, ресторанти, хотели и таксита.Съвети обикновено са около 5-10 на сто от общата цена.

Студентите, които искат да карат кола в Испания трябва да имат Международната шофьорска книжка, освен ако те са от една държава-членка на ЕС, Швейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

Изисквания за виза

За студенти извън ЕС/ЕИП или Швейцария, които желаят да участват в студентски обмен, да извършват изследвания или обучение или да работят като неплатен стажант или доброволец в Испания за повече от три месеца.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза (тип D)

Цена и валута

EUR 160

Цените за студентска виза за Испания са около 160 евро. Таксата за кандидатстване за виза подлежи на промяна по всяко време.

Кой може да кандидатства за виза?

Гражданите на ЕС/ЕИП или Швейцария не се нуждаят от студентска виза, независимо от продължителността на престоя им в Испания. Студентите от ЕС/ЕИП/Швейцария не се нуждаят от виза, за да живеят в Испания, но ще трябва да се регистрират при местните власти и да получат удостоверение за пребиваване.

Гражданите на всички други държави се нуждаят от студентска виза, ако планират да останат и да учат повече от 90 дни в Испания. Тази виза се издава на онези студенти, които вече са били приети за прием от признат образователен институт в Испания.

Къде можете да направите заявлението?

Испанско консулство или посолство

Можете да кандидатствате за учебна виза в испанското консулство или посолство във вашата страна.

Уебсайт:http://www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/Paginas/EmbajadasConsulados.aspx

Как да направите заявлението?

Преди да можете да кандидатствате за учебна виза, трябва да намерите курс или програма в официално призната институция в Испания. След това ще трябва да получите официално потвърждение от организацията, в което се посочва, че сте приети в курса или програмата, под формата на сертификат или писмо за приемане. След като получите това, можете да се свържете с испанското посолство или консулство във вашата страна и да кандидатствате за студентска виза.

Какво точно се изисква може да варира от консулство до консулство, но като цяло ще трябва да покажете паспорта си, както и следното:

 • подробности за обучението, обучението или изследванията, които ще правите в Испания, включително часовете за обучение на седмица (поне 20);
 • доказателство, че имате медицинска застраховка;
 • медицинско свидетелство, потвърждаващо, че нямате заболявания, които да изискват карантина;
 • доказателство, че имате средствата, които да ви издържат по време на престоя ви в Испания (напр. данни за стипендия, испанска банка, показваща достатъчно средства, или писмо от родители/настойници, поемащи пълна финансова отговорност);
 • информация за това къде ще живеете;
 • свидетелство за съдимост, издадено през последните пет години от съответните органи във вашата страна.

Ако оставате в Испания за повече от шест месеца, за да учите, трябва да кандидатствате за разрешение за студентско пребиваване в рамките на 30 дни след влизане в Испания. Кандидатствате за него в местната служба за чужденци (Oficina de Extranjeros) или полицейски участък. Картата е валидна за една година и можете да я подновявате всяка година в продължение на пет години, стига да продължите обучението си.

Кога трябва да кандидатствате?

Ще трябва да кандидатствате за вашата виза между два и три месеца преди да възнамерявате да пътувате до Испания, за да имате време за обработка на вашата молба.

По принцип студентска виза в Испания се издава за цялата продължителност на курса на обучение. Можете да подновите вашата студентска виза, за да удължите допълнително обучението си или да започнете нов курс на обучение в Испания. Не се опитвайте да подадете молбата си за студентска виза повече от четири месеца предварително или по-малко от 7 седмици преди датата на заминаване, в противен случай молбата няма да бъде приета.

Ако вашето обучение в Испания е за повече от шест месеца, трябва да кандидатствате за разрешение за студентско пребиваване, което продължава една година. Разрешението за студентско пребиваване трябва да се подновява всяка година.

Време за обработка

Възможности за работа

Разрешението за пребиваване в Испания ви дава право да работите на непълен работен ден или на временна позиция, стига да не използвате парите, които печелите, за да се издържате, докато сте в Испания. Имате право да работите до 20 часа седмично, докато учите, стига това да не пречи на ученето ви. Компанията, която ви наема, ще трябва да получи разрешително за работа за вас от Службата за чужденци. Вашият трудов договор не може да надвишава продължителността на визата за обучение.

Ако ще провеждате стаж като част от вашия курс, за който е предоставено разрешението ви за пребиваване, нямате нужда от разрешение за работа.

Часове на седмица

20

Защо имате нужда от този вид виза?

Ето някои от причините, поради които може да бъде отказана студентска виза за Испания:

 • Минали или настоящи престъпни действия
 • Недостатъчно обяснение за целта и обстоятелствата на планирания престой
 • Недостатъчни средства за съществуване
 • Невалидна туристическа застраховка
 • Липсва доказателство за настаняване
 • Неблагоприятна ситуация с шенгенска виза - неспазване на ограниченията за шенгенска виза (т.е. престой в Шенгенското пространство, неспазване на представения маршрут на пътуване – като се пропуска да остане предимно в основната страна на местоназначение в Шенгенското пространство и т.н.).