Keystone logo
Индия

Най-добрите университети за Магистратура Програми в Индия 2024

Брой институции: 17
  • Milan, Италия
  • Mumbai, Индия

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Rio de Janeiro, Бразилия
  • Bailrigg, Великобритания
  • + 3 Още

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Nantes, Франция
  • São Paulo, Бразилия
  • + 5 Още

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Ahmedabad, Индия

  CEPT University фокусира върху разбирането, проектирането, планирането, изграждането и управлението на човешките местообитания. Неговите учебни програми имат за цел да създадат внимателни професионалисти, а изследователските им програми задълбочават разбирането за населените места. CEPT University също предприема консултативни проекти за постигане на целта да направи местообитанията по -подходящи за живеене. Чрез своите образователни, изследователски и консултативни дейности CEPT се стреми да подобри въздействието на професиите за местообитания върху обогатяването на живота на хората в селата, градовете и градовете в Индия. Университетът се състои от пет факултета. Архитектурният факултет е създаден като „Архитектурно училище“ през 1962 г. Той се фокусира върху дизайна в частната сфера. Факултетът по планиране, фокусиран върху планирането в публичната сфера, е създаден през 1972 г. като „Училище по планиране“. Технологичният факултет, който се концентрира върху инженеринга и строителството, е създаден през 1982 г. като „Училище за строителни науки и технологии“. Факултетът по дизайн е създаден през 1991 г. като „Училище за интериорен дизайн“. Той се занимава с интериори, свързани с местообитанията, занаяти, системи и продукти. Факултет по мениджмънт е създаден през 2013 г. и се фокусира върху местообитанията и управлението на проекти. CEPT University носи името си от „Центъра за планиране и технологии на околната среда. CEPT и различните училища, които включва, са създадени от Ахмедабадското образователно дружество с подкрепата на правителството на Гуджарат и правителството на Индия. Правителството на Гуджарат включи CEPT като университет през 2005 г. През 2007 г. комисията за университетски стипендии призна CEPT University съгласно раздел 2 (е) от Закона за UGC от 1956 г. Департаментът за научни и индустриални изследвания (DSIR) на правителството на Индия признава Университетът като научно -промишлена изследователска организация (SIRO).

  • Mangalore, Индия

  От 2012 г. Numazu Kosen предоставя последователна 7-годишна образователна програма, която съчетава 5-годишен курс на отдел с 2-годишен курс за напреднали, със специален акцент върху ранното инженерно образование. Студентите могат да спечелят степен на инженер, като завършат 5-годишната учебна програма и бакалавърска степен, като завършат 7-годишната учебна програма. Ние предлагаме образование за развитие на компетентен инженер с достатъчен практически опит и теоретични аналитични способности. Въведохме нова учебна програма от третата година на училището, в която в допълнение към специалността, студентите избират един от следните 3 курса: Инженерен курс по екологична и енергийна система, Разширен курс по материалознание и инженерен курс или Курс по индустриално инженерство за медицина & Социални инструменти. Тази учебна програма е интегрирана в програма за инженерно образование, наречена „Интердисциплинарна система за инженерна система“. С тези курсове ние предлагаме образование, което може да се адаптира гъвкаво според регионалните нужди, напредъка на технологиите и промените в индустриалната структура. Ние също така въведохме в нашата система активно обучение, обширно четене на английски език и обучение за комуникационни умения, за да развием инженери, които имат дълбоки познания не само в неговата или нейната специална инженерна област, но и в широк спектър от области на обучение, за да могат да вземайте правилни решения от глобална гледна точка. Разбира се, от инженерите се очаква да притежават добра етика и човечност. Учениците в по -ниските класове в Нумазу Косен живеят в общежития. Чрез този опит от живот в група, учениците се надяват да научат доброта и как да се разбират с другите, самодисциплина и как функционират правилата и ролите в група. Подобни преживявания могат да помогнат за изграждане на голямо доверие и способност за работа в група в бъдеща кариера. Numazu Kosen е единственото висше учебно заведение в източна префектура Shizuoka, което допринася за регионалната индустрия, както и чрез инициативите на Fuji Pharma Valley (индустрия, правителство и академичен проект) и обучението на медицински инженер на Fuji (F-met).

  • Bengaluru, Индия

  Почти десетилетие Think Education е лидер в разработването на успешни програми, проекти и партньорства в образователния сектор. Нашата основна цел е да подкрепим нашите клиенти и сътрудници в постигането на целите им на избрани азиатски пазари чрез предоставяне на персонализирани услуги в областите набиране на студенти, развитие на партньорства, образование за изпълнителни директори и програми за обучение чрез опит. Имаме опит в разработването на стратегически съюзи за нашите клиенти на пазарите, които са най -важни за тях. Чрез нашата работа ние обединяваме хора, образователни институции, фондации и правителства, за да постигнем общи цели и да допринесем за създаването на нови знания и опит, които в крайна сметка подпомагат подобряването на обществото. Някои от нашите клиенти включват университета Rutgers (САЩ), Northwestern Michigan College (САЩ), King's College London (Великобритания), University of East London (Обединеното кралство), Felsted School (Великобритания), Macquarie University (Австралия), Institute for Strategic Leadership (Япония), Pearson Vue (Индия) и др.

  • Bengaluru, Индия

  Нашето обещание „Творческа компетентност-напред на кривата“ С повече от две десетилетия на изграждане на жизнени и устойчиви общности на практика, Srishti е разработил отличителен многоизмерен подход към развитието на способностите и се ангажира да изгради творчески компетенции преди кривата. Творческият момент Признанието, че живеем в свят, който става все по -свързан, свързан в мрежа и взаимозависим и поради това с всеки изминал ден става все по -сложен, има значителни последици за начина, по който ние се намесваме, за да постигнем по -добри резултати за всички днес и трайно и устойчиво в бъдещето.

  • Bengaluru, Индия

  New Shores International College е иновативен и динамичен колеж, който предлага най -доброто в интердисциплинарното образование по уникален и уникално стимулиращ начин. Нашият междудисциплинарен подход обучава учениците да мислят широко и дълбоко, позволявайки на интелекта да изследва извън границите на традиционното образование. Завършилите напускат Ню Шорс като добре информирани и закръглени личности, способни да прилагат широкообхватни аналитични и творчески умения и осъзнаващи широкия свят и собствения си потенциал да действат в него. Образователната философия на New Shores прави разлика между „разширяване на силите на ума“ и „съхраняване на знанието“. Естествено, от нашите ученици се изисква да научат и съхраняват куп данни, но най -важното е, че те също са научени да прилагат критичен анализ и креативност към каквито и да са тези данни. За разлика от други институции, ние от New Shores разглеждаме колежанското образование като време на откритие, където любопитството трябва да се насърчава и въпросите никога да не спират. Искаме нашите ученици да бъдат смели и въображаеми и осъзнаваме, че това също означава да се провалят - и след това да се учат от неуспех - за да постигнат още по -голям успех. Изискваме от нашите студенти да се интересуват от предмети извън тесния учебен план, наложен от по -традиционните учебни заведения: в New Shores вярваме, че артистите се учат от учени, учени от мениджъри и мениджъри от художници.

  • Dehradun, Индия

  Всеки курс, който предлагаме, е проектиран с оглед на тези принципи, поради което всяка програма се фокусира върху подобряване на вашите практически бизнес умения и разбиране на индустрията. Ще ви предоставим необходимите инструменти и информация за професионален успех, както и подкрепа от фокусирани върху индустрията академици, които са на върха в своята област. Ще се възползвате и от нашата обширна кариерна подкрепа, на която можете да разчитате за насоки и съвети. Всички наши курсове използват практически методи на преподаване, като казуси, посещения на изложби и бизнес, гост-лектори и дискусии в класната стая. Това означава, че ще придобиете практическо разбиране за това как концепциите, научени по вашата програма, могат да бъдат приложени в реалния бизнес Нашата цел е вашият успех: когато завършите, скоро ще можете да влезете на пазара на труда като висококвалифициран специалист.

  • Rajpura, Индия

  Chitkara University в Пенджаб е основан от д -р Ашок Читкара и д -р Мадху Читкара, които са страстни преподаватели вече повече от 40 години. От самото си създаване Chitkara University е различен. Учениците ни бяха различни. Такива са и нашите преподаватели, академичните ни сили и нашите възгледи за преподаване и учене. В рамките на едно десетилетие повечето от нашите академични програми са класирани в топ 50 на програмите в страната. Студентите от цялата страна се привличат в Chitkara University поради нашия ангажимент да преподаваме отлични постижения, фокус върху научни изследвания, специално пригодени курсове, които правят нашето образование подходящо за променящата се динамика на кариерата, и страхотни индустриални партньорства.

  • Mumbai, Индия

  Athena School of Management е най -изключителното бизнес училище в Индия, разположено в корпоративния център на градините Хиранандани, Повай в Мумбай. Атина се фокусира върху създаването на бъдещи корпоративни лидери чрез множество стажове, глобални съюзи, задълбочено корпоративно свързване и педагогика за крайни ръбове. Атина хвърля нов поглед към образованието по мениджмънт, фокусирайки се върху учебна програма, ръководена от корпоративни крайни потребители, проектирана и преподавана от най -доброто от корпоративната Индия, за да създаде следващото поколение корпоративни лидери. В динамична и бързо развиваща се бизнес среда, ние се стремим да създадем бъдещи корпоративни лидери и предприемачи, които не се адаптират просто към промяната - те са промяната! Нашият девиз е „Consilio Et Animis“, което на латински означава „По мъдрост и смелост“ - Двете качества, необходими на нашите ученици да достигнат върха на успеха !!

  • Brattleboro, Съединени Американски Щати
  • Washington, DC, Съединени Американски Щати
  • + 13 Още

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Dehradun, Индия

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Dubai, Обединени Арабски Емиерства
  • Abu Dhabi, Обединени Арабски Емиерства
  • + 3 Още

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Los Angeles, Съединени Американски Щати
  • Al Jazirah Al Hamra, Обединени Арабски Емиерства
  • + 1 Още

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...