Индия

Проучване Магистратура в Индия 2024

Учете в Индия

Индия е Южноазиатската държава, която е дом на близо един милиард и половина души, вторият по големина население в света след Китай. Индия "и морските граници се състоят от Индийския океан, Арабско море и Бенгалския залив и сухопътните си граници акции с Китай, Пакистан, Бутан, Непал, Бангладеш и Бирма. След драматични промени в пазарните операции в началото на 1990 г., Индия бързо се превърна в важна световна икономика, където сега се счита за иновативен, индустриализирана нация държи титлата е третата по големина страна в отношение на ПЧП, или puchasing мощност паритет. Въпреки това, този ускорен растеж не е адресирано Индия "е дълбоко и продължаващото проблеми с бедността, недостатъчното здравно обслужване, неграмотността, недохранване и корупцията в полицията и държавните институции.

Федералното правителство на Индия се състои на изпълнителната, законодателната и съдебната власт, с президента на Индия, действащ като държавен глава.Президентът се избира помощта на избирателната система колеж и остава в сила за срок от пет години. Министър-председателят, който се назначава от президента, се смята за ръководител на правителството и поддържа най-високо ниво на изпълнителната власт. Индийските законодателни придържа клон на Westminster-и парламентарен стил система на управление поради тежката влиянието на миналото британски колониализъм.

Въпреки, че модернизацията на Индия е в ход, традиционното общество остава sharpely определя от индийски кастова система, един вид социална стратификация споразумение, което инхибира еманципирана социално взаимодействие и мобилност се ползват най-развитите countries.Social класове в Индия са посочени като "касти " , с определени касти смятани за по-елит, отколкото други. Въпреки че Индия има анти-дискриминационни закони за предотвратяване на преследване и предразсъдъци срещу така наречените по-ниски касти, индийци, които живеят в селските райони все още са подложени на дискриминация и сегрегация в градските райони.Семейни ценности и продължават да представляват значително влияние аспект на индийската традиция, с предварително уговорени бракове между две семейства все още в норма за повечето от индийското общество. В допълнение, развод е практически нечувано в индийското общество и разрешава само в изключителни случаи на злоупотреба.

Индия "и климата

Индия се смята за "megadiverse " страна и съдържа три области, наречени "биоразнообразието горещите точки ". Той е дом на девет процента от всички бозайници, които живеят в света и шест процента от всички цъфтящи растения. Местообитанията варират от иглолистни гори в Хималаите до тропическите гори в Североизточна Индия и островите Андаман. Средните високи и ниски температури в диапазон Индия от 75 градуса по Целзий до 55 градуса по Фаренхайт (25 по Целзий до 12 по Целзий).Въпреки това, по-големи градове като Бангалор, Мумбай и Делхи често се пекат при температури, които остават по-висока от 95 градуса по Фаренхайт (35 по Целзий) в продължение на седмици в даден момент. Валежите могат да бъдат тежки в тропическите райони на климата, с нива на влажност варира около 80 процента.

Езици в Индия

Индия не е официален език, но Хинди се говори от почти половината от Индия "и населението. Бенгалски, телугу, маратхи, тамилски, урду и гуджарати и други езици, които учениците могат да се сблъскат по време на обучение в Индия. Английски език се говори от много индийци и се счита Индия "и " втори "език по избор. Индия също има много различни езици, които са били пуснати на "застрашени език " списък, тъй като броят на преживелите говорители е намалял до изолирани джобовете на селата, съществуващи в селските райони на Индия.

Религиите в Индия

Осемдесет процента от индийците практика индуизма, религия, която учените смятат за света "е най-старата религия на живот. Индусите вярват в различни закони, всекидневник морал, дхарма, карма и прераждане. Други религии, намиращи се в индийското общество са предимно християнството и исляма.

Индия "е на валути

Официалната валута на Индия е рупия, която се контролира и издадени от Резервната банка на Индия. Индийската рупия е разделена на 100 paise. От 2011 г. насам само монети на стойност 50 paise се считат за законно платежно средство. Банкнотите в момента в обращение са 5, 10, 20, 50, 100, 500.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  123
 • Дял на комуналните услуги

  12
 • Абонамент за интернет

  8
 • Местен транспорт

  10

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  4
 • Билет за кино

  3
 • Чаша местна бира

  2

Относно Индия

Висше образователната система в Индия

Зад Китай и САЩ, система за висше образование Индия "и е третият по големина, с Комисията Университета Grants представляващи основното тяло регулиращ над висшите учебни заведения. Между 2000 г. и 2010 г., Индия изработена 20,000 университети и колежи, които приемат повече от осем милиона студенти през това време. Областта на науката и технологиите са силно насърчавани от правителството на Индия на ниво колеж, което води до няколко технологични институти, като индийските технологични институти и Индийския институт по мениджмънт да получи признание от световните образователни организации. В допълнение, на All Индия институт на медицинската наука в New Delhi е считан за един от водещите изследователски центрове за развитие на медицински технологии и методи на лечение.

Научни степени, възложени в Индия съответстват на колониалната британска система, с бакалавърска и магистърска степен, дадени като "изкуства " или "наука " градуса. Докторски степени също са достъпни за студенти, които са завършили определената магистърската програма "е свързана с тяхната област на обучение. Достъп до университетите се базира на резултата, получени от студентите, които свидетелството за висше гимназия и е силно конкурентен по отношение на по-престижните университети, работещи в Индия. Всъщност All Индия Pre-Med теста се взема веднъж годишно от 200 000 студенти, от които само 2000 са приети.

Международните студенти, желаещи да получи диплома от Индия ще трябва да покажат доказателство за успешното завършване на най-малко 12 години от средното образование в страната си на произход. Студентите също така ще трябва да се вземе изпит и представя резултатите в Министерството на външните работи в Ню Делхи.Директен достъп до медицински, стоматологични и инженерни специалности, не е допустима, независимо от студента последните пълномощията образование 'S. Въпреки това, други специалности могат да не изискват чуждестранните студенти да вземат приемния изпит. Вместо това може да се използва един студент "и по-високи входни образование изпит резултати (като акт или SAT, дадена в САЩ), за да се класира на студента при определени технически колежи. Студентите, интересуващи се от фатален за дипломирането в Индия трябва да са наясно с факта, че държавните университети не приемат студенти, които не са граждани на Индия.

Разходи за обучение в Индия се различават драстично, с държавните университети са много по-евтини, отколкото частните университети, защото те се финансират от правителството. Индийски граждани обикновено плащат по-малко от 100 долара на година, за да присъстват на общественото университет или колеж. Частни студентски такси могат да варират от $ 400 до $ 25,000 на година, в зависимост от институцията и вида на специалност.Non-индийски студенти учат в частен колеж, обикновено се предпочитат пред индийските студенти, най-вече поради факта, че са по-финансово оборудвани да заплати разходите за обучение.

Защо да учим в Индия?

Студентите, желаещи да учат не-западната музика, религия, архитектура и изкуство ще намерите Индия е най-доброто място, на което да се научат по-задълбочено по тези въпроси. Разнообразна и завладяваща нейната култура е непреодолим смесица от древни и модерни стилове, които привличат либералните специалности изкуства от цял ​​свят. В допълнение, Индия предлага авангардни програми по информационни технологии степен за студенти, интересуващи се изкарва високо ценени степен свързани с областта на компютрите и ИТ бакалавър "майстор ите или".