Keystone logo
Австрия

Проучване Магистратура в Австрия 2024

Учете в Австрия

Австрия е официално посочен като Република Австрия, страна, която е политически счита федерална република и има население от над осем милиона души граждани. Австрия граничи на север своята страна от Германия и Чешката република; Словакия и Унгария на изток му страна; Италия и Словения на юг и Лихтенщайн и Швейцария на запад. Девет федерални провинции разделени на области включват Австрия "е 84 000 кв. км земя (33 000 кв. мили), с Vienna негова столица и най-голям град. Член на Организацията на обединените нации и Европейският съюз, Австрия приели еврото за своя официална валута през 1999 година.

Австрия "и климата

Повечето от Австрия се намира в умерения пояс да се охлади повлиян през лятото от топлите ветрове, идващи от запад.Тъй като по-голямата част на Австрия е засенчена от Алпите, климатът е предимно на "алпийски " климат - по-скоро студено през зимните месеци (от 0 до -10 по Целзий или 32 до 15 градуса по Фаренхайт) и сравнително топло през лятото ( 25 до 40 по Целзий или 77-100 градуса по Фаренхайт). Като цяло, Австрия recieves около 660 mm (26 инча) на дъжд, сняг или лед всяка година, като средната месечна сума на валежите от 55 mm, или около два инча.

Основни факти за Австрия

 • Близо 90 процента от Австрия 'S гражданите говорят немски, следвана от Сърбия / босненски / хърватски (четири процента); турски (два процента); унгарски (половината процента) и Полша (половин процент)
 • Повечето австрийци, които са религиозни, са римокатолици
 • Деветнадесет австрийците са получили Нобелова награда за медицина, физиология, химия или физика. Това в момента стои като една от най-голям брой за възлагане на глава от населението за всяка страна в света.
 • Възобновяемите ресурси предоставят Австрия с над 60 precent на своята сила, предимно слънчева и вятърна енергия.
 • В почти 650 години стар, Виенския университет е Австрия "е най-големият и най-старият университет.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  496
 • Дял на комуналните услуги

  106
 • Абонамент за интернет

  33
 • Местен транспорт

  50

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  9
 • Билет за кино

  12
 • Чаша местна бира

  4

Относно Австрия

Висшето образование в Австрия

Австрия предлага образованието след средното надзора и финансиран от Федералното министерство за наука и изследвания. Австрия 'S 11 частни университети и 23 държавни университети осигуряват на студентите подробен списък с научна степен и по-висока образователна система, която сега обслужва масите, а не на елита, както го направи преди 1960. Всички студенти в един момент са свободни да прилагат към държавен университет и специалност всяка област на обучение те искаха, процедура, която наскоро преживя няколко промени. Въпреки Австрия все още позволява на правоимащи ученици до големи по няколко предмета едновременно, неправителствения сектор, отговорен за образователната система е вече постави ограничения на място за няколко области на изследване. В момента, тези теми са: психология, биология, стоматология, хуманната медицина, икономически науки, журналистика и ветеринарна медицина.

Като се започне от 2001 г., студенти, посещаващи австрийски университет вече не се ползват безплатно образование. Въпреки това, студентите от Европейския съюз или Европейското икономическо пространство (ЕИП), които завършват своето образование ВРИС в минимално количество от време (три години) не е нужно да плащат за образованието си. Други студенти трябва да плащат за обучение на € 370 ($ 500) за срок, ако те са австрийски граждани и € 700 ($ 950), ако те не са австрийски граждани.

Получаването бакалавър степен по Австрия обикновено отнема три години. Получаването на магистърска степен или докторантура обикновено отнема още две-три години, в зависимост от вида на обекта и спецификации, в която студентът се записва.

Университети за приложни науки (Fachhochschulen)

Университети за приложни науки се различават от традиционните австрийски университети в които те са създадени, за да се настанят студенти, които искат да се научат на практически умения над академични знания.Като студент присъства на Fachhochschule, че няма да бъде позволено да избират своите курсове толкова свободно, колкото може да бъде най-академично ориентирани университет. Това е да се гарантира, че всички студенти, които влизат в Университета за приложни науки завършил в рамките на препоръчаните три години.

Австрийските частни университети

От 2001 г. всички частни университети трябва да бъдат акредитирани, преди те да са законно разрешено да даде научни степени. Федералното министерство на образованието, науката и културата има право да предостави акредитация. В момента, 13 частни университети, работещи в Австрия са напълно акредитирани. Някои от тях включват Европейския университет мир, Фройд Университет Зигмунд (Виена) и на Парацелз Medizinische Privatuniversität (Залцбург).

Научните степени

A степен Магистър е първа степен дава на учениците, които завършват 4-6 годишен курс на в социалните науки, природни науки, хуманитарни науки, право или икономика. Студентите от специалност селското стопанство или инженерство ще получат диплом-Ingenieur при завършване на програма степен. Напоследък някои австрийски университети започнаха да издават "градуса и преди Магистър или магистър " бакалавър степента ите.

Медицината е единствената област на изследване, в което един студент може да спечелите докторска степен след най-малко шест години посещава университет. Много области на образованието, включително медицината, търсенето, че учениците пишат и достави хартия изследвания нарича Diplomarbeit, която обикновено е средно поне 100 страници.

Видни австрийските университети

Основана през 1365, Университета на Виена е най-известният от университетите Австрия 'S и разполага с три центъра и 15 факултета, които включват Факултети по компютърни науки, психология, бизнес и икономика, физика, химия и математика. Има и Центрове за молекулярна биология, преводач изследвания и спортната наука. Двама други високопоставени австрийски университети са в Университета на Инсбрук и Карл-Францен-Universität Грац.


Прилагането на University Austrian

За да кандидатствате като Бакалавърския (наречена "първия цикъл "), ученик трябва да има валиден сертификат от предишния си училище, удостоверяващ, че те притежават квалификацията, за да влезете във висше учебно заведение. Студентите, които са членки на ЕИП, трябва да са завършили средно образование преди квалификациите да присъстват австрийски университет.Вие също ще трябва да докажете, че може да се говори немски и английски език, както и да предприемат допълнителни квалификационни класове, ако е необходимо.

Преди студенти могат да кандидатстват за магистърска "програма и в Австрия, те трябва да са получава бакалавърска степен " степен ите или друга степен равностойна на диплома за бакалавър "е в съответствие с австрийските образователни изисквания.

Някои от най-конкурентните специалности в Австрия приема студенти според средните стойности точкови клас подбрани от предходната учебна работа. Студенти от ЕС могат да превърнат своята GPA на австрийската система с помощта на СИР (European Converter Grade). Non-европейски студенти могат да получат достъп до стандартната класове сравнителна скала, използвана от европейските студенти да се изчисли тяхната Austrian GPA.

Немският език е език на преподаване в Австрия. От студентите се изисква да представят доказателство за познанията си по немски език, чрез осигуряване, получени от предишни изследвания или дипломи, получени от приема на курсове по немски език резултати.

Здравно осигуряване

На Европейския съюз и Европейското икономическо пространство учениците ще трябва да имат своята европейска здравноосигурителна карта със себе си по време на посещението на австрийския университет. Чуждестранните студенти могат или да получат австрийската обществена помощ медицинска застраховка или купуват здравна застраховка от частен превозвач.

Защо да учим в Австрия?

Предлагайки изключително развита социална пазарна икономика, разнообразни възможности за заетост и един от най-високите стандарти на живот в света, Австрия е сред 15-те най-богатите страни в света. С процъфтяваща туристическа индустрия, завладяващ исторически забележителности и красива планинска природа, Австрия остава популярен сред европейските и отвъдморските туристи, както и студенти, които искат да следват във висши образователни степени от престижен австрийския университет.

Изисквания за виза

 1. Виза за пътуване C ("Шенгенска виза"): дава ви право да останете в Австрия и във всички други страни от Шенген за максимум 90 дни.
 2. Виза D (Австрийска национална виза, Aufenthaltsvisum D) – за престой от минимум 91 дни до максимум 6 месеца; не е необходимо, ако сте японски гражданин.
 3. Aufenthaltsbewilligung Studierende (разрешение за временно пребиваване за студенти) - за престой над 6 месеца.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Виза за пътуване C; Виза D; Aufenthaltsbewilligung Studierende

Цена и валута

EUR 71

 • За Visa C: 71 EUR
 • За Visa D: 176 EUR
 • За разрешение за пребиваване: 141 EUR

Цените могат да бъдат променяни.

Кой може да кандидатства за виза?

Гражданите на страните членки на ЕС и ЕИП, както и гражданите на Швейцария не се нуждаят от визи за Австрия. Когато остават в Австрия за повече от 3 месеца, те обаче трябва да кандидатстват за ""Lichtbildausweis für EWR-Bürger/innen"", което е потвърждение за регистрация в имиграционната служба в рамките на 3 месеца след влизане в Австрия.

Други чужденци трябва да кандидатстват за разрешение за пребиваване с цел обучение (Aufenthaltsbewilligung Studierende) в австрийския представителен орган преди влизане в Австрия след получаване на уведомлението за прием.

Къде можете да направите заявлението?

Австрийски представителен орган (посолство, генерално консулство)

Трябва да кандидатствате за студентска виза лично в представителния орган на Австрия (посолство, генерално консулство), преди да пътувате до Австрия.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Всички кандидати за виза трябва да се явят лично в австрийското посолство/консулство. Документите, които се подават за регистрация включват:

 1. Напълно попълнен и подписан формуляр за кандидатстване (може да се получи от представителния орган; може да бъде изтеглен и от интернет)
 2. Валиден паспорт (трябва да е валиден за целия ви престой в Австрия)
 3. Цветна снимка с паспортен размер (между 3,5 x 4,5 cm и 4,0 x 5,0 cm)
 4. Акт за раждане
 5. Удостоверение за добро поведение (когато е налично)
 6. Здравна осигуровка
 7. Уведомление за прием на австрийското учебно заведение
 8. Доказателство за достатъчно финансови средства за покриване на разходите за живот за 12 месеца предварително (за студенти до 24 години: 426,57 EUR/месец; за студенти над 24 години: 772,40 EUR/месец (тези суми включват наема за настаняване до 239,15 EUR през 2009 г.), напр.: спестовна банкова книжка/сметка в Австрия/декларация за гаранция на лице, живеещо в Австрия/пътнически чекове
 9. Доказателство за настаняване (договор за наем, договор за настаняване със студентско общежитие).

В Австрия е задължително да се регистрирате в общинските власти (Meldeamt: Gemeindeamt, Magistratisches Bezirksamt) в рамките на три работни дни след влизане в страната.

Кога трябва да кандидатствате?

За краткосрочни визи (виза D): Оставете 15 дни за обработка. Заявленията за виза в идеалния случай трябва да се подават най-малко 3-4 седмици преди заминаването, но не повече от 3 месеца преди заминаването.

За дългосрочни визи: Вашата молба за виза ще бъде изпратена в Австрия и решението трябва да се изчака в родната ви страна - следователно молбата трябва да бъде подадена най-малко 3 месеца преди планираното пристигане в Австрия. Общият период за обработка на разрешение за пребиваване е от три до шест месеца, докато не получите решение от австрийския орган.

Само титли за пребиваване (разрешения за пребиваване (Aufenthaltsbewilligung) и разрешения за установяване (Niederlassungsbewilligung) могат да бъдат подновени в Австрия. Трябва да кандидатствате за подновяване преди изтичането на първоначалното разрешение. Докато не бъде взето решение за подновяването, можете – дори след това изтичането на първоначалното ви разрешение – престой в Австрия.

Време за обработка

3 Months

Възможности за работа

Гражданите на страните от ЕС, както и на Лихтенщайн, Исландия, Норвегия и Швейцария не се нуждаят от разрешително за работа за работа в Австрия. Ако разрешението за работа бъде предоставено, тези студенти не са ограничени по отношение на обхвата на тяхната работа, т.е. тяхната разрешена работа не е ограничена до сезонна работа или работа с минимален доход (geringfügige Beschäftigung). Едно от изискванията за разрешението за работа е свободното място да не може да бъде заемано от безработни лица, регистрирани в службите по заетостта.

Студентите от страни извън ЕС и Хърватия подлежат на Закона за наемане на работа на чужденци и изискват разрешение за работа (Beschäftigungsbewilligung). Студентите, които са граждани на трети страни, получават разрешение за работа до 10 часа седмично, ако учат в бакалавърски програми, студентите в магистърски програми имат право да работят с разрешение за работа до 20 часа седмично. Възможна е работа на пълен работен ден за периодите, през които не се провеждат лекции. Разрешението за работа трябва да бъде подадено в службата по заетостта (Arbeitsmarktservice, AMS) от работодателя най-малко 6 седмици преди началото на заетостта и е валидно само за конкретна работа при конкретния работодател.

Часове на седмица

10

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.