Keystone logo
Австралия

Проучване Магистратура в Австралия 2024

Учете в Австралия

Австралия е остров континент и държава, разположена в южното полукълбо между Тихия и Индийския океан. Въпреки че шестата по големина страна в света по площ, Австралия има население от едва 20 милиона евро. По-голямата част от населението живее по южното и източното крайбрежие. Австралия е силно развита страна с петата най-висока в света човек от населението. Основни индустрии се съсредоточи върху богати природни ресурси на Австралия, включително селското стопанство, градинарството, риболова и горското стопанство, и минерали.

Климат

Поради голяма земна маса на Австралия, климатът варира в широки граници в цялата страна. В северната една трета от страната е в тропиците, докато останалата част е с умерен климат, с най-студените райони в Югоизточна и Тасмания. Seasons са противоположни от северното полукълбо.Summer случва от декември до февруари, есента от март до май, зимата от юни до август и пролетта от септември до ноември.

Култура

Австралия е много безопасна, приятелска и мултикултурно общество, което е една от най-разнообразните в света. Почти една четвърт от населението е роден в друга страна. В допълнение към множеството имигранти култури, голяма част от Австралийски културата се извлича от абориген наследство.

Въпреки Australian обществото като цяло е много ежедневни, много работни места и ресторанти имат облеклото. Австралийците обичат спорта, така и изкуството, включително кино, литература, музика, танц и театър. Арт музеи и галерии изобилстват във всички големи австралийски градове.

Разходите за живот

Издръжката на живота е подобно на САЩ и Великобритания.Международните студенти трябва да покаже на миграционните власти, че те разполагат с достатъчно пари за покриване на разходите за издръжка, обучение и такси по време на престоя си. Студентите могат да работят на непълен работен ден, за да спечелиш пари към разходите за издръжка. Годишният разход изискването от 2012 г. е 18 610 щатски долара за студент, A 6,515$ за съпруга на студента или партньор, A $ 3 720 за първото дете на студента, и A $ 2.790 за всяко следващо дете.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  769
 • Дял на комуналните услуги

  67
 • Абонамент за интернет

  53
 • Местен транспорт

  103

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  9
 • Билет за кино

  13
 • Чаша местна бира

  6

Относно Австралия

Висше образование

Университетски курсове на обучение включват бакалавърски степени на равнище бакалавърска степен. На следдипломно равнище, специализанти сертификати и дипломи се предлагат в допълнение към магистърска и докторска степен. Магистърски програми се предлагат в много дисциплини, включително социалните науки, инженерство, здравни науки, бизнес и икономика. Магистърски степени обикновено включват изследвания или курсова работа, или комбинация от двете.

Защо да учим в Австралия?

В допълнение към Австралия, че е чудесно място за живеене, програми Australian магистри са сред най-високо качество в света. The Australian академична среда насърчава иновациите, творчеството, и независимо мислене.

Австралия се ангажира да осигури чуждестранни студенти имат добър опит в Австралия.Институциите, които признават, чуждестранните студенти трябва да се придържат към строг набор от изисквания по отношение на маркетинговите дейности, доставка разбира се, съоръжения и студентски услуги, като например правни и здравни услуги.

Университетите

Четири от Австралия 39 университети се класират в топ 100 от 2012-2013 Times висше образование World University Rankings . Тези училища включват в университета в Мелбърн (28), Австралийския национален университет (37-о), Университета в Сидни (62-о), и Университета на Куинсланд (65-ата). Около 230 000 чуждестранни студенти посещават програми за висше образование в Австралия, с около 90 000 възпитаници всяка година.

Таксата за обучение и програма Продължителност

Международните студенти трябва да плащат такса за обучение и такси, преди да започне проучвания Магистърска програма.Характерно за обучение в магистърска степен е A $ 15,000 до A $ 36 000 на година, в зависимост от университета.

Програми магистри са необходими 1-2 години, за да завърши. Курсът на обучение е обикновено две години след бакалавърска степен; Въпреки това, магистърска степен може да се получи за една година, ако студентът е бакалавърска степен се получава с отличие.

Учебна година

Академичната година в Австралия започва в началото на март и ще продължи до края на ноември. Повечето училища предлагат два семестъра всяка година, но някои училища използват система триместър и други училища предлагат летни курсове от декември до февруари.

Следдипломна Възможности

Магистърска степен по какъвто и дисциплина от австралийски институция прави завършил по-ценно за работодателите в световен мащаб.В допълнение, неотдавна бе приет закон, който позволява на международните възпитаници на австралийските институти да получи работна виза след проучването, което им позволява да работят в Австралия до четири години след дипломирането.

Все пак, въпреки че международните студенти могат да бъдат допуснати да работят в Австралия, след дипломирането си, учениците не трябва да предприема изследвания в Австралия с единствената цел на миграцията. Австралия предвижда преференциално третиране миграция за лица на квалифицирана работна ръка Списък на, но процесът на специалиста миграция е отделно от процеса на студентска виза. Няма гаранция, че един студент учи за магистърска степен в Австралия ще бъде в състояние да мигрират към Австралия.

След завършване на магистърска степен, студентите могат да продължат обучението си, ако те са допуснати за докторска програма и да получат допълнителна студентска виза.

Визови изисквания

За получаване на студентска виза, учениците трябва да бъдат включени в курс на пълно работно време, който е регистриран с Министерството Australian за имиграция и гражданство (DIAC). Студенти, приети в кратък курс на по-малко от 3 месеца могат да се обучават на виза посетител. Въпреки това, само ученици със студентска виза, ще имат достъп до Australian здравеопазването и на непълен работен ден. Студентите могат да кандидатстват за студентска виза, след като получи писмо от оферта или електронно потвърждение за записване.

Здравно осигуряване

Австралия има специална програма за здравно осигуряване за чуждестранни студенти, наречена Overseas Student Health Cover (OSHC). Учениците трябва да купуват OSHC преди пристигането си в Австралия и покритие трябва да се поддържа по време на престоя на студента на студентска виза. OSHC обхваща медицински или болнични грижи и частично покрива рецепта лекарства и линейки.

Съвети

Голяма част от Австралия е разтърсен и посетителите трябва да са наясно с рисковете, свързани с пътувания в пустош. Дори когато не в пустош, защита от слънцето трябва да се използва по всяко време, като пътниците трябва да се пие много вода.

Буш пожари са на обща опасност, особено от края на пролетта до лятото. Пътуващите трябва да поддържат информираността на местоположението на пожари по всяко време.

Други рискове включват отровни змии, паяци и морски жила. Тези опасности могат да бъдат избегнати с ситуационна осведоменост и подходящо облекло и обувки.

Изисквания за виза

За всички учебни програми ще трябва да кандидатствате за студентска виза подклас 500.

Визата за специална категория (подклас 444) е за граждани на Нова Зеландия, които желаят да учат в Австралия.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза

Цена и валута

AUD 560

Настоящите такси за кандидатстване за студентска виза са определени на $560 AUD (~400 €). Цената винаги е една и съща, независимо от продължителността на вашето обучение. Моля, имайте предвид, че тази цена може да варира в зависимост от местоположението, където кандидатствате за вашата студентска виза (Австралия или на сушата).

Кой може да кандидатства за виза?

Всеки, който се записва като международен студент на курс с продължителност четири месеца или повече в Австралия, ще се нуждае от студентска виза. За да кандидатствате за австралийска студентска виза, трябва да имате безусловно предложение за място в университет, да сте приели това място в писмен вид и да сте платили необходимия депозит за такса за обучение. Програмата, която избирате, трябва да е между 12 и 52 седмици, за да отговаряте на условията за студентска виза.

Къде можете да направите заявлението?

Онлайн система

За тази виза подклас 500 трябва да се кандидатства чрез онлайн системата.

Уебсайт:https://www.homeaffairs.gov.au/

Как да направите заявлението?

Преди да кандидатствате за виза, ще трябва да получите потвърждение за записване (COE) или писмо с оферта, потвърждаващо, че сте приети в курс, регистриран в Регистъра на институциите за курсове на Британската общност (CRICOS).

Когато попълвате своя онлайн формуляр за кандидатстване за виза, ще трябва да предоставите доказателства, че отговаряте на:

 1. Финансови изисквания - сумата, която трябва да докажете, че имате за разходи за живот (отделно от обучението и пътуването) е определена на 19 830 австралийски долара (~15 170 щатски долара) за една година. Като алтернатива можете да представите доказателства, че вашият съпруг или родители са готови да ви подкрепят и че печелят най-малко 60 000 австралийски долара (~45 850 щатски долара) годишно.
 2. Изискване за владеене на английски език - Ако не сте от англоговоряща страна (и не сте завършили поне пет години обучение в англоговоряща страна), ще трябва да докажете, че можете да говорите английски на необходимото ниво с IELTS , TOEFL iBT, Pearson Test of English (PTE) Academic или Cambridge Advanced English (CAE).
 3. Здравни изисквания - Някои студенти може да бъдат помолени да преминат медицински и/или радиологичен преглед, за да покажат, че са в добро здраве (това се отнася например за тези, които възнамеряват да се обучават като лекар, зъболекар или медицинска сестра). С изключение на тези от Белгия или Норвегия, всички студенти са задължени да закупят Overseas Student Health Cover (OSHC).
 4. Изисквания за характер - Изискванията за австралийска студентска виза предвиждат, че трябва да имате добър характер, за да влезете в Австралия. Това включва проверка на съдимост.

Обикновено студентите трябва да представят следното:

 • Попълнен формуляр за кандидатстване за австралийска студентска виза (157A)
 • Платена такса за кандидатстване за виза – в момента 550 австралийски долара (~ 420 щатски долара в повечето случаи).
 • Копие на страница с биоданни в паспорта (някои студенти може да бъдат помолени да предоставят физически своя паспорт)
 • Сертификат за записване или писмо с оферта
 • Доказателства за достатъчно средства
 • Доказателство за здравноосигурително покритие
 • Резултати от теста за владеене на английски език
 • Резултати от проверка на съдимост
 • Четири скорошни снимки с паспортен размер

След като сте събрали и сканирали подкрепящите си документи, ще трябва да създадете акаунт и да кандидатствате с онлайн системата за кандидатстване „ImmiAccount“: https://www.border.gov.au/immiaccount.

Кога трябва да кандидатствате?

Можете да кандидатствате за австралийска студентска виза само след като получите потвърждение за записване (CoE) от избрания от вас университет.

Обработката на повечето заявления за виза отнема четири седмици. Продължителността на студентската виза зависи от избраната от вас програма. Ако учите в Австралия за курс, който е по-дълъг от 10 месеца и завършва в края на австралийската академична година (обикновено средата на декември), вашата виза обикновено ще бъде валидна до 15 март следващата година. Ако вашият курс е по-дълъг от 10 месеца и завършва от януари до октомври, визата ви обикновено ще бъде валидна два месеца след завършване на курса.

Можете да подновявате вашата студентска виза толкова пъти, колкото искате, стига да сте записани в курс, одобрен от CRICOS.

Можете да влезете в Австралия с вашата студентска виза до 90 дни преди началото на курса. В рамките на седем дни след пристигането ви трябва да информирате вашия доставчик на образование за вашия адрес на пребиваване и също така да ги информирате в рамките на седем дни, ако промените адреса.

Време за обработка

4 Weeks

Възможности за работа

Докато сте със студентска виза, можете да работите до 40 часа на две седмици по време на семестъра и на пълен работен ден през ваканциите. Работа, която е официална, регистрирана част от вашия курс, не е включена в ограничението. Ако учите магистърска степен чрез изследване или докторска степен. нямате никакви ограничения за работа.

Часове на седмица

20

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата кандидатура за студентска виза може да бъде отхвърлена, наред с други неща, ако предоставите неверни или непълни документи или ако не отговаряте на необходимите финансови, характерни или здравни изисквания.