Специалист магистър по индустриален дизайн за архитектура

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Бъдещите дизайнери, архитекти и инженери ще се изправят пред големите предизвикателства на непрекъснато променящия се дизайн и строителство на местно и световно ниво по отношение на конкуренцията, развитието и модернизацията.

Те ще могат да разработват нови идеи в областта на недвижимите имоти, като проектират решения, които вграждат модерни компоненти на сградите и показват иновативни дизайни на оформлението. По-специално сферата на интерес се отнася до временни сгради и събития, реконверсия на сгради и проектиране на компоненти на сградите.

В тази перспектива Специализираният магистър по индустриален дизайн за архитектура цели:

  • Комбинирайте мултидисциплинарни компетенции за създаване на усъвършенствани учебни програми.
  • Включете компании и професионалисти, за да направите образователния опит възможно най-практичен.
  • Обърнете се към италианските културни и икономически ценности, за да обогатите дизайнерските компетенции.
  • Научете как да разработвате високо иновативни концепции въз основа на дизайнерски резюмета, дадени от реални компании.
  • Предложете мултикултурна среда, за да подобрите разбирането на глобалните проблеми.

Цели

Програмата е предназначена за обучение на специалисти с дизайнерски умения, приложени към дизайна на индустриални продукти, които могат да взаимодействат или да бъдат интегрирани с изградената среда, или компоненти на макросистеми, все по-индустриализирани, като сгради.

Целта на програмата е да съчетае знанията, идващи от два сектора на върхови постижения в Италия: проектиране и производство на компоненти за строителната индустрия, области, които вече са признати в международен план на най-доброто ниво, но които могат да намерят допълнителни възможности за развитие, както в Италия и в чужбина.

Аспектът, че страната ни има висококачествени традиции в производството на готови елементи за строителство, е особено интересен, например в областта на строителните материали (тухли, агрегати и др.) И покрития (предмети от керамика, мозайка и др.), както и там, са отлични компании в производството на структури и системи. Затова програмата предлага умения за индустриален дизайн, базирани на италиански дизайн / качество на производство, които могат да бъдат приложени на международния пазар. Професионалистите, обучени в тази програма, ще могат да управляват сложността на дизайна на индустриалния продукт за изградена среда, във връзка с включването му в сградата, в компании от различни производителни сектори, които включват производство на широка гама строителни компоненти, светлина и тежка сглобяема конструкция, строителни продукти за обвивка на сгради, инсталационни системи и функционално оборудване на изградената среда. Студентите могат да работят във фирми или дизайнерски и инженерни фирми, които искат взаимодействието им с бизнеса. Образованието, осигурено от този Учител, включва провеждането на лекции, семинари, упражнения и семинари.

Описание на работата и окончателна оценка

Студентите ще станат експертни дизайнери, с теоретични знания, съчетани със значителен опит, прилаган в строителната индустрия, и продуктов мениджър, със силно мултидисциплинарно отношение, участващи в разработването на нови продукти и включването им в изградената среда.

Изискване за приемане

Специализираният магистър ID4A е предназначен за завършилите индустриален дизайн, инженеринг и архитектура, които желаят да разширят своето образование и да придобият умения в специализирана област на проекта.

Специализираният магистър е запазен за кандидати с университетска диплома или университетска степен (стара италианска системна степен) или бакалавър или магистър по науки (нова италианска системна степен) в политехническите дисциплини. Що се отнася до кандидатите, завършили в чужбина, ще се вземат предвид еквивалентни учебни заглавия в съответните образователни институции.

Изисква се добро ниво на английски език.

Процедура за приемане

За да участвате в процеса на подбор, формулярът за кандидатстване трябва да бъде попълнен онлайн в следните срокове:

  • За италиански / чуждестранни граждани с квалификация, получена в Италия в рамките на 8 август 2020 г.
  • За граждани с допълнително ниво в рамките на 8 юли 2020 г.

Обучение и такси

Общата стойност на капитана е 12 000 евро без ДДС съгласно чл. 10 Dpr 633/72.

Последна актуализация Апр. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies.

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies. Свиване