MSc Психологическа медицина / Допълнителна медицина

Общ преглед

Описание на програмата

Опора London Metropolitan University
В сътрудничество с ALP Akademisches Lehrinstitut für Psychologie GmbH (Любек)
препоръчано В Лондонския университет на метрополитена
Церемония по награждаване След завършване на магистърската теза, магистърската степен се присъжда от Лондонския университет на метрополитените
Академична степен Магистър по научни науки / MSc Психологическа медицина / Допълнителна медицина
заглавие Магистър
Качество във Великобритания Насоки за качество на университета във Великобритания: Преработеният Кодекс за качество на висшето образование във Великобритания | UKSCQA / 02
присъствие Дистанционно обучение без присъствие (100% дистанционно обучение)
Учебни места 50 ученици годишно
Език на преподаване Немски или английски
Начало на проучванията 1 септември 2020 г.
кандидатстване за работа
период
До 15 юли 2020г
Разпределение на пространството Разпределението на местата се извършва според реда на постъпващите заявления, като се вземат предвид качествените критерии и телефонното интервю.
Място на обучение Дистанционно обучение, записан като студент в Лондонския университет Metropolitan.
London Metropolitan University.
166-220 Holloway Rd
Лондон N7 8DB
Обединено кралство.
продължителност 2 семестъра (1 година)
степен 10 - 25 работни часа седмично
180 CP = 90 ECTS
Изисквания за прием Първа степен (най-малко бакалавър) от признат немски или съпоставим чуждестранен университет и поне една година професионален опит или
Завършеното, квалифицирано професионално обучение и най-малко шест години съответен професионален опит - включително поне една година с опит в управлението или управлението на проекти - се считат за еквивалентни на първата университетска степен ( без първа степен / без бакалавър ).

Освен това са желани следните допълнителни квалификации: Познаване на сектора на здравеопазването, включително настоящите и / или бъдещите
 • Медицински сестри
 • Медицинският персонал,
 • Практикуващите лекари,
 • психолози,
 • PharmakologInnen,
 • Социални работници,
 • Медицински сестри,
 • и бъдещи студенти от сродни области.Всички заинтересовани страни, независимо дали са със или без първа степен, ще бъдат проверени за тяхната годност за тази магистърска степен в рамките на 20-минутно телефонно обаждане. Ако нямате първа академична степен, ще положите писмен тест за прием и кратък входен изпит по телефона.
сертифициране При условие на предстоящото сертифициране от ZfU (регистрационен номер 11065).
надзорен орган Надзорният орган е Министерството на социалните въпроси, здравеопазването, науката и равенството на държавата Шлезвиг-Холщайн (MSGWG).
разходи Такса за обучение, включително такса за обучение на месец 794,88 евро (без ДДС) x 12 месеца. Моля, обърнете внимание, че няма пътни и квартирни разходи, тъй като присъстващите се провеждат изключително онлайн.

Научна основа за опитни професионалисти без първа степен или без бакалавър

Холистичен, научен и доказателствен, добре обоснован магистърски курс за опитни здравни специалисти. За заинтересованите страни, които имат богат професионален опит и отговорност от ръководството и искат да поставят практическата си работа на научна основа.

Развитие на ключови компетенции Магистърска степен чрез дистанционно обучениеСистематично разширяване на съществуващите компетенции на специалисти и техните основи чрез разбиране на теоретично, практически подходящо съдържание и методи с акцент върху класическите и настоящите знания и подходи в психологическата медицина. Използване на съвременни средства за комуникация във формата на дистанционно обучение.

Тенденции и изследователски теми на бъдещето Психологическа медицина / допълваща медицина

Справяне с актуални изследвания и задълбочени теми след придобиване на необходимите медицински основи. Критичното мислене и научната основа позволяват съзнателното използване и развитие на знания и умения, както и придобиване на нови перспективи.

За кого е предназначена тази магистърска програма?

Магистърската степен е насочена към (бъдещи) мениджъри и лица, които взимат решения от здравния сектор. Това включва лекари, медицински сестри, медицински персонал, алтернативни доставчици на здравни грижи, психолози, фармаколози, социални работници, медицински сестри и бъдещи студенти от сродни области.
Нашата целева група
 • самостоятелно заето
 • Служители във фирми
 • Клинични психолози
 • психотерапевти
 • психолози
 • практикуващите лекари
 • терапевти
 • обучители
 • треньори
 • ...

Концепция за обучение на програмата за дистанционно обучение

Високо практическо значение Иновативно дистанционно обучение | Индивидуална и специализирана подкрепа на студентите Няма присъствие

Концепцията за обучение на MSc Психологическа медицина / Допълнителна медицина се характеризира с високото си отношение към съдържанието, свързано с практиката, както и иновативните методи на преподаване и обучение. Дизайнът като чисто дистанционно обучение означава оптимално привеждане в съответствие с нуждите на целевата група.

Комбинацията от ръководено самостоятелно обучение, индивидуална поддръжка на ученици и електронно обучение предлага на студентите възможност да учат навсякъде и по всяко време, въз основа на собствените си професионални изисквания и нужди.

Използването на съвременни компоненти за електронно обучение гарантира на учениците интерактивно обучение, ясно представяне и обсъждане на абстрактно съдържание. Интерактивните уебинари и дискусии във виртуалното пространство насърчават интегрирането на теоретичните основи и методи в професионалната практика. Използването на виртуален урок под формата на онлайн платформа за обучение позволява гъвкав и подобен на мрежата трансфер на знания, който може да бъде оптимално разнообразен и адаптиран според индивидуалните потребности от обучението и напредъка.

Предоставянето на резервите на всички интерактивни предложения на живо като вебинари или онлайн лекции, както и на всички учебни материали в електронна форма улеснява управлението на знанията и асинхронното обучение за студентите в група за обучение с различни професионални рамкови условия и свобода. В допълнение, това означава по-лесна и независима от времето документация и повторение на съдържанието на курса.

учебен план

Обучение приоритети:

Съдържанието и структурата на магистърската програма поддържат основано на факти разбиране на психологическата медицина. Въз основа на въвеждането в основите на курса систематично се придава съдържанието и уменията на психологическата медицина. Следващите модули имат за цел да свържат аналитично знанията, придобити в предишния модул, за да разширят разбирането на участниците и да ги подготвят за следващия модул.

В зависимост от професионалните изисквания и зоните на отговорност, студентите развиват теоретично разбиране и свързани умения в областта на психологическата медицина.

фокус

Съдържанието на едногодишната магистърска програма се базира на следните шест приоритета:

 • Основи на научната работа
 • Въведение в психичното здраве
 • Психологически мерки за психично здраве
 • Neuroscience
 • Хранене и психично здраве
 • Хормон и имунна система
Последна актуализация Апр. 2020

За учебното заведение

The ALP Akademisches Lehrinstitut für Psychologie GmbH offers modern, creative and innovative distance learning courses and further education in the field of psychology. And this for more than 14 year ... Научете повече

The ALP Akademisches Lehrinstitut für Psychologie GmbH offers modern, creative and innovative distance learning courses and further education in the field of psychology. And this for more than 14 years. Online Master's programs with practical relevance and skilful didactics. Exciting, scientific and practice-oriented at the same time. In exceptional cases, professionals have the opportunity to be admitted to the Master's programs without a first degree (without a Bachelor's degree). Свиване