Магистър по биотехнология на околната среда и здравето

University of Oviedo

Описание на програмата

Прочетете официалното описание

Магистър по биотехнология на околната среда и здравето

University of Oviedo

Магистър по биотехнологии Околна среда и здраве

Магистър по биотехнологии Околна среда и здраве е мултидисциплинарно предложение, предназначено да разшири знанията в биотехнологичните приложения, свързани с околната среда и здравето. По-конкретно, МБЕХ се съсредоточава върху изследването на въздействието на промените в околната среда върху здравето, мощно субсисциплина на нововъзникналия обект, наречен екологично здраве.

Учебната програма е предназначена да даде на студентите солидни познания по основните научни и технически принципи на биотехнологията, прилагани при анализа на химичните и биологичните рискове, които оказват влияние върху околната среда и здравето. Ранното откриване, предотвратяването и оценката на рисковете, заедно с използването на съвременни биотехнологични техники за опазване на околната среда и здравето, съставляват ядрото на майсторите.

Курсът включва също обучение по управление и маркетинг на биотехнологиите, интелектуална и индустриална собственост, екологични закони, както и професионални умения и етични принципи по отношение на биотехнологичните дейности.

Курсът ще бъде основно на английски език с някои съответни части от испански език. Цялата магистърска програма е организирана за две години за онези студенти, които се интересуват от получаване на докторска степен и за тези, които желаят да следват професионална кариера с биотехнологичен профил.

ПРОСПЕКТИВНИ СТУДЕНТИ

Завършилите биотехнологии или свързани с тях дисциплини, като биология, химия, химическо инженерство, фармация и медицина, които желаят да придобият обучение като специалисти в областта на биотехнологиите или които се интересуват от продължаване на образованието си в докторска програма първата година е достатъчна в последния случай за испанските "лицензионни").

Специалисти от различни области, които се интересуват от разширяване на знанията си за биотехнологичните приложения, свързани с околната среда и здравето.

описание

Магистър по биотехнологии околната среда и здравето - (MBEH) има смесен изследователски и / или професионален характер. Основната характеристика на MBEH е укрепването на синергиите между традиционно отделни области:

 1. Между експериментални, приложни и социални науки, благодарение на ясно изразения интердисциплинарен характер.
 2. Между студенти от различен произход, от Астурия, от останалата част на Испания и от чужбина, също благодарение на двойното заглавие и широкото международно сътрудничество.
 3. Между университета, частните компании и обществото като цяло, благодарение на модулите, осъществени в частни фирми, ценното участие на Европейския център за бизнес и иновации (CEEI) на Principado de Asturias, с широк и признат опит в създаването на биотехнологичните компании и многобройните предприятия, в които студентите могат да извършват работа / проекти.

МБЕХ е мултидисциплинарно предложение, предназначено да разшири познанията по биотехнологични приложения, свързани с околната среда и здравето. Специално внимание се обръща на проучването как промените в околната среда могат да повлияят на здравето, мощна неотдавна представена субдисциплина, известна като здравето на околната среда. Без да се оставят настрана научните основи и възможностите за научноизследователска и развойна дейност, които тази област предлага, майсторите са ориентирани към професионализирането на учениците, като се имат предвид практическите аспекти като ранното откриване, оценката на токсичните рискове и биотехнологичните приложения, полезни за опазването на околната среда и здравето се адресира преференциално. По-конкретно, във втората година се отделя специално внимание на формирането в създаването и управлението на биотехнологични компании, правни аспекти и интелектуална собственост и т.н. в биотехнологичния и екологичния обхват, за да се допринесе за повишаване на предприемачеството и самостоятелността на студентите - възможности за заетост.

Магистърът на BEH е насочен към студентите, завършили биотехнологична степен, както и към завършилите и специалистите в сродни области като биология, химия, химическо инженерство, фармация, медицина, между другото. Практическият интерес на всеки от двата предмет отделно, т.е. здравето и околната среда, заедно със социалната чувствителност, която те събуждат, са добре известни, но в този магистър се опитваме да изучаваме и двата аспекта едновременно в това, което те имат общо и как човек се отразява на другия.

ОЧАКВАНИ ОБРАЗОВАНИЯ ПРОФИЛ

Този магистър се стреми да предостави следните характеристики на успешните си кандидати:

 • Профил: изследовател, професионалист или предприемач в зависимост от предприятието според избрания път за формиране.
 • Капацитет да се развива в международна професионална среда
 • Специализация по научно-техническа намеса по теми, свързани с околната среда и здравето
 • Мултидисциплинарно познаване на биотехнологичните приложения в областта на околната среда и санитарната област
 • Капацитет за обсъждане в научна, техническа, институционална, търговска и промишлена среда
 • Мултикултурализъм и езици
 • Капацитет да поеме инициативата и да вземе решения

Следователно, завършилите могат да изпълняват следните видове задачи:

 • Екологичен консултант и оценка на риска.
 • Разработване и оптимизиране на биотехнологични решения.
 • Посоката на мултидисциплинарните проекти и екипи.
 • Създаване и управление на биотехнологични компании.
 • Обучение и изследвания в областта на биотехнологиите, околната среда и биомедицината.

Характеристики на MBEH

Мултидисциплинарно обучение: голямо разнообразие от специализирани преподаватели от университетския и частния сектор.

Интернационализация:

Двойно магистърска степен от Université de Pau et des Pays de l'Adour (Франция) и Universidad de Oviedo за студенти, които учат една учебна година във всяка от двете институции. Ще има стипендии.

Двойно магистърска степен ще бъде присъдена на студенти от Техническия университет в Монтерей (Мексико) и Университета де Овиедо, които учат два семестъра (първи и четвърти в университета за произход и втори и трети в партньорския университет) във всяка от участващите институции.

Двойно магистърска степен ще бъде връчена на студенти от Universita di Bologna (Италия) и Universidad de Oviedo, които учат една учебна година във всяка от двете институции.

Двойно магистърска степен ще бъде присъдена на студенти от университета в Овиедо, които изучават втората учебна година в университета в Кранфийлд (Великобритания).

 • Двуезично обучение на испански език (30%) и на английски език (70%).
 • Лектори от чуждестранни университети и изследователски центрове (6 държави и два континента).
 • Споразумения с различни чуждестранни университети по отношение на разположенията.

Проучване и професионално формиране

 • Добро познаване на научните / техническите принципи на биотехнологията.
 • Практически ориентирано обучение по оценка на риска, опазване на околната среда и здраве.
 • Практики и магистърски проекти в обществени и частни съоръжения.

Насърчаване на предприемачеството и самостоятелната заетост

Формиращ модул в областта на интелектуалната собственост, правните аспекти и създаването и управлението на био-компании (в сътрудничество с Centro Europeo de Empresas e Innovación - CEEI) на Принцип на Астурия.

Живее в Овиедо

Овиедо е столицата на Княжество Астурия (Северна Испания). Старият град е пълен с красиви площади и тесни улички с богато културно и артистично наследство. Градът е много чист (гласуван като един от най-чистите градове в Испания в продължение на много години), безопасно и всичко е достъпно пеша.

Разположен на северното крайбрежие на Испания, Астурия е едно от невероятните места, които често се пренебрегват за по-слънчевите, по-топла дестинации на юг, но има какво да предложи на посетителя.

Докато в Овиедо се намирате само на 25 минути път с автобус от Хихон на брега и много рибарски селища за чудесни морски дарове. Можете да се качите на ски сутрин и да бъдете на плажа следобед. Това е рай за туристите, тонове маршрути за планински преходи и т.н.

Някои международни коментари за пътуващите и студентите ще ви помогнат да направите вашето мнение за нас.

По време на престоя си в Овиедо може да се интересувате от изучаването или подобряването на знанията си в Испания. La Casa de la Lenguas ще ви предложим възможност да го направите.

Също така можем да Ви помогнем да намерите подходящо настаняване и като цяло да планирате сцената си.

Тук се предлагат програми по:
 • испански
 • Английски


Последна актуализация February 18, 2018
Срок и цена
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Дата на начало
септ. 2018
Duration
Продължителност
Редовна форма
Locations
Испания - Oviedo
Дата на начало: септ. 2018
Крайна дата за записване Запитване на информация
Дата на завършване Запитване на информация
Dates
септ. 2018
Испания - Oviedo
Крайна дата за записване Запитване на информация
Дата на завършване Запитване на информация