MASTERSTUDIES

Метеорология Programs, Search for the top MSc programs here! - MSc

Магистър или научен сътрудник е програма, създадена да даде възможност на индивида да развива своето образование в областта на науката и социалните науки. В зависимост от конкретната област на интерес програмата може да бъде базирана на научни изследвания, основана на курсове или комбинация от двете.

Много хора се чудят какво е MSc по метеорология? Тази програма обикновено се съсредоточава върху изменението на климата и върху начина, по който обществото като цяло може да смекчи и да се адаптира към него. Учениците от програмата могат да вземат курсове, насочени към задълбочаване на разбирането им за атмосферните процеси, така че да могат да моделират и прогнозират бъдещите климатични модели. Класовете могат също така да се съсредоточат върху обучението на учениците как да събират, управляват и прилагат атмосферни данни за нуждите на публичния и частния сектор. Повечето програми имат за цел да помогнат на участниците да се подготвят за кариера в областта на метеорологията или климатологията.

Завършилите тази програма са склонни да притежават силен аналитичен начин на мислене и силни изследователски способности, активи в почти всяка област. След това, разбира се, повечето ученици завършват с възможността да прогнозират метеорологичните модели, които могат да им помогнат да си намерят работа в желаната от тях област.

Разходите за обучение за MSc варират и зависят от много фактори. Местоположението на училището, продължителността на програмата и дали дадена програма е базирана на курс или изследвана база, влияят върху общата цена.

Завършил тази област има потенциала да изпълни редица вълнуващи позиции в редица вълнуващи индустрии. Завършилите могат да намерят работа в развлечения, академични среди или в рамките на правителството. Един учен може да се превърне в прогноза за времето, изследователски метеоролог, учител, професор или правителствен съветник. Те могат да намерят място в контрола на замърсяването на въздуха или океанографията. Много организации в различни отрасли могат да се възползват от някой с магистърска степен в тази област.

Много академични институции предлагат магистърска степен по метеорология, но в крайна сметка студентите завършват с пантите по местоположение, бюджет и график. Онлайн курсовете се радват на популярност, тъй като те са удобни. За да научите повече, потърсете програмата по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.

3 резултата за Метеорология Filter

Магистър по метеорология

Johannes Gutenberg University Mainz (JGU)
MSc
<
Редовно
<
4 семестри
Английски
Кампус

Студентите от нашата магистърска програма се възползват от изключително широка гама от изследователски възможности, като им предоставят избор от пет изследователски групи, обх ...

Научете повече

MSc Advanced Meteorology за професионалисти

MLA College
MSc
11 Ян. 2021
<
Задочно
<
12 месеца
01 Ян. 2021
Английски
Онлайн обучение

Програмата MSc Advanced Meteorology for Professionals се състои от самостоятелен модул за 60 кредитни изследвания, който предоставя възможност за завършване на пълни 180 креди ...

Научете повече

Магистър по метеорология

Eötvös Loránd University
MSc
<
Редовно
<
2 години
Английски
Кампус

Целта на тази програма е да разшири знанията на студентите на ниво бакалавър и да научи за различни метеорологични явления, техните движещи сили и да придобие знания за най-съ ...

Научете повече