MSc за доставки, логистика и управление на веригата за доставки

University of Salford

Описание на програмата

Прочетете официалното описание

MSc за доставки, логистика и управление на веригата за доставки

University of Salford

Тази програма е една от малкото в Обединеното кралство, която вече е двойно акредитирана както от CIPS (Chartered Institute of Procurement and Supply Chain Management), така и от CILT (Chartered Institute of Logistics and Transport)

 • Подобрете пригодността за заетост и се подгответе за управленска, консултантска или оперативна роля
 • Сложете логистичната теория в реална практика с вълнуващ проект за бизнес иновации
 • Опция за обучение на непълен работен ден
 • Налице е проучване в чужбина
 • Възможност за работа / индустрия
 • Международни студенти могат да кандидатстват

Обобщение на курса

Тази програма ще ви насърчи и предизвикателство да развиете знанията и уменията си в областта на глобалното възлагане на обществени поръчки, логистиката и управлението на веригата за доставки. Нашият преподавателски екип е активен в областта на научните изследвания и ще научите от тях най-съвременните теоретични знания в области като автоматизация и изкуствен интелект. Също така ще разгледате възможностите и предизвикателствата, които предлага Big Data Analytics, интернет на нещата, производство на добавки, 3D печат и роботика. Нашият опит се подкрепя от приноса на индустриални партньори като Jaguar Landrover, Brother International и летище Манчестър, които помогнаха за разработването на програмата.

Съществува съществен технически контекст и принос в областта на прогнозирането на търсенето, управлението на запасите, оптимизирането на процеса / снабдяването / логистиката и анализа. По-специално, модулът "Разширена логистика и управление на проекти" обединява две много важни умения, търсени в индустрията.

Ще бъдете насърчавани да разширите хоризонтите си, като излезете извън академичната литература, за да разгледате най-новите разработки, публикувани в съответната търговска преса. Също така ще бъдете оспорвани да обмислите етичните последици от глобалното снабдяване, като например да разгледате световните катастрофални събития във връзка с производството и предоставянето на услуги.

Освен обучението от академичните среди, ще имате възможност да се обучавате от други студенти, от експертни лектори и от вашето взаимодействие с двете професионални организации - Chartered Institute of Procurement and Supply (CIPS) и Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT) ) на конференции, поканени събития и др.

Курсът предлага дистанционно обучение чрез нашия официален партньор Робърт Кенеди Колидж, Цюрих, Швейцария.

Детайли на курса

Програмата е блокирана и има няколко входни пункта през цялата година. Студентите ще вземат модулите по-долу в последователност в зависимост от началната им дата.

Курсът се провежда в четири блока от интензивни учебни периоди. За всеки блок изучавате един модул за период от 6 седмици. Преподаването "лице в лице" се провежда в университета за 6 часа всяка седмица. Освен това ще посетите преподавания елемент на програмата за бизнес иновации един следобед седмично по време на 6-седмичните блокове.

Часовете студенти изучават алтернативни модули (един модул, един модул изключен), за да завършат степента си за две години.

През този период ще се занимавате и с независимо проучване във вашето собствено време с онлайн поддръжка чрез виртуалната учебна среда на Университета, Blackboard.

За последната трета от учебните ви програми ще работите по проекта за бизнес иновации, работейки със собствена или друга организация на живо.

Семестър 1

 • Глобално управление на веригата за доставки
 • Операции и управление на информацията

Семестър 2

 • Риск при възлагане на поръчки и управление на договори
 • Разширено управление на проекти и логистика

Семестър 3

 • Проект за бизнес иновации (BIP)

Този модул отразява последните 60 кредита от вашата степен. Ще имате възможност да избирате между проект на живо, разположение, стаж или дисертация, всички от които са предназначени да задоволят желанията ви за кариера и да повишат професионалния Ви опит.

Ще ви бъде назначен надзорен орган, който ще ви напътства в проекта BIP. Също така ще имате възможност да се ангажирате със студентския център и студентския живот. Студентски живот може да помогне с предварителната / настаняваща подкрепа за студентите и възможностите за участниците да участват в обучителни семинари, за да се гарантира най-добрата практика. Учебният център може да ви помогне да намерите стажове, разположения и живи проекти за вашия бизнес иновационен проект.

Изисквания за вход

Обикновено минимум 2: 2 отличие степен или еквивалентно или успешно завършване на диплома за завършено образование.

Широка гама от професионални квалификации се приема и при частично или цялостно изпълнение на изискванията за влизане.

Когато даден студент е придобил признат почетен знак, но не отговаря на нормалното изискване за квалификация, той все още може да бъде смятан за вписване, ако може да докаже съответния трудов стаж от минимум две години след завършване на следването и приемливо ниво на отговорност.

Акредитация на предишно обучение (APL)

Приветстваме кандидатури от ученици, които може да нямат официални / традиционни критерии за участие, но имат подходящ опит или способност да преминат курса успешно.

Процесът на акредитация на предишно обучение (APL) би могъл да ви помогне да прецените работата и житейския си опит. Процесът на APL може да се използва за навлизане в курсове или да ви даде изключения от части от курса ви.

За влизане могат да се използват две форми на APL: акредитация на предварително сертифицирано обучение (APCL) или акредитация на предварително опитно обучение (APEL).

Изисквания за английски език

От международните кандидати се изисква да покажат умения на английски език. Оценката по IELTS от 6.5 (без елемент под 5.5) е доказателство за това.

Ако квалификацията по английски език е малко под това ниво, кандидатите може да са в състояние да вземат едно от многото курсове по английски език в университета.

Подходящ за

Този курс е идеален за завършилите, които искат да установят кариера в снабдяването, логистиката и управлението на веригата за доставки или за съществуващите мениджъри, които желаят да развият своите умения и да подобрят бъдещите си перспективи за кариера.

Профил на кандидата

Закупуването и логистиката е една от най-бързо развиващите се индустрии в света и този курс е идеален, ако се стремите да изградите кариера в този динамичен сектор. Вашият фон може да бъде в корабоплаването, логистиката или общия бизнес.

Такси 2018-19

 • Пълен работен ден: £ 8,550
 • Частен работен ден: £ 1,425 на 30 кредитен модул
 • На пълен работен ден: £ 14,400

Допълнителни разходи

Трябва да обмислите и допълнителни разходи, които могат да включват книги, канцеларски материали, печат, обвързване и общо препитание за пътувания и посещения.

обучение

Обучението лице в лице се провежда в университета за два половин дни всяка седмица. Освен това ще посещавате преподавания елемент от програмата за бизнес иновации всеки сряда следобед по време на 6-седмичните блокове, като самостоятелно проучване завърши във вашето собствено време чрез виртуалната учебна среда на университета, Blackboard. Индивидуални студентски разписания ще бъдат осигурени по време на индуктивната седмица.

Преподаването се осъществява чрез комбинация от лекции, семинари и уроци, използващи широк спектър от учебни дейности.

Оценяване

По време на курса ще се използват редица техники за оценяване. Видовете оценки включват; есета, задания, изпити, тестове с множествен избор, тестове онлайн, групови отчети и работа по портфолио. Тежестта между изпитите и курсовата работа варира между модулите и годините.

Кариерни перспективи

Нашите възпитаници са силно търсени в много страни заради знанията и страстта им в снабдяването и доставките.

Последните дипломирани дестинации са включвали позиции с:

 • Rolls-Royce plc
 • Toyota
 • BASF
 • Ernst
 • Сити Банк

Работните роли са включени анализатори на инвентара, служители и мениджъри по доставки, мениджъри на корабоплаването, администратори на складове, транспортни, логистични и мениджъри на веригата за доставки.

Връзки с индустрията

University of Salford е израснал от институтите от края на 19-ти век, които осигуряват талантлива, професионално ориентирана и професионална работна сила в подкрепа на бързо развиващите се индустрии в Обединеното кралство. През XXI век това все още е силно. Макар индустрията да се промени значително, необходимостта от обучение, насочено към индустрията, е също толкова важно днес.

Ние преподаваме уменията, от които се нуждаят работодателите, и в резултат нашите възпитаници се радват на отлични международни перспективи за кариера.

Учебната програма в нашите следдипломни курсове балансира академичното обучение и професионалния опит. Партньорите от индустрията ни дават своя принос в учебната програма, така че преподаването да отразява настоящите и бъдещите нужди на бизнеса и да развиете уменията, които желаят работодателите. Проектът "Бизнес иновации", който представлява последната трета от Вашето изследване, е предназначен да ви даде реален опит, така че да приложите теорията, която сте научили.

Тук се предлагат програми по:
 • Английски


Последна актуализация May 11, 2018
Срок и цена
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Дата на начало
авг. 2019
Duration
Продължителност
1 - 2 
Задочна/вечерна форма
Редовна форма
Price
такса
8,550 GBP
£ 14,400 International / £ 8,550 UK
Locations
Великобритания - Manchester, England
Дата на начало : авг. 2019
Крайна дата за записване Запитване на информация
Дата на завършване Запитване на информация
Dates
авг. 2019
Великобритания - Manchester, England
Крайна дата за записване Запитване на информация
Дата на завършване Запитване на информация