MSc Геопространствено инженерство със строително информационно моделиране

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Ключова информация

 • Степен: Геопространствено инженерство със строително информационно моделиране MSc
 • Видове изследвания: Пълен работен ден / непълно работно време
 • Продължителност: 12 месеца на пълен работен ден; 24-36 месеца на непълно работно време
 • Начална дата: септември 2020 г.

138966_1.jpegUniversity of Nottingham Ningbo China"}" />

© University of Nottingham Ningbo China

Обзор на курса

Развива се BIM, който се използва в архитектурната, инженерната и строителната индустрия по целия свят. BIM използва цифрови техники за създаване и използване на интелигентни 3D модели за комуникация на решения за изграждане на проекти. Геопространственото инженерство е техническа система за изпълнение на събирането, съхранението, управлението, изчисляването, анализа, показването и описанието на геопространствената информационна информация. Резултатите помагат да се разбере какво се случва в пространство, което може да увеличи ефективността при планирането и проектирането на сгради. Съществува обаче въздействие върху работата на актив, който може да помогне и за процеса на дигитализация и да допринесе за строителството 4.0, индустрията 4.0 и интелигентните градове.

Тази програма ще се изпълнява изцяло в University of Nottingham Ningbo China (UNNC). Това е сътрудничество между Катедрата по архитектура и строителна среда и строителство. По-конкретно, изследователската и преподавателската подкрепа ще се осигурява от две водещи изследователски лаборатории, включително Design Studio, GNSS Lab, BIM-GIS Lab и Digital Design Lab. Тези лаборатории работят в тясно сътрудничество с водещи AEC консултанти (Arup, WSP BP), международни професионални институции (BRE, ICES, CIBSE) и водещи доставчици на софтуер за BIM (Autodesk, Bentley, Leica, Tekla, Trimble).

Студентите ще научат как да използват и експлоатират голямо разнообразие от най-съвременния софтуер, както и оборудване за проучване, включително серво задвижвани общи станции, лазерни скенери, GNSS, цифрова фотограметрия и ISO19650. В сътрудничество с Building Research Establishment (BRE) във Великобритания провеждаме безплатно обучение по ISO19650 (BIM и управление на информацията) като част от продължаващото професионално развитие за нашите студенти срещу допълнителни разходи. Това обучение ще повиши вашето CV и вашата работоспособност също на международно ниво. Преподавателският екип се състои от експерти по геодезия, BIM, управление на проекти и геопространствено инженерство.

Специални функции

Предимства от изучаването на тази програма в Университета на Нотингам Нингбо:

 • Получаване на пълно разбиране на теориите за геопространственото инженерство и цифровото строителство
 • Запознайте се със съвременните цифрови технологии за геопространствено, геодезическо и nD информационно моделиране и неговите технологии и устройства като HoloLens (MR), Virtual Reality и Gamification
 • Способност да прилагат своите умения директно в рамките на изследването и AEC индустрията
 • Бързо реагирайте на новите технологии и иновации (Интеграция)
 • Комуникирайте идеите ефективно в писмени доклади, устно и презентации на групи (сътрудничество)
 • Упражнявайте оригинална мисъл, както и да придобиете междуличностни, комуникационни и професионални умения
 • Бъдете иновативни, критични мислители и съвместни - екипни работници
 • Участвайте в реална работа по проекта на AEC
 • Планирайте и предприемайте отделни проекти

Профил на учителя

Основните ни преподаватели от MSc принадлежат към Научно-техническия факултет, който изследва геопространственото инженерство, геодезията, строителството и управлението на проекти, организацията и технологиите. От време на време обаче посещаването на лектори, посещенията на сайтове и други дейности допълват работата на курса.

Структура на курса

Курсът е разделен на три основни области: геопространствено инженерство, цифрово информационно моделиране и управление (GDM).

Проучванията в магистърската програма по геопространствено инженерство със строително информационно моделиране (BIM) продължават 12 месеца.

Студентите ще имат смесен подход на преподаване след уникална педагогическа фотореална виртуална среда за преподаване на инженерство, която е разработена в University of Nottingham Ningbo China от нашите служители. По-подробно, преподаваните модули са изброени по-долу.

 • Оценка: За всички горепосочени модули студентите ще бъдат оценявани по начин, който да развие тези умения, изисквани от индустрията. По-специално студентите трябва да участват в изпити, доклади, задания, есета и основен проект за вашите магистри.
 • Възможности: Нашите студенти от MSc имат възможност да се включат в първото по рода си обучение по ISO19650 в сътрудничество с BRE. Това ще помогне на нашите студенти да бъдат наети на международно ниво от призната организация в световен мащаб. Този двудневен курс в класната стая предоставя преглед на управлението на информацията с помощта на BIM, както е посочено в ISO 19650, части 1 и 2. По този начин този курс гарантира, че ключовите съображения за ефективното управление на информацията, използвайки моделиране на информационно изграждане (BIM), са достатъчно разбрани. . Този курс е разработен от специализирания екип на BIM, използващ техните задълбочени познания за BIM, международни и местни стандарти, за да даде разбиране за това какво е управление на информацията с помощта на BIM, ключовата терминология, използвана при описание на управлението на информацията, както и какво „BIM според серията ISO 19650 означава. Това е допълнение към вашите изследвания на специална и конкурентна цена. Завършилите програмата ще получат двоен сертификат за посещение от Университета на Нотингам и BRE.

Година 1

Есенни задължителни модули

 • Основи на сателитното позициониране (10 кредита)
 • Геодезически референтни системи (10 кредита)
 • Аналитични методи (10 кредита)
 • Моделиране и управление на сградна информация (10 кредита)

Пролетни задължителни модули

 • Global Smart City с интегриран BIM (10 кредита)
 • Практически събиране на пространствени данни (10 кредита)
 • BIM и управление на разходите и времето (10 кредита)
 • ABEE4049 BIM и неговото бъдеще (10 кредита)

Лятно задължителен модул

 • Геопространствено инженерство и BIM изследователски проект (60 кредита)

Целогодишен модул

 • Придобиване на пространствени данни (20 кредита)
 • Преглед и планиране на литературен изследователски проект CIVE4110 (20 кредита)

138967_2.jpgUniversity of Nottingham Ningbo China"}" />

© University of Nottingham Ningbo China

Акредитации

Магистърската степен по геопространствено инженерство със строително информационно моделиране (BIM) е акредитирана от Chartered Institution of Civil Engineering Surveyors или ICES в Обединеното кралство, която е водещата професионална асоциация в областта на геодезическите проучвания.

Ние сме BRE оторизиран център за обучение по моделиране на строителна информация (BIM) за Международния стандарт ISO19650.

Кариери и по-нататъшно обучение

В Китай BIM привлече все по-голяма загриженост и много компании или институти от АЕК желаят да наемат талантливи хора със съответните BIM умения и опит. Очаква се завършилите тази програма да намерят достойни работни места в местни и международни компании за АИК. По време на академичния период студентите имат възможност да посещават и общуват с големи компании от АИК и дори да се запишат като стажанти след завършването си. За тези, които желаят да продължат академичната си кариера, тази следдипломна програма ги подготвя добре за научни изследвания на по-високо ниво и за продължаване на докторантурата. В определени случаи студентите работят по изследователски проекти. Съвсем наскоро нашият възпитаник Райън Джонатан спечели злато на неотдавнашния (2019 г.) Национален конкурс за интелигентни строителни технологии и иновации с проекта, озаглавен „Архитектурният дизайн интелигентност, базиран на Gamification“, който беше ръководен от д-р Георгиос Капогианис (директор на магистърския курс).

Нашата служба за развитие на кариерата ще работи с вас, за да проучи вашите възможности. Те ще ви канят да присъствате на събития за набиране на персонал с участието на потенциални работодатели и ще ви предложат допълнителни възможности, като подходящи стажове за работа и работни срещи.

Като завършил нашия престижен магистър по геопространствено инженерство с BIM можете да работите за публични / частни професионални консултанти, предприемач, софтуерен инженер и разработчик, управление на активи на организации, в рамките на проектантски, инженерни и строителни предприятия и изследователски организации със значителен проект портфейли в изградената среда. Редица наши студенти продължават своите магистърски проучвания като основа за MPhil / PhD изследвания.

Нашите висшисти работят за водещи световни компании или организации в рамките на публичния или частния сектор като Arcplus Източен Китай, Shanghai Municipal, Bank of Ningbo, WeWork, Hefei High Tech Zone Huoqiu Modern Industrial Park Investment Co. Ltd, Century 3, Zhejiang Cinda Real Estate, Shenzhen Xiakou Technology Co. Ltd, Powerchina Huadong Engineering Corporation, Lingxiou Education, Университетът за информационни науки и технологии в Нанкин в Китай, Университетът в Нотингам в Обединеното кралство и Total Bangun Persada в Индонезия.

Нашите възпитаници работят като директор по проектиране на проекти; BIM инженер за инженери, клиенти и доставчици; (BIM) Ръководители на проекти; Проектни технолози, финансови мениджъри и преподаватели / преподаватели в дисциплината Дигитално строително инженерство.

10% от завършилите ни продължават обучението си до докторантура във водещи световни университети или самостоятелно финансирани, или със стипендии като University of Nottingham Ningbo China .

Ако се интересувате да провеждате научни изследвания на докторско ниво в по-широката тема на геопространственото инженерство, интегрирана с изграждането на информационно моделиране, би могла да проведе заедно с висшето училище

Стипендии, спонсорства и погребения

За да насърчим академичните постижения, ние предлагаме изчерпателна и разширяваща се гама от пълни и частични стипендии.

Исторически над 40% от нашите специализанти получават стипендии за влизането си. След като бъдат записани, настоящите студенти имат право на допълнителни заслуги и / или стипендии и награди на базата на резултати, които обхващат приблизително 32,5% от цялото ни студентско тяло.

Изисквания за вход

Ние считаме кандидатите въз основа на академичните заслуги, както и владеенето на английски език. Въпреки че изискванията за влизане варират в зависимост от курса, като общо правило се очаква да притежавате степен на отличие на ниво 2: 1 или по-високо (или международен еквивалент) в подходящ предмет. Доказателства за подходящ личен, професионален и образователен опит също могат да бъдат взети под внимание.

 • За кандидатите за континентални китайци минималната средна оценка е 80, ако завършите местния университет по проект 985, 211 или двойно първокласно; минималният среден резултат е 85, ако е друго.
 • Изискването за влизане за кандидати от Хонконг, Макао и Тайван можете да намерите на нашия уебсайт.
 • Ако сте международен кандидат, моля, проверете специфичните за страната изисквания на нашия уебсайт.

Изисквания на английски език

Ако първият ви език не е английски или вашата квалификация за влизане не е получена на английски носител (от одобрена институция), вие трябва да предоставите доказателства за владеенето на английски език. Минималните изисквания за английски език за MSc Geospatial Engineering с моделиране на информацията за сгради (BIM) са IELTS 6.0 с не по-малко от 5,5 във всеки елемент или PTE Academic 55 (минимум 51) Могат да се вземат предвид и алтернативните резултати от теста. Проверете проспекта на курса, за да намерите конкретни изисквания за вашата квалификация по английски език. Моля, имайте предвид също, че спазването на минимални изисквания за прием не гарантира приемането.

Последна актуализация Авг. 2020

За учебното заведение

The University of Nottingham Ningbo China (UNNC) was the first Sino-foreign university to open its doors in China. Established in 2004, with the full approval of the Chinese Ministry of Education, we ... Научете повече

The University of Nottingham Ningbo China (UNNC) was the first Sino-foreign university to open its doors in China. Established in 2004, with the full approval of the Chinese Ministry of Education, we are run by the University of Nottingham in partnership with Zhejiang Wanli Education Group, a key player in the education sector in China. Свиване