MS в компютърни науки

Общ преглед

Описание на програмата

Подгответе се да бъдете лидер в съвременния свят на високите технологии.

Магистърската наука по компютърни науки ви подготвя за успешна кариера в една от най-бързо развиващите се индустрии в икономиката. Програмата на Rivier съчетава теорията със значителен практически опит, като дава на нашите завършили престиж в посрещането на изискванията на високотехнологичното работно място.

Нашите преподаватели са професионалисти, работещи в глобални корпорации, изчислителни лаборатории и технологични индустрии; техният научен и трудов опит ги държи в течение на тенденциите в индустрията и нововъзникващите технологии. Класовете се предлагат в лице в лице, онлайн и хибридни формати, като използвате софтуера Learn Linc ™ за синхронизирано сърфиране в мрежата, споделяне на приложения и др.

Курсовете се предлагат в 7-седмичен или 14-седмичен срок. Има общо шест 7-седмични термини годишно (два семестъра във всеки от есенните, пролетните и летните семестъри). 14-седмичните срокове се предлагат веднъж на семестър през есента, пролетта и лятото.

Американското бюро по трудова статистика проектира между 8% и 37% ръст на възможностите за работа от 2012 г. до 2022 г. за компютърна информация и системни позиции.

Степенни концентрации

Четири зони на концентрация в рамките на програмата дават възможност на студентите да се съсредоточат върху специфичните си области на интерес. Изборът на концентрация включва информационни технологии, разработка на софтуер, уеб и разработване на бази данни или песен за проектиране на собствената си концентрация.

Концентрацията за разработване на софтуер се отнася до проектирането и разработването на софтуерни продукти от реалния живот, които са задача или услуга, и прилагат математически и базирани на знания формалисти за практически и технически решения. Софтуерните приложения включват компютърна графика, интелигентни системи, извличане на данни, базирани на знания системи и мултимедийни и уеб приложения.

Софтуерните системи включват модерно разработване на устройства, техники за компилиране, паралелни и разпределени изчисления и разширени операционни системи. Тази концентрация обхваща усъвършенствани техники за програмиране в C и Java, методика за софтуерно инженерство, осигуряване на качеството на софтуера и компютърна сигурност.

Концентрирането на уеб и бази данни се фокусира върху концепции, инструменти и практики за проектиране и разработване на уеб и базисни системи и приложения. Тази концентрация обхваща техники и решения за разработка на уеб страници от страна на клиента и сървъра, мултимедия, уеб програмиране, компютърна сигурност и програмиране на бази данни.

Концентрацията на информационните технологии предлага специализации в проектирането и внедряването на инфраструктурите на информационните технологии. Тази концентрация обхваща редица теми, включващи преглед на информационните технологии, техники за свързване в мрежа, усъвършенствани технологии за локална и широкообластна мрежа, системи за управление на бази данни и компютърна сигурност.

Дизайнът "Ваша собствена концентрация" дава възможност на студентите да изберат пет курса от повече от една област.

Съоръжения и ресурси

Rivier е партньор на Dell и Microsoft да предоставя съвременни технологии в лабораториите за компютърни центрове на Academic Computing Center и в електронните класни стаи. Студентите имат достъп до високоскоростна локална мрежа и операционни системи Windows, Linux и Unix. Лабораторните и класовите компютри осигуряват среда за програмиране за C, Java, Perl, Scheme и Prolog, наред с други езици. Студентите също имат достъп до специални софтуерни пакети за компютърна графика, архитектура, софтуерно инженерство, мрежови технологии и интелигентни системи.

Катедра "Математика и информатика"

Висококачествените, практични бакалавърски и магистърски програми на Rivier подготвят студентите за водещи роли в глобална среда.

Кариери

Rivier MS в областта на компютърните науки могат да преследват водещи роли като:

  • Анализатори на данни и системи
  • Софтуерни разработчици
  • Компютърни програмисти
  • Мениджъри на информационни технологии
  • Специалисти по осигуряване на качеството
  • Мрежови администратори
  • Проектанти на информационни системи

Центърът за развитие на кариерата на Ривие (CDC) предлага професионално консултиране, съдействие за развитие на кариерата и възобновяване, възможности за стаж и информация за търсене на работа.

Голям Бостън е шестата по големина икономика в САЩ и 12-и по големина в света. В резултат на това възможностите за международни студенти да следват КПИ и ОПТ са огромни. Кампусът е в живописния Ню Хемпшир, на един час път с кола от Бостън. Международните студенти се радват на несравнима комбинация от академични постижения, професионални възможности и удобство в малките градове. Програмата MCSC съчетава теорията със значителен практически опит, като дава на своите завършили престиж в посрещането на изискванията на високотехнологичното работно място. Повече от 200 международни дипломанти понастоящем работят в позиции на ОПТ в 21 държави. Според Департамента по труда на САЩ 24% от професиите в областта на ИТ и 33% (може да достигне до 50% в най-големите ИТ центрове) на креативни компютърни приложения са били заети от чуждестранни работници. Средните начални заплати за студентите от университета са около 60 000 щ.д. и около 72 000 щатски долара за тези с магистърска степен. Завършилите Rivier University преследват водещи роли в анализа на данни и системи, разработване на софтуер, компютърно програмиране, ИТ мениджъри, мрежови администратори и проектиране на информационни системи. Обучението за програмата MSCS в Ривие е приблизително 22 000 щатски долара.

Проучване и възможности за кариера в САЩ

Съединените щати имат най-голямо международно студентско население в света поради репутацията си за предоставяне на световно образование. Това се подкрепя от 61 университета, включени в класацията "Топ 100" в света.
Възможността обаче надхвърля степента на придобиване на степен. Международните студенти по визи F-1 също имат право да работят в големи компании чрез учебно-практическо обучение (CPT) по време на обучението си и незадължително практическо обучение (OPT) след дипломирането. Ако студентът се занимава със специалности STEM (науки, технологии, инженерство или математика), той може законно да преследва ОПТ и да работи на пълен работен ден до 3 години. На ниво магистър това може да означава, че студентите имат достъп до трудова заетост със значителни заплати, осигуряващи отлична възвръщаемост на инвестициите и създаване на платформа за значима кариера. Тъй като нивото на безработица е ниско (4,1% към януари 2018 г.), никога не е имало по-добро време за инвестиране в ученето в САЩ.
Друга особеност на американските университети е възможността за достъп до висококачествени стипендии. Много университети ще предоставят основани на заслуги стипендии за академични постижения.

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Earn your degree in one of the finest regions of America. Rivier University has proudly provided a tradition of academic excellence rooted in Catholicism for more than 80 years.

Earn your degree in one of the finest regions of America. Rivier University has proudly provided a tradition of academic excellence rooted in Catholicism for more than 80 years. Свиване