MA в протезните ефекти

Общ преглед

2 locations available

Описание на програмата

Подгответе се за бъдеще в протезирането с този уникален практически базиран курс. Като се фокусирате върху индустрията от самото начало, ще работите в истински студия за специални ефекти, за да придобиете ключови умения и дълбоко разбиране, като същевременно ще развиете креативно портфолио и мрежа от контакти.

Въведение

Този курс е нов за влизане през 2020 г.

Ще разраствате и усъвършенствате уменията си чрез проекти, фокусирани върху личност, базирани в подкрепяща и съвместна общност. Чрез експериментиране и поемане на риск ще прокарате границите, за да станете устойчив и динамичен практикуващ протезни ефекти.

Ти ще:

 • Учете се от експертите, като работите с партньори от световна класа Gorton Studio и Millennium FX.
 • Разработете разнообразно портфолио от творчески трудове, което ще ви помогне да стартирате вашата кариера.
 • Имате достъп до професионални стандартни студия и ресурси.
 • Възползвайте се от нашата гостуваща серия лекции с гост-лектори от световната индустрия.
 • Бъдете базирани в една динамична международна филмова школа, в университета за творчески изкуства.

krampus, mask, devil

Какво ще научите

По време на този едногодишен курс ще се заемете с наистина многодисциплинарен учебен план, създаден да отговори на нуждите на съвременните индустрии за протезиране и специални ефекти. Вие ще бъдете отговорни за вашето собствено обучение, развиване на собствената си насока и специалности, като същевременно ще придобиете работни познания в индустриалната практика.

Съдържание на учебната дисциплина

Ще разширите знанията си за ключови програми и техники за изработка, ще опитате да работите в студио в академичен и професионален контекст и ще развиете критично обмислено портфолио. Заедно с това ще се запознаете със съвременни дебати, информиращи индустрията за протезни ефекти. Семинарите по дизайн, рисуване, изработка, представяне и осведоменост за индустрията са в основата на вашето обучение в този практически и професионално фокусиран аспирантен курс.

модули

 • Контекстуални изследвания: Разширяване на вашите теоретични познания за ключови контекстуални понятия.
 • Строителни блокове: Вашето заземяване на основните умения и процеси в производството на протезни ефекти.
 • Индустриален контекст: Ще развиете професионалното си портфолио и ще се изложите на работните студия в реалния живот.
 • Разбиване на плесен: Експериментирайте с вашите дизайни и техники за изработка, за да тествате границите на протезните ефекти.
 • Производство на PFX: Фокусирайте проучванията си върху производството и създаването на орган за качество на индустрията.

Как ще научите

Това е практически базиран курс, така че голяма част от пътуването ви ще включва обучение чрез работа, работа с най-модерните съоръжения, предлагани от нашите партньори Gorton Studio и Millennium FX. Освен това ще спечелите основания в контекста, теорията, програмите и тръбопроводите чрез лекции, семинари, семинари и майсторски класове.

Методи за оценка

 • Портфолио от практическа работа
 • Презентации
 • Вербални доклади
 • Основен практически проект

Персонал

Работейки в телевизионна и филмова продукция, протезиране, дизайн и изработка, екипите както от Гортън Студио, така и от Falmouth University имат богат опит в индустрията. Гордеем се с нашите индустриални връзки, които достигат отвъд Обединеното кралство до едни от най-добрите студия за ефекти на протеза в целия свят. Тази свързаност осигурява основни възможности за работа в мрежа за нашите студенти и завършили и помага да се информира и оформи нашата учебна програма.

съоръжения

Многомилионната, стандартна за индустрията школа за филм и телевизия предлага професионални съоръжения, включително:

 • Животно студио за рисуване
 • Студио за улавяне / потапяне на движение
 • Работилници с бързо прототипиране, 3D печат, леене, фрезоване, заваряване и други съоръжения за производство
 • Двадесетместен компютърен пакет с ключов софтуер, включително Z-Brush, Maya, Adobe CC и Substance Painter, наред с други
 • Достъп до Gorton Studio
 • Достъп до Millennium FX Studio
 • Кино с HD проекция на Christie M-серия и 7.2 съраунд звук

Как да кандидатствам

Изисквания за вход

Ние приветстваме кандидатури от кандидати със съответните еквивалентни квалификации от ниво 6 или съответен еквивалентен опит и демонстриращ интерес към темата.

Ще приветстваме и вашата кандидатура, ако имате официално или „сертифицирано“ обучение (като курсове за обучение, които не се провеждат от университети или колежи) и се обучавате от трудов опит или самостоятелно обучение. Това се нарича Акредитация на предварително обучение (APL) и би трябвало да бъде придобита през последните пет години и е еквивалентна на резултатите от обучението на нашите минимални квалификации за влизане.

Кандидатите за APL, които използват опит за кандидатстване, трябва да имат предвид, че има такса за кандидатстване в размер на £ 200 за влизане с авансирано състояние или с изключение от конкретни модули или кредит.

Езикови изисквания

Ако английският не е първият ви език, ще трябва да демонстрирате умения по английски език, които са достатъчно развити за успешно завършване на обучението. Приемаме набор от признати квалификации по английски език, които са еквивалентни на Международната академична система за тестване на английски език (IELTS), минимална оценка от 6,5 като цяло, с минимум 6,0 при четене, писане, говорене и слушане.

Международните кандидати, които изискват студентска виза от ниво 4, за да учат във Великобритания, трябва да вземат одобрен тест за сигурен английски език (SELT), за да изпълнят правителствените изисквания за виза, или да имат признат езиков тест, одобрен и ваутиран от университета. Нашият екип за услуги за кандидатстване може да ви помогне с всякакви въпроси, които може да имате относно учебните визи или подходящи езикови тестове.

Такси за обучение 2020-21

 • £ 10,895 - на пълно работно време Великобритания / ЕС (дължима такса за приемане в размер на £ 250. Това се приспада от таксите за обучение.)
 • £ 16,000 - международен на пълен работен ден (такса за приемане до 1000 £, която зависи от националността. Това се приспада от таксите за обучение.

Таксите за обучение се определят всяка година и подлежат на преглед всяка година. Следователно университетът може да повишава таксите за обучение през втората или следващите години на курс, в съответствие с инфлацията и / или максимално разрешения от закона или правителствената политика. Студентите ще бъдат уведомявани за всякакви промени възможно най-скоро.

Последна актуализация May 2020

За учебното заведение

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of ... Научете повече

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of the Creative Industries, the fastest growing sector in the UK economy. Now, as we face the fourth industrial revolution; as technology provides great opportunities as well as challenges, it’s clear that Falmouth’s specialisms of creative innovation; creative thinking, problem-solving, communication and storytelling, will be key to future economic and cultural success both at a local and global level. Свиване