Международен магистър по хранителни науки за иновации и автентичност

Free University of Bozen - Bolzano

Описание на програмата

Прочетете официалното описание

Международен магистър по хранителни науки за иновации и автентичност

Free University of Bozen - Bolzano

Международен магистър по хранителни науки за иновации и автентичност

Този двугодишен майстор ви предоставя солидни познания за настоящите и бъдещите предизвикателства в областта на хранителните науки, съчетавайки иновациите и автентичността, и ви предлага възможност да взаимодействате тясно с хранителната индустрия. Програмата е съвместна инициатива с университетите в Парма и Удине, известни в световен мащаб за високите си постижения в областта на висшето образование в областта на хранителните науки.

Описание на курса

Целта на курса е обучение на специалисти, които са в състояние да работят уверено в областта на хранителните науки , като технология, инженерство, микробиология, химия и устойчивост.

След първата година можете да избирате между пет различни профила :

 • Приложно инженерство и генетика;
 • Качество и управление на храните;
 • Хранителни науки;
 • Хранителна химия;
 • Опаковка на храните.

Последните две учебни пътеки се предлагат в партньорство , съответно с университетския колеж Корк, Ирландия и Техническия университет в Мюнхен, Германия. Студентите ще имат възможност да прекарат до два семестъра в една от тези европейски партньорски институции.

Програмата се подпомага от отрасли, принадлежащи на AssoImprenditori Alto Adige - Sezione Alimentari - и Südtiroler Bauernbund - Unione Agricoltori e Coltivatori Diretti Sudtirolesi. Това партньорство ще позволи на студентите да напишат своята изследователска теза със съвместно наставничество както от университета, така и от хранително-вкусовата промишленост.

С един поглед

 • Клас на степента: LM-70
 • ECTS кредити: 120
 • Продължителност на курса: 2 години
 • Курсовете ще бъдат преподавани на английски език
 • Налични места: 30 ЕС 5 извън ЕС
 • Кампус: Бозен-Болцано
 • Такси за обучение: € 1.345,50 на година

Структура на курса

Първата година включва предимно модули за хранителни технологии и хранителна микробиология , които са общи за всички учебни пътеки. От втората година нататък модулите стават специфични за избрания профил. Ще можете да избирате между пет профила и набор от модули, за да персонализирате курса си .

Програми и стажове за обмен

В момента предлагаме програми за обмен с почти 20 партньорски университета в цял свят като част от широка мрежа от сътрудничество с индустрии в Италия и в чужбина, където можете да завършите стажа си. По-специално този майстор има партньорство с университетския колеж Корк, Ирландия и Техническия университет в Мюнхен , Германия, двама световни лидери в областта на хранителните науки.

Перспективи за заетост

Завършилите програмата се намират в компании в хранително-вкусовата промишленост и се специализират в научноизследователска и развойна дейност; обработка на храна; проектиране и разработване на продукти; управление и контрол на хранителната промишленост; технология за автоматизация на храните; разработването на методи за гарантиране на автентичността на храните; контрол на качеството; и разработването на иновативни процеси за повишаване на хранителната стойност на храните и устойчивостта на хранителната верига.

Курсът дава на студентите инструментите да преследват кариера като консултант или да работят в управленски роли , главно в хранително-вкусовата промишленост и в предприятията, които свързват веригата на доставки на храни, от производството до складирането и дистрибуцията, включително големите търговци на дребно, и публични и частни центрове, посветени на планирането, управлението и подобряването на процесите. Нашите възпитаници проектират и обновяват всички хранителни процеси и продукти, за да гарантират и подобрят сетивното, хранително и устойчиво качество на хранителната верига.

Приложение

За да получите достъп до курса, ще бъдете задължени да подадете сертификат за ниво B2 на компетентност на английски език. Ако нямате официално езиково удостоверение, можете да вземете езиков изпит в нашия университет.

Подробна информация за учебната програма може да се намери в учебния манифест, който съдържа информация за учебния план, изискванията за прием, езиковите изисквания, процеса на кандидатстване, процедурите по допускане, записването и таксите за обучение.

Критерии за подбор

Степени от бакалавърската степен (бакалавър или еквивалент).

Онлайн приложение

 • Ранна птица - за граждани на ЕС и извън ЕС: 1 март - 27 април 2018 г., обяд
 • Закъсняло заявление - само за гражданите на ЕС: 17 май - 18 юли 2018 г., обяд

Списък за класификация на публикациите

 • Ранна птица: до 15 май 2018 г.
 • Късно заявление: до 1 август 2018 г.
Тук се предлагат програми по:
 • Английски


Последна актуализация February 13, 2018
Срок и цена
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Дата на начало
окт. 2018
Duration
Продължителност
Редовна форма
Price
такса
1,346 EUR
Locations
Италия - Bolzano
Дата на начало: окт. 2018
Крайна дата за записване Запитване на информация
Дата на завършване Запитване на информация
Dates
окт. 2018
Италия - Bolzano
Крайна дата за записване Запитване на информация
Дата на завършване Запитване на информация
Price
Такси за обучение: € 1.345,50 на година