Еразъм Еразъм Мундус Съвместна магистърска степен COSI / изчислителни цветни и спектрални изображения

Общ преглед

Описание на програмата

Еразъм Еразъм Мундус съвместна магистърска степен COSI / изчислителна цветна и спектрална изображения / е двугодишна (120 ECTS) съвместна магистърска програма „Еразъм“, целяща да обучи следващото поколение висококвалифицирани индустриални експерти в приложната наука за цветовете, в различни авангардни технологии индустрии (фотоника, оптика, спектрални изображения, мултимедийни технологии, компютърна графика и визия) в най-различни сектори (включително мултимедия, здравеопазване, козметика, автомобилостроене, хранително-вкусовата промишленост), преодоляваща разликата в таланта в индустрията, в която са специалистите по цветови технологии голямо търсене. Двете области на фокус са спектралните технологии и приложеното цветно изображение.

COSI се предлага при вас от водещо в световен мащаб университетско-бизнес сътрудничество на 4 европейски университета (Норвежки университет за наука и технологии, Университет Жан Моне, Университет в Гранада и University of Eastern Finland ), 13 академични партньори и 9 индустриални лидери по целия свят.126839_Logos.png

Защо да се присъединявам?

Чудите се какво ни прави уникални?

„Европейските постижения в областта на висшето образование, посрещащи световни цветови пазари“.

# Образование, което няма да намерите никъде другаде

Учебната програма за COSI и CIMET е уникална на европейско и международно ниво. Може да намерите курсове за специализация по цветознание в други висши учебни заведения, но ние сме уверени, че можем да кажем, че ще се превърнем в основна програма за индустрията през следващите години.

# Европейски академични постижения и международно признание

Предлагаме ви най-доброто, което европейското висше образование може да предложи. COSI е съвместна магистърска степен по програма „Еразъм Мундус“ (EMJMD), което означава, че програмата е прегледана, избрана и предоставена техническа и финансова подкрепа от Еразъм, новата рамкова програма за образование и обучение в размер на 16 милиарда евро на Европейския съюз. CIMET стартира по предишното поколение на програмата на Европейския съюз за висше образование, Еразъм Мундус.

Да бъдеш EMJMD е истински етикет за високи постижения, като се има предвид, че COSI е една от единствените 9 съвместни магистърски степени, на които е присъден този етикет от 61 проекта, подадени от европейските висши учебни заведения по време на първата покана за предложение по програма „Еразъм“.

Уменията и квалификациите, които ще придобиете по време на програмата, ще бъдат широко признати и разбрани от другите образователни институции и пазара на труда благодарение на присъждането на 3 национални магистърски степени и допълнителни инструменти на ЕС за прозрачност и признаване, като Европейската система за трансфер и натрупване на кредити ( ECTS) и дипломна добавка.

# Ново начинание ... донесено от опитен и опитен екип

COSI е нова програма, която обаче се основава на 10 години тясно сътрудничество, доверие, постижения и извлечени партньори-основатели. Така че дори да кандидатствате за първия прием, не се страхувайте да изпитате много опити и грешки: ние знаем как да поддържаме кораба стабилен.

CIMET (Цвят в информатиката и медийните технологии) е обучил 87 завършили от 2008 г. насам, сега са лидери в областта на цветовите науки и изображенията.

# Наистина международна програма

Програмите са отворени за всички националности и 100% се преподават на английски език. Получихме кандидатури от не по-малко от 39 различни държави за първия COSI покана за кандидатстване и събиране на първия прием. Следователно вие ще имате уникалната възможност да се присъедините към общност от състуденти и възпитаници, идващи от много различни хоризонти и носещи различни перспективи на програмата.

Ще учите в 2 или 3 европейски университета, във Франция, Испания и (в зависимост от вашата „предпочитана специалност“) Норвегия или Финландия с международен факултет от местни и международни гост-лектори. Ще тренирате в една от 12-те европейски и азиатски страни (и брои), където се намират изследователски центрове и компании на партньори на COSI.

Като възпитаници на Еразъм Мундус вие ще бъдете част от студентската мрежа Еразъм (ESN), която е най-голямата студентска асоциация в Европа.

Специално внимание бе отделено, за да ви позволи да получите по-голямата част от този международен опит: езикови курсове в страната домакин, учене на дизайн, насърчаващ разширен междукултурен опит и мрежови услуги са няколко примера за това, което можете да намерите в това променящо живота преживяване, което ще ви осигури за позиции, изискващи пъргави и международно настроени професионалисти с високи меки умения.

# Персонализирани академични и административни услуги

В „семейството“ няма да останете сами.

COSI и CIMET предлагат широка гама от технологии за обучение, предназначени да увеличат максимално вашите учебни резултати, като се основават на вашия собствен начин на обучение. Отличителна черта на тази академична подкрепа е, че всеки студент е наставляван от академичен съветник.

За да ви позволи да се съсредоточите върху изучаването, персоналът е тук, за да улеснява вашия административен живот възможно най-лесно. Това означава, че от онлайн кандидатстване до дипломирането ще имате един и само един административен фокус и лице за контакт. Това също означава, че няма да се налага да се справяте директно с жилищните, застрахователните и банковите бюрократии във всяка държава и ще получите подкрепа за проблемите на имиграцията.

# 2 години от живота ми при най-добрите възможни условия

Ще живеете в сигурни страни и градове.

И тъй като студентският живот на Еразъм Мундус не е свързан само с изучаването, вие ще се възползвате от кампуса обширни здравни, хранителни, спортни и културни услуги.

# Достъп до заслуги за стипендии сред най-щедрите в света

Финансовата подкрепа на ERASMUS и тесните връзки с индустриалните партньори ни позволяват да предложим амбициозна стратегия за стипендии за привличане на най-добрите международни студенти. Въз основа на вашите академични постижения можете да спонсорирате до 50 000 EUR и до 1200 EUR на месец по време на работното си настаняване. Достатъчно голям, за да се насладите на страната, в която ще отседнете, предвид местните разходи за живот.

Това също означава, че като самостоятелно спонсорирани студенти, можете да сте сигурни, че се присъединявате към общност от студенти с изключителен академичен и професионален опит.

# Вземете мечтаната си работа още преди да завършите

Преодоляването на пропуските в таланта на нашите индустриални партньори е основният акцент на инициативата COSI Master. Не трябва да е изненада, че вашата работоспособност ще бъде нашият първи приоритет.

Нашата амбиция е съответен дял от COSI студенти да си намерят работа по време на обучение, чрез COSI мрежи, събития за набиране на персонал и задължителни работни места. Поставихме амбициозна, но постижима цел за 100% заетост в рамките на 6 месеца след дипломирането.

По-широко признаване на марката COSI към индустриите, структурно участие на нашите индустриални партньори от COSI дизайн до учебни дейности и стратегическо развитие, включване на иновативни компетенции и меки умения в учебната програма: това са само няколко стъпки, които предприехме, за да гарантираме ще получите полезна и значима работа.

Коефициентът на заетост на CIMET е над 95%, като 75% от завършилите следват докторантура. проучвания.

# Бъдете в края на иновационните технологии и продукти на науката за цветовете

Лабораторните сесии и индустриални казуси ще ви позволят да се занимавате с най-новото индустриално оборудване и най-добрите технологии и продукти като сензор на Microsoft Kinect, Emotiv EEG система и Google стъкло. Като студент ще имате достъп до съоръжения (изследователски звена, лаборатории) на всички наши академични и индустриални партньори.

В бързо развиващите се сектори тази експозиция ще ви позволи да влезете на пазара на труда със силно конкурентно предимство.

# Бъдете част от отговорното начинание, което увеличава максимално социалните въздействия

Ние се грижим добре за най-важното: хората и околната среда. Този троен долен ред придобива целия си смисъл, когато:

  • Насърчаване на равенството между половете на ниво студенти и преподаватели;
  • Минимизираме нашето въздействие върху околната среда;
  • Гарантиране на недискриминационен подбор и подкрепа за хората с увреждания, за да се гарантира, че те могат да се ангажират изцяло с програмата COSI и да участват в живота на COSI в общността;
  • монитор
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

With approximately 15,000 students and 2,500 members of staff, the University of Eastern Finland is one of the largest universities in Finland. The university’s campuses are located in Joensuu and Kuo ... Научете повече

With approximately 15,000 students and 2,500 members of staff, the University of Eastern Finland is one of the largest universities in Finland. The university’s campuses are located in Joensuu and Kuopio Свиване