финансова технология

Общ преглед

5 locations available

Описание на програмата

Защо този курс?

Финансова Technology (FinTech) се занимава с използването на технология, за да направи финансови транзакции по-ефективно. Завършилите в тази област ще имат добро разбиране на финанси, счетоводство, бизнес информационни системи и аналитични методи.

Нашата MSc FinTech се предоставя съвместно от отделите на счетоводството и финансите и управление на науката, където съответната експертиза пребивава във всички основни компетенции както в преподаването и научните изследвания. Това е преходен магистърска степен и ние приемаме студенти от различни фон, които искат кариера е тази област.

Ще се сдобият с цялостен набор от умения, като се използва смесен подход обучение, която съчетава теория, интензивна практика и промишлени ангажимент.

Какво ще ви уча

Курсът е 12 месеца на пълно работно време, с два семестъра на класове, последвани от проект за дисертация MSc през лятото.

Първият семестър е предназначен да ви даде най-фундаменталното разбиране на финансите и аналитични методи в контекста на развитие в FinTech практика и прилагане.

Вторият семестър ще разшири вашите основни умения, разширяване на знанията си на методи за анализ, задълбочаване на разбирането на информационни системи и повишаване на разбирането на финансовите пазари.

"Ставайки ефективни финансови Technology Analyst" е един клас, водена от индустриалци в партньорство със заинтересованите с FinTech проблеми академици. Тя ви позволява да изпитате практическото реалността на прилагане на аналитични методи в финансовия технологичен бизнес. Работа с индустриалци върху реалните проблеми представя различни предизвикателства. Например, данните могат с лошо качество, които вземат решения могат да бъдат неясни относно техните изисквания или аналитичната технология изисква не може да е очевидно, както и убедителни индустриалци от достойнствата на методите всички ще бъдат обхванати в този клас. Вашето разбиране, ще бъде засилен чрез опит.

Крайният компонент на курса MSc ще бъде FinTech проект дисертация фокусирани лято. Това може да се извърши или чрез проект на клиент-базирани или бюро-базирани изследователски проект, в зависимост от вашите интереси. Ще представи си дисертация през септември, за да завършите вашите изисквания градуса.

Удобства

Курсът ще включва големи Анализ на данни с помощта на сървърите на университета. Някои от съдържанието ще включва взаимодействие с Simulation лаборатория на Bloomberg за търговия в бизнес училище.

Изисквания за вход

  • една степен отличие, или еквивалентна, в областта на счетоводството, икономика, бизнес проучвания или предметна област със силно количествено пристрастия. Програмата не изисква предварителни познания за финансиране
  • за студенти, чийто първи език не е английски, може да получи повече информация за изискванията за езикови английски език за изучаване на Strathclyde
  • Вие също трябва да бъде в състояние да присъства на уводните сесии в средата на септември 2017

Pre-Masters подготвителен курс

Програмата за Pre-Masters е подготвителен курс за чуждестранни студенти (извън ЕС / Великобритания), които не отговарят на изискванията за прием за магистърска степен в Университета Стратклайд. Програмата за Pre-Masters осигурява прогресия до няколко варианта степен.

За да разберете повече за курсовете и възможностите, които се предлагат посещение isc.strath.ac.uk или се обадете днес на +44 (0) 1273 339 333 и да се обсъдят си образование бъдеще. Можете също така да попълнят онлайн формуляра за кандидатстване. За да зададете въпрос, моля попълнете формата за запитване и да говори с един от нашите многоезичен Student прием съветници днес.

Кариери

Курсът е пригодена да се направи завършилите висша наемане на работа в тази вълнуваща нова област, която пресича традиционните дисциплинарни граници.

Проучванията показват, че студентите с програмиране, Анализ на данни и финансовите умения получават силни стартови заплати в сравнение с възпитаници от всяка една от тези дисциплини.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Strathclyde Business School(SBS)is a pioneering, internationally renowned academic organisation that shapes anddevelops the business minds of tomorrow. Strathclyde is one of a small percentage worldwi ... Научете повече

Strathclyde Business School(SBS)is a pioneering, internationally renowned academic organisation that shapes anddevelops the business minds of tomorrow. Strathclyde is one of a small percentage worldwide to be triple accredited, holding accreditation from the international bodies, AMBA, AACSB and EQUIS. Свиване
Глазгоу , Атина , Цюрих , Сингапур , Дар ес Салам , Манама , Куала Лумпур , Petaling Jaya , мискет , мискет , Дубай , Абу Даби , Милан , Мюнхен , Пекин , Тулуза + 15 Още По-малко