Wright State University

Представление

Прочетете официалното описание

За нас

Wright State University е национален публичен университет в Дейтън, Охайо с повече от 15 000 студенти, включително близо 1000 международни студенти от над 60 страни. Предлага 295-градусови програми, университетът е съставен от осем колежи, три училища и клон на град в Селина, Охайо. Наречен на братя Wright State University предлага изключително, достъпно образование в сърцето на американците.

Кои сме ние

Мисия

Ние трансформираме живота на нашите ученици и общностите, на които служим.

Ние ще:

 • Изградете солидна основа за успех на учениците на всички нива чрез висококачествени иновативни програми;
 • Провеждайте научни изследвания и творчески начинания, които влияят на качеството на живот;
 • Участвайте в смислена обществена услуга;
 • Задвижвайте икономическото съживяване на нашия регион и нашата държава и дайте възможност на всички наши студенти, преподаватели, служители и възпитаници да се развиват професионално, интелектуално и лично.

зрение

Wright State University , вдъхновен от творческия дух на братята Райт, ще бъде най-образованият и иновационен университет в Охайо. за положителното трансформиращо въздействие, което имаме върху живота на нашите ученици и общностите, на които служим.

Стойности

Ценности на Wright State University

 • Хора: Успех, разнообразие
 • Учене: Откритие, иновации, стипендия
 • Партньорства: регионални, предприемачески, глобални
 • Взаимоотношения: колегиален, професионален, етичен
 • Устойчивост: социална справедливост, икономически възможности, опазване на околната среда
 • Ръководене: Фискален, интелектуален

За нашия регион

Дейтънският регион е известен като кръстопът на иновации, но е много повече.

Разположен в района на долината на Маями в югозападната част на Охайо, Дейтън е средно голям град, заобиколен от разнообразна метрополна зона от почти един милион жители. Дейтън се класира на второ място в списъка на най-добрите достъпни места за живеене. "Истинската сделка, която идва от живота в Дейтън, е високото качество на живот, на който живеят жителите", според Livability.com. "Дейтън предлага богат асортимент от занимания, от отдих на открито, който включва каране на кану и пързаляне с кънки до културните удобства, като Дейтънската филхармония и Бенджамин и Център за сценични изкуства" Мариан Шустер. "

Един от най-добрите

 • "Най-добрите места за живеене" - US News and World Report
 • "Най-достъпните градове на Америка" - Форбс
 • "Топ-10 градове за възможности за кариера" - SmartAsset
 • "Топ 10 на най-артистичните средно големи градове" - Gogobot
 • "25-те най-добри града на 2017 г." - Извън
 • "Тези американски градове имат най-зелените пространства" - National Geographic

история

Долината в Маями има дълга история на иновации. В началото на 1900-те, Дейтън стана столицата на Съединените щати с най-много патенти на глава от населението. Като родно място на авиацията, Дейтън е дом на Националния музей на военновъздушните сили на САЩ - най-старият и най-голям музей на военната авиация в света и туристическата атракция № 1 на Охайо - и едно от водещите въздушни шоута в страната. Другите влиятелни изобретения на града включват касовия апарат, самозапалващото се запалване за автомобили, консервната кутия за напитки, електрическата инвалидна количка, стълбата и паркомера. Посетителите могат да разгледат тази богата история и да видят оригиналния флаер от 1905 г. Райт III, голяма колекция от касови апарати и други скъпоценни камъни от местната история в историческия парк Карилон.

Изящни и сценични изкуства

Художествената сцена в региона е по-динамична от тази на много по-големи градове. Бенджаминът

Голямото открито

Долината на Маями е чудесно място за приключения на открито. Районът се състои от седем метропарка, както и от повече от 35 000 акра паркове, природни резервати и популярен речен коридор покрай река Велики Маями. Мотоциклетистите могат да изследват повече от 330 километра пътеки, като повече идват по инициативите за железопътни линии. Селски район Greene County предлага туризъм в природен резерват Clifton Gorge, природен резерват Glen Helen, къмпинг и туризъм в щатския парк John Bryan и кану по река Little Miami, първия поток на Охайо.

спортен

Спортните ентусиасти се радват да наричат Raider Country дом. С спортната програма на Wright State NCAA DI и професионални екипи в Columbus и Cincinnati, регионът предлага широки възможности за любителите на спорта. NCAA включва Дейтън в списъка на деветте големи баскетболни града. Всяка година турнирът на NCAA започва в Дейтън, мястото на първите четири игри, които подрязват полето до 64-ти клас. Бейзболния отбор на Дейтън Драконс бе обявен за един от „Топ десетте най-горещи билета в спорта” от списание Sports Illustrated.

Пазаруване и хранене

Най-големият търговски център в района, Mall at Fairfield Commons, се намира в близост до кампуса на Wright State. Грийн - център от 72 акра, който предлага пешеходни улици, магазини и ресторанти - е само на 15 минути. Уникални ресторанти и магазини са част от историческия район на Орегон в Дейтън. Регионът "скача" с повече от дузина микропивоварни, а Ню Йорк Таймс нарече The Pine Club steakhouse един от "Десетте най-големи световни традиционни заведения за хранене".

Уикенд бягство

Главната позиция на Маями Вали близо до пресечната точка на междущатската магистрала 70 и междущатската магистрала 75 улеснява посещението на големи градове като Синсинати, Колумб и Индианаполис. Най-голямото забавление и аквапарк на Средния запад, остров Кингс, е само на 35 мили южно от Дейтън. Музеи от световна класа, закрити и открити концертни зали, круизи с речни кораби, всепризнати зоологически градини и професионални спортни отбори са в рамките на един час път с кола.

Raider Country

Raider Country е съседен 16-окръжен регион в западен Охайо, закрепен от двата кампуса на Wright State University на Wright State University . Също така, домът на военновъздушната база Райт-Патерсън, регионът е известен със своите силни страни в областта на информационните технологии, научноизследователската и развойна дейност в областта на космическото пространство, модерното инженерство на материалите и здравеопазването и човешките услуги. Raider Country предлага гурме ресторанти, еклектични магазини, зелени площи и отлични училища.

Места

Дейтън

Address
Colonel Glenn Highway,3640
45435 Дейтън, Охайо, Съединени Американски Щати