University of Miami: School of Architecture

Представление

Прочетете официалното описание

120587_murphy2.jpg

За нас

Вътрешната философия на факултета на U-SoA е да изгради по-добър свят. Това се изразява в програма за дизайн, която е идеална и прагматична, академична и практическа, теоретична и актуална. U-SoA обучава практикуващите визионер, които преследват архитектурата като комбинация от гражданско изкуство и строителна наука.

Мисията на Архитектурното училище е:

 • Да подготви учениците за професионално лидерство и учене през целия живот в областта на архитектурата, урбанизма и свързаните с него области.
 • Да усъвършенства знанията и технологиите чрез научни изследвания и творческа практика.
 • Разгръщане на знания и технологии чрез професионална ангажираност, реални приложения и общественополезен труд.
 • Да популяризира целите на екологичната отговорност, социалната справедливост и икономическата устойчивост.

120205_Picture1.png

Стратегическата ориентация на Архитектурното училище е:

Да се превърне в хемисферичен лидер в проблемно-базираното учене и проектните изследвания, като същевременно допринася за решения на предизвикателствата, пред които е изправена градската среда на местно и глобално ниво.

Скорошна история

Училището премина през динамичен преход, трансформация и разширяване през последните 5 години. Редовните преподаватели бяха увеличени с 20 процента с международни високопрофилни назначения, докато модернизацията на съоръженията включваше BE

Неотдавнашните инвестиции във факултет и инфраструктура засилиха усилията в опитното съвместно обучение и в използването на нововъзникващите цифрови технологии за проектиране, изработка и строителство. Заедно те засилват и изострят уместността и ефикасността на училището за справяне с предизвикателствата, пред които е изправен градът през 21 век, особено в Южна Флорида - нулева позиция за въздействието на изменението на климата. Тези предизвикателства са поощрили училищната общност около обща цел: да се изгради експертен опит и интердисциплинарни ресурси, като същевременно се мобилизират партньорства за полусфери в допринасянето за устойчивостта на градовете.

Изследователските платформи / лаборатории и центрове включват:

 • Центърът за градско и обществено проектиране (CUCD)
 • Lu_Lab: ангажиране на съвместни и разнообразни екипи за проучване на бъдещи сценарии за дизайн, вградени в културни, икономически, социални и екологични урбанизми.
 • RAD Lab: предлагане на взаимодействие с нововъзникващите технологии, водещи студенти в среда, подобна на студио, за изграждане и тестване на работещи прототипи, които интегрират информационните технологии с вградената среда
 • Изработка лаборатория
 • AR / VR лаборатория
 • Изследователски отдел Zenciti (фокусиран върху научните изследвания в града)
 • Програма за проектиране / изграждане (помещава се в BE120588_dean1.jpg

Обществена дейност

Общностната работа е крайъгълен камък на учебната програма на U-SoA.

През 2015 г. Dean el-Khoury инициира U-Serve, ден на служба, посветен на общността.

През първата си година 200 участваха в малък проект в Хавана, което позволи на град Маями да изготви изчерпателен опис на сградния си фонд.

През втората година U-Serve си партнира с Friends of the Underline, за да "зелени" 10 мили от пространството под Metrorail.

През април 2015 г. училището получи значителна безвъзмездна помощ от Фондация „Джон С.“ и „Джеймс Л. Найт“, за да донесе „трети места“ в кварталите на Маями.

120577_3rd.place.project.color-1240x550.jpg

акредитация

В Съединените щати повечето дъски за регистрация изискват степен от акредитирана програма за професионална степен като предпоставка за лицензиране. Националният съвет за архитектурна акредитация (NAAB), който е единствената агенция, оторизирана да акредитира професионални образователни програми в областта на архитектурата, предлагани от институциите с регионална акредитация на САЩ, признава три вида степени: бакалавър по архитектура, магистър по архитектура и доктор по Архитектура. Програмата може да получи осемгодишен, тригодишен или двугодишен срок на акредитация, в зависимост от степента на съответствие с установените образователни стандарти.

Програмите за магистърска степен по архитектура могат да изискват предварителна бакалавърска степен по архитектура за приемане. Препрофесионалната степен обаче сама по себе си не се признава за акредитирана степен.

Училището по архитектура на Университета в Маями предлага следните NAAB-акредитирани образователни програми:

 • B.Arch. (171 кредита за висше образование)
 • M.Arch I (3-годишен курс - 105 кредита за завършили)
 • M.Arch II (2-годишен курс - 60 кредита за завършили)

Следващото посещение за акредитация за всички програми: 2025-2026.

Места

Маями

Address
1223 Dickinson Drive
Coral Gables

33146 Маями, Флорида, Съединени Американски Щати