University of West Georgia

Представление

Прочетете официалното описание

В University of West Georgia ние сме в бизнеса да трансформираме живота и да променяме перспективите си. От успеха в класната стая и избраните кариерни полета до успеха в областта на атлетиката и общия опит на колежа, UWG има повече от 1100 редовни преподаватели и служители, посветени да ви помогнат да успеете.

Повече от 12 000 студенти, които следват бакалавърски и магистърски степени, се записват в UWG всяка година. Учениците се радват на пълен жизнен опит в колежа в Каролтън, включително жилищни помещения, състезания за междукултурна спортна подготовка и възможности за участие в повече от 150 студентски организации.

Наречен от Princeton Review като един от най-добрите югоизточни колежи и един от най-добрите американски колежи, University of West Georgia осигурява изключителни академични качества. Нейните 86 учебни програми включват 43 на ниво бакалавър, 29 на магистърска и специализирани нива, четири на докторска степен и осем на ниво сертификат. Онлайн курсове са достъпни както за студенти и завършили студенти, търсещи гъвкавост във времето и мястото.

UWG е дом на първия държавен университет с отличия, завършен с учебен план за отличия. Академията за напреднали в Университета в Джорджия е една от само около 12 програми в САЩ, които позволяват на надарените ученици от средното училище да печелят едновременно средно и висше образование, докато живеят в университета в резидентна програма.

UWG е акредитирана от Комисията за колежи на Южната асоциация на колежи и училища (1866 Southern Lane, Decatur, Georgia 30033-4097; 404-679-4501), а множество академични програми са спечелили акредитация от други престижни агенции.

114896__SB_0121.jpg

Мисия

Мисията на University of West Georgia ( UWG ) е да даде възможност на студентите, преподавателите и персонала да реализират пълния си потенциал чрез академична ангажираност, подкрепящи услуги, професионално развитие и грижовна, ориентирана към студентите общност. UWG се ангажира с академичните постижения и ангажираността на общността, предлагайки висококачествени студенти, студенти и програми за обучение в университета, извън университета и онлайн.

UWG , член на Университетската система на Грузия (USG), е всеобхватен, VACSCOC ниво VI, публичен университет, базиран в Западна Грузия с множество учебни сайтове и силно виртуално присъствие. UWG подпомага студентите в усилията им да завършат образователно-квалификационни степени в съответните програми, като ценят либералните изкуства и професионалната подготовка. Чрез ефективно и иновативно преподаване, учене чрез експериментиране, научни изследвания, научни изследвания, творчески стремежи и обществени услуги, UWG подготвя завършилите да се ангажират и да откриват знания. UWG е посветена на изграждането на съществуващите силни страни и разработването на отличителни академични, изследователски и съвместни програми и услуги, които отговарят на икономическото развитие и са идентифицирали регионални, държавни и глобални нужди, като по този начин дават възможност на възпитаниците да допринесат отговорно и творчески към глобален глобален глобален бизнес обществото.

зрение

University of West Georgia се стреми да бъде най-добрият университет в Америка - търсен като най-доброто място за работа, учене и успех!

Стойности

Институционалната мисия и ежедневната работа на University of West Georgia се ръководят от нашите ценности, които подкрепят нашата визия да бъдем най-доброто място за работа, учене и успех.

Ценността на постиженията е очевидна в нашия ангажимент към академичния и социален успех на нашите студенти, персонал и преподаватели.

Ценността на грижата е очевидна в нашата последователна грижа и внимание към нашите ученици, персонал и преподаватели, както и към по-големите общности, в които живеем и на които служим.

Ценността на сътрудничеството е очевидна в нашия ангажимент за споделено управление, работа в екип и дух на сътрудничество, които оформят нашите взаимодействия със студентите, персонала и преподавателите и общностите, на които служим.

Ценността на приобщаването е очевидна в нашия ангажимент да празнуваме нашето многообразие, нашия дух на сътрудничество и създаване на приветлив университет, който е емоционално и физически безопасен за всички.

Ценността на иновациите е очевидна в нашия ангажимент за насърчаване на учебна атмосфера, в която новите методи и идеи, съответстващи на нашата визия и мисия, се спазват и възнаграждават.

Ценността на почтеността е очевидна в нашия ангажимент към строги етични стандарти в нашите класни стаи и офиси, в поведението ни един към друг и в служба на нашите общности.

Стойността на устойчивостта е очевидна в нашето задължение за поддържане на екологично равновесие в нашето планиране и операции, които правят възможно за бъдещите поколения същото или по-добро качество на възможностите за успех, налични за настоящите служители и ученици.

Ценността на мъдростта е очевидна в нашия ангажимент към преподаването и ученето, който акцентира върху знанието с цел положително трансформиране на живота на нашите служители и студенти, както и подобряване на света, в който живеем.

История на UWG

От скромното си начало като селскостопанско и механично училище през 1906 г. до водещ университет, историята на University of West Georgia е богата на знания и растеж.

Четвъртата областна селскостопанска и механична школа в Каролтън отвори врати в отговор на призив за „по-реалистични образователни програми за младежи от селските райони” на възраст от 13 до 21 г. Мястото на бившата плантация Бонър е избрано за място и 110 ученици са записани през 1908 г. ,

Тъй като обществото се променя, също се отнасят образователните приоритети на Грузия и нацията. До 1933 г. седем от А

Еволюцията продължава, когато Западна Грузия стана четиригодишна институция през 1957 г. По това време бяха записани 589 студенти. До 1971 г. записването се е увеличило до повече от 6000 ученици. През есента на 1996 г. колежът става университет, Държавният University of West Georgia . Той стана просто University of West Georgia през 2005 г. и получи първата си докторска степен. през 2012 г.

Физическата среда на университета също е нараснала. Последните допълнения включват модерна сграда за медицински сестри, комплекс Pointe Suites и комплекс за отдих и хранене в East Commons. Библиотеката на Ingram е наскоро реновирана и през 2015 г. UWG Newnan ще се премести на новото си място в историческата сграда на болницата Newnan.

Днес UWG записва повече от 12 000 студенти и предлага повече от 85 програми за обучение чрез Колежа по изкуствата и хуманитарните науки, Колежа по социални науки, Колежа по математика и математика, Колеж по бизнес в Ричардс, Колежа по образование и училището. сестрински грижи. The Honors College продължава да осигурява възможности за интензивно обучение за висококачествени студенти. Академията за напреднали в Грузия позволява на изключителните гимназиални младежи и възрастни хора да живеят и учат в колежа, докато изпълняват изискванията за завършване на гимназията. UWG Newnan предлага основни класове, пълни бакалавърски степени и следдипломно обучение. В Douglasville се предлага магистърска степен по бизнес. Курсовете също са достъпни за студенти близо до и през UWG Online. Университетът дава дипломи за бакалавърска, магистърска, специализирана и докторска степен.

Фондация "Западна Грузия" и програми като Годишния фонд, стипендии за подпомагане, развитие на факултети, напреднали технологии и др. Стратегическият план, разработен през 2014 г., осигурява структура и пътна карта за постигане на успех на студентите, академичен успех, успех в партньорството и оперативен успех - и позволява на университета да измери ефективността си във всяка критична област. Мисията и ценностите ръководят институционалната култура. UWG се стреми да се превърне в най-добрия всеобхватен университет в нацията, търсен като най-доброто място за работа, учене и успех.

Места

Каролтън

University of West Georgia

Address
1601 Maple St, GA
30118 Каролтън, Грузия, Съединени Американски Щати
Телефон
+1 678-839-5000

Програми

Това училище също предлага: