The University of Texas Permian Basin, College of Business

Представление

Прочетете официалното описание

Нашата мисия и история

Откъде сме дошли, къде отиваме

Нашата мисия

Като регионална, цялостна институция, Пермският университет в Тексас обслужва разнообразна общност от студенти от региона, държавата и извън нея. Чрез отлични постижения в обучението, обучението, научните изследвания и обществените услуги, насочени към студентите, университетът отглежда ангажирани граждани и влияе върху живота.

Историята на Ютския Пермски басейн

Започнахме като експеримент. През 1969 г. законодателството на Тексас решава да създаде университет на висше ниво в Одеса - т.е. колеж, който приема само юноши, възрастни хора и студенти.

На 4 септември 1973 г. Университетът отваря за часове. Въпреки това строителството не е завършено, така че 1112 ученици в този първи клас са учили във временни сгради и ремаркета. Щеше да мине почти още една година, преди да бъдат завършени постоянните съоръжения на UT Permian Basin.

Бързо напред 18 години: Тексаската законодателна власт реши отново да промени траекторията на UTPB, като прие законопроект, който превърна училището в четиригодишна институция. Първият клас на първокурсниците - известен в университета в университета като Pioneer Freshmen - се присъединява през есента на 1991 година.

От нашето скромно, експериментално начало UT Permian Basin се разраства почти във всяка посока.

Нито едно училище не е като UT Permian Basin. Може би затова никое училище няма история, подобна на нашата.

Заедно ние сме соколи.

136964_pexels-photo-2422293.jpeg

За Пермския басейн

Там, където старият запад среща новия век

Няма място като Пермския басейн - дива, недокосната красота, осеяна с джобове на съвременното развитие. Издръжлив отговаря на Западен Тексас шик.

Обичаме безкрайните си сини небеса, но знаем, че Западен Тексас е много повече от перфектно залезен за картината залез. Пермският басейн е дом на мили, трудолюбиви, оптимистични хора, които никога не са срещали непознат.

Ако търсите да създадете свое собствено бъдеще, това е мястото, където принадлежите.

За басейна

„Басейнът“ е прост геологичен термин за потапяне или понижаване на земната повърхност - обикновено причинен от ерозия над земята и земетресения дълбоко под тях. Като цяло Пермският басейн обхваща 75 000 квадратни мили, което го прави един от по-големите басейни в Северна Америка.

Но това е геология. От гледна точка на лайперсъна, Пермският басейн всъщност е изумителен участък от американска земя с уникална красота. Имате чувството, че всъщност можете да видите как земята се среща с небето в далечината.

Пермският басейн има по нещо за всеки.

Одеса и Мидланд: Градска държава

От поколения хора от цял свят си проправят път в Западен Тексас, търсейки свобода, приключения и богатство в нефтените находища. Градовете, които те построиха, се разрастваха нагоре и навън, създавайки модерни градски центрове, изпъстрени в Пермския басейн - включително двата, които UTPB нарича дом.

Домът на основния кампус на UT Permian Basin, Одеса е един от най-големите градове в Западен Тексас. Разнообразен град с богата история, датиращ от 1880-те години, Одеса претърпя големи трансформации през последните две десетилетия. Неотдавна списание Forbes класира Одеса като един от най-бързо развиващите се малки градове в Съединените щати.

И само на 15 минути разстояние седи Мидланд. Кампусът в Мидланд на UTPB разполага с нашите музикални и инженерни училища и Центъра за енергийна и икономическа диверсификация. Като дом на бившите президенти Джордж Буш и Джордж У. Буш и големи световни корпорации - като Шеврон и Кончо - Мидланд и Одеса предлагат дълбочина на престиж и възможности, с които малко общности могат да се съпоставят.

Седейки на върха на бъдещето на енергията

В началото на 21 век Пермският басейн - който някога е бил източник на огромни запаси от нефт - изглежда придобива все по-голямо значение.

Но новите технологии разкриха точно обратното: в земята под Пермския басейн имаше повече нефт, отколкото някой можеше да предположи. Благодарение на напредъка в проучването на енергията, Пермският басейн бързо бе обявен за най-големия запас от нефт на планетата. Очаква се задният ни двор да захрани американската и световната икономика поне през следващите две десетилетия.

С това откритие в шията на гората се забелязва експлозия в икономическата дейност. Тъй като с все повече и повече енергия се снабдяват, други индустрии се появяват заедно с нея - включително бизнес и финанси, здравеопазване, образование, строителство, цифрови технологии, транспорт и работни места в публичния сектор.

С други думи, най-новият „петролен бум“ предизвика по-голям „икономически бум“, който вече плаща големи дивиденти на студентите и професионалистите, които се възползват от тази възможност в поколение.

Академичното сърце на Западен Тексас

Ние не се хвалим, когато наричаме UT Permian Basin „академичното сърце на Западен Тексас“. Но със сигурност се гордеем с работата, която вършим всеки ден.

Защото всеки ден се опитваме да помогнем на едни от най-добрите студенти в света да се възползват от своите страсти и да планират своята доходоносна кариера. Получаваме модерно образование на достъпна цена. И стигаме до иновативни начини да предоставим най-пълното, разнообразно и направо забавно преживяване в колежа навсякъде.

Надяваме се да се присъедините към нас.

136965_pexels-photo-1595391.jpeg

Акредитации и класиране

Вашата степен е законна.

Пермският университет в Тексас е акредитиран от Комисията за колежи на Южната асоциация на колежите и училищата за присъждане на бакалавърски и магистърски степени.

Колеж на бизнеса

  • Бизнес администрация - Асоциацията за повишаване на колегиалните училища за бизнес (AACSB)

136966_pexels-photo-1438072.jpeg

Нашата визия

Въпреки че никога не губим от поглед факта, че основният ни фокус е да обслужваме региона на Пермския басейн, ние се стремим да развиваме нашите бакалавърски и дипломирани програми чрез непрекъснато усъвършенстване до ниво, което студентите извън региона ще ни разглеждат като жизнеспособна образователна възможност.

Нашата мисия

Мисията на Колежа по бизнес в Тексаския университет на Пермския басейн е да предлага както студенти, така и завършили образователни програми, които са висококачествени и се развиват с нашата постоянно променяща се икономика; да насърчаваме успеха на нашите студенти в професионалната им кариера; да насърчаваме нашата общност на отлични постижения в преподаването, интелектуалния принос и обслужването; и да насърчава икономическото, енергийното и технологичното развитие в нашия регион.

акредитация

Колежът за бизнес е акредитиран от следните агенции:

  1. SACS (Южна асоциация на колежи и училища). Това е регионалният орган по акредитация на университета.
  2. AACSB (Асоциация за повишаване на колегиалните училища на бизнеса). Това е органът за акредитация на бизнес програмата. Прилага се за счетоводство, финанси, мениджмънт, маркетинг и магистърски програми за бизнес. Смята се за водещата акредитираща агенция на планетата.

Колежът за бизнес има активна глава на Beta Gamma Sigma, International Honor Society. Студентът трябва да е в най-добрите 10% от класовете за младши, старши или завършили, за да има право на индукция. Приемливи студенти се въвеждат в Beta Gamma Sigma през пролетта на всяка учебна година.

Места

Odessa

Address
College of Business,
University of Texas of the Permian Basin,
4901 East University

79762 Odessa, Texas, Съединени Американски Щати