Прочетете официалното описание

История на Софийския университет

СУ си е изграден на основата на трансформиращ, трансперсоналната образование от 1975 г. насам. София се е променила и се отглежда в своето собствено време като университетски и насърчава своите студенти да направят същото. Каним ви да се вземе по-задълбочен поглед в нашия изтъкнат минало, за да научите повече за нашите първи стъпки като училище.

Трансформираща трансперсонална образование От 1975

Софийски университет, бивш Института по трансперсонална психология, е основана през 1975 г. от д-р Robert Frager в отговор на нарастващата необходимост от промяна в педагогиката на висше образование. Като възпитаник на Харвард, Frager е преживял от първа ръка конвенционалния подход към изучаването на психологията и установих, че да липсва и често фрагментирана.

По-специално, Dr. Образователна идеално Frager на послушаха назад към древногръцката система, която се проведе на убеждението, че образованието трябва да се вземат под внимание всички аспекти на човешкия опит. С този идеал в съзнанието, той тръгнал да се създаде училище на психологията, който ще се подготвят напълно психолози да се разбере човешката природа от един подход, който да надхвърля патологичната и обхваща цялото човешко същество, в контекста на културата, физическо здраве, психичното здраве, и духовно здраве. Днес, Софийския университет продължава да се добавят нови програми, за да разшири фокуса си чрез прилагане на трансперсоналните стойности за изследванията, образованието, технологиите, и инженеринг.

Какво е трансперсоналната?

СУ отдавна изследва границите на психологията и духовността за подобряване на човечеството и на устойчивостта на планетата.

Трансперсонална психология е психология пълен спектър, която изучава континуум от човешкия опит и поведение, вариращи от тежка дисфункция, психическо и емоционално заболяване в единия край, на това, което обикновено се смята за "нормално", здравословно поведение на другия край и различни степени на нормалното и неправилно поставяне в между - и след това излиза извън него чрез добавяне на сериозен научен интерес към предстоящите и трансцедентални измерения на човешкия опит: изключителни човешки функциониращи, опит, резултати и постижения, истинската природа, същността и смисъла на дълбоки религиозни и мистични преживявания, не-обикновени състояния на съзнанието, и как можем да се насърчи изпълнението на нашите най-високите потенциали като човешки същества.

Трансперсоналните психолози работят в различните дисциплини и черпят идеи от не само различните области на психологията, но и науките на познание, съзнание и паранормалното; философия; социална и културна теория; неразделна здравни теории и практики; поезията, литературата и изкуствата; и световни духовни и традиции на мъдростта.

Трансперсоналните Пионери

Mary Калкинс

Mary Калкинс е първата жена президент на Американската психологическа асоциация и е бил отказан нейната докторска степен от Харвардския университет, заради пола си. Тези две събития помогнаха да проправи пътя за бъдещи жени психолози и се разклаща на бариерите между половете в областта на психологията.

Олдъс Хъксли

Олдъс Хъксли, един от най-великите съвременни мислители, философи и социални коментатори на 20 век, често е приветстван като вдъхновяващ фигура на човешкия потенциал движение и последващото развитие на трансперсонална психология.

Ейбрахам Маслоу

Ейбрахам Маслоу е един от основателите на хуманистичната психология и трансперсонална психология. Той вярвал, че точно и жизнеспособна теория на личността трябва да включва не само в дълбините, но и височините, че всеки индивид е способен да постигне.

Уилям Джеймс

За Уилям Джеймс, психологията е ограничена от биологията, от една страна, и философия, от друга; тя адресира всички области на човешкия опит. Джеймс помогна въведе психология в Съединените щати, в изучаването на първия курс и за създаване на първата лаборатория.

Карл Юнг

Карл Юнг е един от най-важните, най-сложните и най-противоречивите психологични теоретици. Юнг психология се фокусира върху създаване и насърчаване на отношенията между съзнателни и несъзнателни процеси.

Карл Роджърс

Карл Роджърс е основател на хуманистичната психология, чиито вноски продължават да отекват в цялата област. Неговата теория и практика прати авторитарна парадигма на терапевт водената психотерапия към практиката на клиент-центрирана.

Програми с обучение на:
  • Английски

Това училище също предлага:

MSc

Sofia University

Магистърската степен по компютърни науки в СУ дава на студентите с широк опит в разработката на софтуер и други основни дисциплини на компютърните науки. Той също така да ... [+]

Магистър по компютърни науки

Магистърската степен по компютърни науки в СУ дава на студентите с широк опит в разработката на софтуер и други основни дисциплини на компютърните науки. Той също така дава възможност на студентите за по-нататъшното им познания в фундаментални и приложни теми. Намира се в Пало Алто, в сърцето на Силиконовата долина само на минути от най-големите компании като Google, Apple, HP и Facebook дава на студентите среда, богата на възможности.... [-]

Съединени Американски Щати Пало Алто
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Комбинирано в кампус и онлайн
Научете повече на английски

Магистър по изкуствата (MA)

Sofia University

Masters в София в Консултативна психология учебна програма отговаря за образователни и предварително степен изискванията на клиничните обучение за двете Лицензиран брака ... [+]

С магистърска степен по Консултативна психология в Софийския университет, ще имате образование и предварително степен обучението да продължи лицензирането като клиницист специалистите в цялото лице подходи за здраве и изцеление. Освен това, ще се научите да се грижи за собствения си растеж и благосъстоянието в подкрепяща, съвместни атмосфера.

Акценти в програмата

В допълнение към предоставянето на клиничните изисквания за обучение на образователна и предварително степен и за двете Лицензиран брака и семейството Терапевти (ЗМФТ) и Лицензирани професионални Клинични съветниците (LPCC), MACP програма СУ предлага:... [-]

Съединени Американски Щати Пало Алто
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
2 - 4 години
Комбинирано в кампус и онлайн
Научете повече на английски
Sofia University

Магистър по трансперсонална психология (MATP) степен СУ е двугодишен по-корпус програма, създадена, за да ви позволи да се включат в собствения си личностно развитие по в ... [+]

On-Campus Program

Магистър по трансперсонална психология (MATP) степен СУ е двугодишен по-корпус програма, създадена, за да ви позволи да се включат в собствения си личностно развитие по време на подготовката за проучване докторска ниво и професионални приложения на трансперсонални практики и принципи. Ако сте самостоятелно мотивирани обучаем, който се бори с предизвикателствата на нашето време и се стреми да направи положителна промяна в света, тази програма е за вас. Трансформираща живот е в основата на програмата, както и нашите възпитаници да служат като агенти на промяната, лечители и трансперсонални учени. Това трансформира живота програма се преподава от водещи преподаватели в трансперсонална психология, който да служи като наставници и водачи, както в класната стая и настройките за научни изследвания. Нашият факултет публикува в различни области на изследване, включително изключителни човешки преживявания, съзнанието проучвания, творчество, сравнителни религии, и интерфейсът на културологията и трансперсонална психология. Нашата отличителен баланс на научно изследване, учене чрез опит и професионално развитие служи да ви подкрепят в намирането на начини да се трансформационни концепции и практики в света за насърчаване на социалната промяна и изцеление в най-различни настройки.... [-]

Съединени Американски Щати Пало Алто
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски

Sofia 40 Years History

The Transpersonal Worldview - Sofia University USA