Sofia University

Представление

Прочетете официалното описание

История на Софийския университет

СУ си е изграден на основата на трансформиращ, трансперсоналната образование от 1975 г. насам. София се е променила и се отглежда в своето собствено време като университетски и насърчава своите студенти да направят същото. Каним ви да се вземе по-задълбочен поглед в нашия изтъкнат минало, за да научите повече за нашите първи стъпки като училище.

Трансформираща трансперсонална образование От 1975

Софийски университет, бивш Института по трансперсонална психология, е основана през 1975 г. от д-р Robert Frager в отговор на нарастващата необходимост от промяна в педагогиката на висше образование. Като възпитаник на Харвард, Frager е преживял от първа ръка конвенционалния подход към изучаването на психологията и установих, че да липсва и често фрагментирана.

По-специално, Dr. Образователна идеално Frager на послушаха назад към древногръцката система, която се проведе на убеждението, че образованието трябва да се вземат под внимание всички аспекти на човешкия опит. С този идеал в съзнанието, той тръгнал да се създаде училище на психологията, който ще се подготвят напълно психолози да се разбере човешката природа от един подход, който да надхвърля патологичната и обхваща цялото човешко същество, в контекста на културата, физическо здраве, психичното здраве, и духовно здраве. Днес, Софийския университет продължава да се добавят нови програми, за да разшири фокуса си чрез прилагане на трансперсоналните стойности за изследванията, образованието, технологиите, и инженеринг.

Какво е трансперсоналната?

СУ отдавна изследва границите на психологията и духовността за подобряване на човечеството и на устойчивостта на планетата.

Трансперсонална психология е психология пълен спектър, която изучава континуум от човешкия опит и поведение, вариращи от тежка дисфункция, психическо и емоционално заболяване в единия край, на това, което обикновено се смята за "нормално", здравословно поведение на другия край и различни степени на нормалното и неправилно поставяне в между - и след това излиза извън него чрез добавяне на сериозен научен интерес към предстоящите и трансцедентални измерения на човешкия опит: изключителни човешки функциониращи, опит, резултати и постижения, истинската природа, същността и смисъла на дълбоки религиозни и мистични преживявания, не-обикновени състояния на съзнанието, и как можем да се насърчи изпълнението на нашите най-високите потенциали като човешки същества.

Трансперсоналните психолози работят в различните дисциплини и черпят идеи от не само различните области на психологията, но и науките на познание, съзнание и паранормалното; философия; социална и културна теория; неразделна здравни теории и практики; поезията, литературата и изкуствата; и световни духовни и традиции на мъдростта.

Трансперсоналните Пионери

Mary Калкинс

Mary Калкинс е първата жена президент на Американската психологическа асоциация и е бил отказан нейната докторска степен от Харвардския университет, заради пола си. Тези две събития помогнаха да проправи пътя за бъдещи жени психолози и се разклаща на бариерите между половете в областта на психологията.

Олдъс Хъксли

Олдъс Хъксли, един от най-великите съвременни мислители, философи и социални коментатори на 20 век, често е приветстван като вдъхновяващ фигура на човешкия потенциал движение и последващото развитие на трансперсонална психология.

Ейбрахам Маслоу

Ейбрахам Маслоу е един от основателите на хуманистичната психология и трансперсонална психология. Той вярвал, че точно и жизнеспособна теория на личността трябва да включва не само в дълбините, но и височините, че всеки индивид е способен да постигне.

Уилям Джеймс

За Уилям Джеймс, психологията е ограничена от биологията, от една страна, и философия, от друга; тя адресира всички области на човешкия опит. Джеймс помогна въведе психология в Съединените щати, в изучаването на първия курс и за създаване на първата лаборатория.

Карл Юнг

Карл Юнг е един от най-важните, най-сложните и най-противоречивите психологични теоретици. Юнг психология се фокусира върху създаване и насърчаване на отношенията между съзнателни и несъзнателни процеси.

Карл Роджърс

Карл Роджърс е основател на хуманистичната психология, чиито вноски продължават да отекват в цялата област. Неговата теория и практика прати авторитарна парадигма на терапевт водената психотерапия към практиката на клиент-центрирана.

Места

Пало Алто

Sofia University

Address
Sofia University
1069 East Meadow Circle,
Palo Alto

94303 Пало Алто, Калифорния, Съединени Американски Щати
Уебсайт
Телефон
+1 650-493-4430