Lurleen B Wallace Community College

Представление

Прочетете официалното описание

Послание от президента

Д-р Хърбърт HJ Riedel

Благодарим ви за проявения интерес към Lurleen Б. Уолъс Community College и добре дошли на нашия уебсайт. Ние сме един от 1195 всеобхватни общински колежи в САЩ, които обучават 46% от всички студенти в страната и награда 555 000 доценти градуса и 295 000 свидетелства всяка година. LBW е един от 26-те държави колегии на College система Alabama Общността, водещ ресурс за предоставяне на висше образование и икономическо развитие в нашата държава.

LBW се отличава с изключителен, компетентна и професионална загриженост преподаватели; съответните програми на обучение за реалния свят; и лидерство в общностите, които обслужваме, с цел подобряване на качеството им на живот чрез образователни и културни приноси. Нашите ученици се възползват от колегиален атмосфера в близост до дома, множество студентски клубове и организации, както и специални събития, като например г-жа LBWCC конкурси, Saints ден, синьо и бяло ден, програми за монтаж, както и специални изпълнения, държани във връзка с Covington изкуства Съвета. LBW участва в intercollegiate атлетика в Националната Junior College Спортната асоциация (NJCAA) при мъже и жени по баскетбол, бейзбол, софтбол и.

Нашите кампуса в Андалусия, Greenville, и Opp и нашата Luverne Center, осигуряват до актуална и атрактивни сгради с красива озеленяване. Всеки корпус разполага с модерен конферентен център, достъпно за колеж и обществени събития. Както МакАртър и Андалусия кампуси имат ходене / фитнес пътеки, като последното също така предлага добре оборудван фитнес център, осветени тенис кортове, голф игрище Evans Barnes, и град на Андалусия Сън Парк.

Аз ви каня да изследват многото възможности Lurleen Б. Уолъс Community College може да предложи и искрено се надявам, че можем да станем част от бъдещето си, точно както LBW е част от бъдещето на много от нашите лидери на общността от 1965 г. насам. Днес повече от всякога, за успеха на този важен ресурс на Общността е от съществено значение за бъдещ растеж и просперитет на нашите общности ".

Места

Андалусия

Address
1000 Dannelly Boulevard,
P.O. Drawer 1418

AL 36420 Андалусия, Алабама, Съединени Американски Щати