Georgia Institute of Technology

Представление

Прочетете официалното описание

Мисията на Техническото училище по архитектура в Джорджия е да внуши на нашите ученици цял живот любопитство към изградената среда, оценка на нейните социални и културни значения и страст за подобряване на бъдещето. Ние се стремим да развиваме разбирането на учениците към архитектурния и градския дизайн като естетически, технически и научно-изследователски занимания, които трябва творчески да преминат традиционните дисциплинарни граници.

132749_pexels-photo-3815533.jpeg

Нашата история

Архитектурата е създадена като учебна дисциплина в Georgia Tech през 1908 г. по искане на студент по строително инженерство, който набира състуденти за входящ клас от двадесет. През изминалия век, катедрата по архитектура е допълнена от добавянето на дисциплини (по ред на създаване) на индустриалния дизайн (1940), градско и регионално планиране (1952), строителство на сгради (1958) и музика (1991).

Мултидисциплинарният колеж по архитектура (наричан сега Колежът по дизайн) е създаден през 1975 г. и важен етап, който скоро последва, е създаването през 1982 г. на доктора по философия по архитектура и мултидисциплинарната докторска програма, отражение на нарастващата сложност на проектираната и изградена среда, както и на нарастващия акцент върху водещите научни изследвания в Georgia Tech. В допълнение към петте училища, Колежът включва седем изследователски центъра: Център за качествен растеж и регионално развитие, Център за географски информационни системи, Център за помощни технологии и достъп до околната среда, Център за достъп до алтернативни медии, Цифрова сградна лаборатория и др. Строителният ресурсен център и Центърът за музикални технологии.

Училището по архитектура в Georgia Tech обхваща пет различни степени на програми, отражение на множеството мисии на училището в бакалавърското образование, професионалното образование и напредналите изследвания и изследвания. Студентът бакалавър по бакалавърски науки по архитектура допринася за общата образователна мисия на Georgia Tech чрез студио базирано образование, което осигурява основание на либерални и технологични знания и подчертава креативността и способността да се търсят и решават проблеми, свързани с изградената и обитавана среда. В основата на училището е професионалната степен по архитектура, акредитираният магистър по архитектура, която удовлетворява едно изискване за хората, които имат за цел да постигнат лиценз като практикуващи архитекти. Вградена, както е в технологичен институт и разположена в оживен мегаполис, програмата M.Arch на Georgia Tech поддържа култура на дизайна, информирана от научните изследвания, предизвикана от въображението и вдъхновена от дух на предприемачество, иновации и ноу-хау.

Изграждайки връзки с практиката и индустрията, Училището е разработило няколко програми за професионална степен: новосъздадената магистърска степен по градски дизайн, партньорство с Училището по градско и регионално планиране, което се занимава с национални и глобални предизвикателства, свързани с градския растеж ; и магистърската степен (с магистърска степен по архитектура) с ясно изразени концентрации в областите Дигитален дизайн и изработка, Строителство с висока производителност и Здраве и дизайн. Тези концентрации отразяват специализираните области на изследване в доктора ни. програма: Проектни изчисления, строителни технологии и експлоатационни характеристики и архитектура, култура и поведение, всяка със свързана изследователска лаборатория и значителна база за финансиране. Подкрепяме и работа в областта на архитектурата, историята и обществото. В исторически план развитието на култура на финансирани изследвания в областта на архитектурата изостава от сестринските дисциплини в областта на инженерството и науките. И все пак това, което се опитваме да направим в Архитектурното училище, е да използваме творческото напрежение между научните изследвания и дизайна, които могат да стимулират иновациите в областта, да си представим по-добро бъдеще чрез архитектура, дизайн и изследвания.

Нашите съоръжения

Основните съоръжения за настаняване на студенти, преподаватели и служители на Колежа по дизайн включват три сгради. Сградата на колежа по дизайн се състои от две крила (източно и западно), завършени съответно през 1952 и 1980 г., и сградата на Hinman Research, построена през 1939 г. и реновирана през 2011 г.

Колеж за дизайн Изток и Запад

В този комплекс са разположени административни офиси за Училището, студенти за архитектурно проектиране, пространства за жури по дизайн, класни стаи с лекции с различна големина и капацитет, семинарни зали, компютърни лаборатории и факултетни офиси. Други помещения, които се помещават тук, включват клон на библиотеката на Техническата Джорджия, в който са поместени колекции, свързани с архитектурата, галерия за изложби, работилници за дизайн и моделиране, както и ресурси за дигитален изход / печат.

Изследователската сграда на Хинман

Това съоръжение разполага с дизайнерски студия за магистърски програми по архитектура и магистър на науките, жури пространства, компютърна лаборатория, факултетни офиси, изследователски лаборатории за проектиране и строителни технологии, в които са настанени изследователи и доктори. студентски работни пространства.

Нито едно друго училищно съоръжение не представя по-добре духа и траекторията на архитектурните изследвания в Джорджия Техно, отколкото Hinman Research Building. Широко призната за своите дизайнерски постижения с множество професионални и индустриални награди, сградата съчетава чувствителна рехабилитация на реколта, модерна и утилитарна изследователска лаборатория с архитектурно изобретателна и богата на опит пространствена адаптация, препрограмирана за инструктаж за проектиране и проучване. Стратегическите дизайнерски ходове и изтънчената палитра от материали постигат максимален драматичен ефект в пространството, подобно на кораба, пренасочено към творческото производство. Новата и съществуваща конструкция са обединени в творческо напрежение, което излъчва всички поетични възможности на материалния занаят, съчетан с цифрови процеси.

Изследователската сграда Hinman също е дом на лабораторията за цифрови сгради. Цифровата сградна лаборатория помага да се свърже индустрията с научните изследвания, а преподавателите и служителите в лабораторията подкрепят студентите в Архитектурното училище чрез преподаване, съветване и създаване на възможности за стаж и индустриална връзка за студенти.

Допълнително училище по архитектура

  • Digital Fabrication Lab е лаборатория за колеж по дизайн, която подкрепя инициативите на училището в дигиталния дизайн и изработка и се намира в края на кампуса на улица Мариета. Това съоръжение разполага с висококачествено оборудване, офиси и работно пространство за проекти.
  • SimTigrate Design Lab , разположена в съседство с Института по здравни системи, е лаборатория на колежа по дизайн, лаборатория, насочена към здравето и дизайна, която също подкрепя научните инициативи на училището в областта на дизайна, базиран на доказателства.

акредитация

В Съединените щати повечето регистрационни табла изискват диплома от акредитирана програма за професионална степен като предпоставка за лицензиране. Националният съвет за архитектурно акредитация (NAAB), който е единствената агенция, оторизирана да акредитира професионални програми по архитектура, предлагани от институции с регионална акредитация на САЩ, признава три типа степени: бакалавър по архитектура, магистър по архитектура и доктор на Архитектура. Програмата може да получи осемгодишен, тригодишен или двугодишен срок на акредитация, в зависимост от степента на нейното съответствие с установените образователни стандарти.

Доктор по архитектура и магистърски програми по архитектура могат да изискват предварителна бакалавърска степен по архитектура за прием. Предпрофесионалната степен обаче сама по себе си не се признава за акредитирана степен. "

Georgia Institute of Technology , Училище по архитектура предлага следните програми за акредитация на NAAB:

  • Магистър по архитектура, 3-годишно обучение (непрофесионална степен + 102 семестър часа)
  • Магистър по архитектура, 2-годишно обучение (предпрофесионална степен + 60 семестър часа)

Следващо посещение за акредитация и за двете програми: 2022 г.

Работа на нашите студенти

През есенния семестър 2017 г. студенти от Advanced Design Studio бяха изправени пред предизвикателство да проектират нов мост за Atlanta BeltLine директно над North Avenue. Студентите имаха три седмици, за да завършат проекта. Имаше някои практически правила: движението през Pathway не можеше да бъде прекъснато; Северният авеню трябва да бъде свързан с BeltLine обмислено и дизайнът трябваше да улавя дъждовна вода.

Места

Атланта

Address
School of Architecture
245 4th Street, NW, Suite 351
Atlanta, GA 30332-0155

Атланта, Грузия, Съединени Американски Щати