Fairmont State University

Представление

Прочетете официалното описание

Fairmont държавен университет, С 120-акровата основния корпус в Fairmont, е част от израстването на високите технологии коридор на държавата. С дълга история на високи академични постижения, FSU е място, където преподаването и ученето материя и студенти са наш основен приоритет. Основана през 1865 г. като първата частна нормално училище на държавата в Западна Вирджиния, FSU празнува своята Sesquicentennial през 2015.

През последното десетилетие, основния корпус е разширена с ново строителство включително Technology Building Engineering, студентски център, общежитие, гараж, подобрен механизъм библиотека и значителни подобрения за достъпност ADA.

Falcon Кратки факти

Основни Options

В 80 специалности бакалавър и пет програми специализанти градуса, всеки ученик може да намери правилната форма.

Falcon Cast

Нашата гласове (името на група от соколи) се извисява на около 4200 студенти.

Начало сред хълмовете

Основният кампус FSU се намира в Fairmont, Западна Вирджиния, приветлив град на 19,000. Кампусът е дом на най-искрена и Джейн Gabor West Virginia Folklife Центъра. FSU разполага с клонова кампус в Clarksburg, която се нарича Caperton център Гастон. Robert C. Byrd National Aerospace образователния център, разположен в близост Бриджпорт, предлага множество програми в областта на авиацията.

Факултет Взаимодействие

С студент съотношение преподаватели от 17: 1 и среден размер на клас 22, FSU поставя всеки студент първи.

Включете се

От гръцкия живот, за да Вътрешното Sports, с Anime клуб, има повече от 80 студентски организации в FSU.

Борбата соколи

Като член на Източна конференция на планина, FSU е училище NCAA Division II с участието на 16 Версити спортове. Хайде да аплодира соколи с нашия талисман Фреди.

МИСИЯ: Мисията на Fairmont State University е да осигури възможности за отделни лица за постигане на техните професионални и лични цели и откриване на роли за отговорна гражданска позиция, които насърчават общото благо.

VISION ОБЯВЯВАНЕ: Fairmont държавен университет се стреми да бъде национално призната като модел за достъпни учащия институции, които благоприятстват успеха на студентите чрез предоставяне на цялостна образование и отлично преподаване, гъвкави учебни среди, и добрите услуги. Завършилите ще имат знанията, уменията и навиците на ума, необходими за интелектуално израстване, пълно гражданство и гражданското участие, пригодността за заетост и предприемачество в променящата се среда.

Историята

Fairmont държавен университет"корените достигат обратно към формирането на общественото образование в щата Западна Вирджиния. Първата частна нормално училище в Западна Вирджиния е създадена през Fairmont през 1865 г. от Джон N. Boyd, първо главницата на училището, за обучение на учителите.

През последните 147 години, Университета преживя много промени в името - от West Virginia Normal училище в Fairmont, на Fairmont членка Normal училище през 1870, за да Fairmont членка педагогически институт през 1931 г., за да Fairmont Стейт Колидж през 1944 г., за да Fairmont държавен университет през 2004. Тези промени показват постоянно разширяване на програмите и цел.

През 1923 г., на Fairmont членка Normal училище първата предложена програма степен от четири години бакалавърска в областта на образованието, което прави училището колеж. Днес FSU предлага повече от 80 градуса степен бакалавър в бизнеса, образованието, инженерство и технологии, изобразително изкуство, хуманитарни науки, както и медицински сестри и съюзнически здравната администрация. Магистърски програми са разработени в областта на образованието, бизнеса и наказателното правосъдие.

Промени на университета в населено място в Fairmont също отразяват продължаващата му растеж. На 27 февруари 1867 г. нормалната училището се превърна в държавна институция. Строителството започна на тухлена сграда на северозападния ъгъл на Адамс и Quincy улици късно същата година. През 1893 г. училището се премества в нова сграда на Втора улица и Fairmont Avenue. В началото на 1917 г., на Fairmont членка Normal училище се премества в сградата вече се нарича Hardway Hall, който седи на хълм с изглед Locust Avenue.

От този единствен колони сграда на хълм, който някога е бил част от мандра, 120 акра на университета е разширен, за да включва повече от 23 сгради. През последното десетилетие, ново строителство, включително нов студентски център, гараж, общежитие, и академичната сграда, както и значителни подобрения в инфраструктурата, са силно повлияни достъпността и красотата на кампуса. FSU има две сателитни места в окръг Харисън, Caperton център Гастон в Clarksburg и Националната Aerospace на Учебния център на Robert C. Byrd в Бриджпорт. FSU продължава да търси начини да достигнат отвъд границите на Западна Вирджиния и нацията да се изградят взаимоотношения.

От първото си официално регистриран записване на 30 студенти през 1868 г., FSU е нараснал да бъде един от най-големите университети в щата с записване на около 4600 студенти. Първият ученик, Hyre Г. Кларк на Buckhannon, завършил нормално училище през 1872 година. Днес, FSU има мрежа от бивши членове на повече от 29 000 горди соколи

Вземете една виртуална разходка тук

Места

Fairmont

Fairmont State University

Address
1201 Locust Avenue

26554-2470 Fairmont, Западна Вирджиния, Съединени Американски Щати
Телефон
+1 800-641-5678

Програми

Това училище също предлага: